קדירה שהכנתי ערב קודם והתבשלה כל הלילה.
הכנה מראש: שעועית שחורה ומבושלת שעתיים.
מתכון:
שמן קנולה לטיגון
בצל גדול קצוץ גס
שני ראשי שום מקולפים ופרוסים
בטטה בינונית בפיסות של בערך 3X3X3
חצי דלורית מקולפת מנוקה וחתוכה לפיסות גסות.
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לשמיניות.
כוס וחצי שעועית מבושלת – הפעם שחורה, אני משרה ומבשלת שעתיים כמות גדולה של קטניות, מכמה סוגים, מקפיאה בשקיות ומוסיפה לתבשילים שונים.
שלושת רבעי כוס גריסי פנינה
עגבניה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
ראש סלרי מקולף
ארוזים בכדור מסננת:
עלים מראש הסלרי
צרור פטרוזיליה
4 גבעולי טימין (לא הכרחי)
כדור המסננת עוזר לי בכך ששצמחי התבלין מתבשלים ומוסיפים טעמים אבל לא נשארים עלים וגבעולים בתבשיל. יתרון מבחינת הנכדים.
את גבעולי ראש הסלרי לקשור בחוט, שיהיה קל להוציא בתום הבישול.
4 כפות סילאן
כפית מלח
2 כפות פפריקה מעושנת
שליש כוס שמן זית
מים להצפה
ביצים (הכנסתי 10)
מחממת את הסלואו קוקר לחום גבוה,
בינתיים:
בסיר גדול מטגנת את הבצל, כשמתחיל להזהיב מוסיפה את השום, מערבבת וממשיכה לטגן 3 דקות, מוסיפה את כל המרכיבים האחרים, גם את הביצים, מרתיחה הכל, טועמת ומתקנת טעמים ומעבירה לסלואו קוקר.
את גבעולי הסלרי הקשורים רצוי לשים למעלה כשסביבם הביצים.
אחרי שעה בחום גבוה מורידים לנמוך משאירים פועל כל הלילה.
מתקבלת קדירה רכה ומנחמת וביצים חומות.