שמירה ביישוב

שמירה ביישוב

קראתי בעיון את הודעת ועדת הבטחון ולא שוכנעתי. אנחנו שומרים רק יומיים בשבוע ומשום מה כל התקלות מתרחשות כשאנו מתחילים לנהוג. קשה לי להבין אילו תקלות יכולות להתרחש ברכב שנוסע 30 קמ"ש שרובם על כביש ומה קשורה לכך יכולת הנהיגה . נראה לי שועדת הבטחון רוצה משיקולים אלו או אחרים להעביר את האחריות לשמירה לחברת השמירה ומתביישת לאמר זאת בגלוי. בכל אופן הרעיון המוצע איינו מקובל עלי אני חושב שבטווח הרחוק גם יפגע במרקם היחסים שנוצר בין התושבים ביישוב כאשר שמרנו יחד.

ronpel

New member
אין שיקולים אחרים יש מספרים ועובדות

יגאל שלום אני בטוח שאם תבדוק את המספרים והנתונים כפי שעשו בוועדת בטחון ובוועד תגיע למסקנה זהה לשלנו. אתה מוזמן להתקשר אלי או לאלכס לקבל הסבר מפורט. רק לשם דוגמא -בשנת 2002 הוציא הישוב מעל 120,000 ש"ח עבור אחזקת הרכב עד שנשרף. אנחנו לא חושבים שזה מצב נסבל וחיפשנו את הדרך הזולה ביותר לאחזקת הרכב תוך נטילת מינימום סיכונים והגדלת יכולת האכיפה מול אלו שגורמים לו נזק. כל זאת מבלי לפגוע במשימות הבטחון. בברכה רונן

tptp

New member
מדוע הופסק הביטוח לרכב?

מכיון שאנני יודעת אשמח לדעת למה הופסק הביטוח לרכב הביטחון הקודם

ronpel

New member
שאלה טובה

אין על כך הסבר ברור - על פי מה שבררנו לאחר השריפה -היתה כנראה החלטה (שאין עליה איזכור בפרוטוקולים של הוועד באותו זמן) להפסיק את הביטוח בתחילת שנת 2002 . הרקע כנראה היה עלותו הגבוהה כ15,000 ש"ח עבור ביטוח מקיף לעומת ערכו. השיקול היה כנראה שרכב בטחון שנמצאים בו שומרים 24 שעות ביממה לא יגנב. לאף אחד לא היה כנראה החשש מנזק אחר כמו תאונה או שריפה. בכל מקרה הדבר מנוגד להוראות פיקוד העורף שפורסמו ביוני 2002 אך כנראה לא הגיעו לידיעת הישוב . בעתיד הרכב יהיה מבוטח ואין לנו שיקול דעת בנושא. בברכה רונן

shaic1

New member
חומר למחשבה

רונן, 120000 ש"ח לשנה זה הרבה מאוד כסף לכל הדעות. 10,000 ש"ח לחודש! נשמע מופרך! ליסינג של רכב כזה כולל ביטוחים,טיפולים וכו', עולה פחות. אבל זו לא הנקודה שלי. אם חברת השמירה לא רוצה לשלם תוספת לביטוח ע"מ שתושבי הישוב יוכלו לנהוג בו, למה לא נשלם אנחנו (הישוב)את ההפרש בסכום הביטוח לחב' השמירה ובכך לא יהיה צורך בקנית רכב חדש, ונוכל לחזור למתכונת השמירה הרגילה. למעשה, גם חברת השמירה תגדיל את רווחיה מן הסתם בגין תוספת שעות השמירה בסוף השבוע. האם למרות כל זאת הישוב מצליח לחסוך? זאת ועוד, ברור לכולם שהמתכונת החדשה תקשה על רבים מתושבי הישוב לשמור, מה שיגרום במישרין לתשלום נוסף של תושבים אלה לועד הישוב וזה כבר מצטייר לא טוב. כמו שאמרתי - חומר למחשבה.

ronpel

New member
זו לא הבעיה

הבעיה היא לא עלות הביטוח.אלא היכולת לגבות עבור נזקים שנגרמים לרכב ע"י תושבים שהביטוח לא מספיק -דוגמאות: יש כיום תביעה של חברת השכרת רכב על 13,000 ש"ח בגין פגיעות גחון ברכב שכור שנלקח להחליף את הטנדר (לא מכוסה בביטוח)- הפגיעות היו בסוף שבוע ( כלומר תושבים) למי אני פונה לקבל את הכסף? גם אם היה כיסוי ביטוחי מי ישלם את ההשתתפות העצמית כל פעם ( גם אלפי שקלים לא מעטים) ברכב הקודם היו מספר פגיעות רציניות שהורידו את ערכו של הרכב בצורה משמעותית - מול החברה אני יכול להכניס זאת בחוזה . מול תושבים אין אפשרות לעשות זאת. במצב כיום נוצרים ויכוחים רבים לגבי מצב הרכב ואחריות לפגיעות - כאשר רק עובדי חברת האבטחה ינהגו - כל הויכוחים שעולים לישוב הרבה כסף נפסקים. כל זאת עומד מול אי נוחות אישית של מספר שומרים שאני בהחלט מבין אותם אבל לא יכול להיות השיקול הקובע. בברכה רונן

שמירה ביישוב

רונן שלום, אני מצטרף לתחושתו הלא נוחה של יגאל. לביצוע השמירה ע"י התושבים יש ערך מוסף בהיבט חיבור התושבים ליישוב ובהיבט החברתי. אני מבין לחלוטין את הנטל הכספי של האחזקה, מאידך הפתרון המוצע אינו מספק. הכשירות הבסיסית של השומר מעבר להיותו בעל רישיון נהיגה והסמכה לנשיאת נשק היא היכולת לנהוג במשך 3 שעות אחת ל 5 שבועות בלי לעוף מהשביל, להכנס לתעלות, לפגוע ברכבים חונים ועוד "מקרים" מוזרים שקורים פה בלילות. אני גם לא משוכנע שכל הנזקים נגרמו ע"י התושבים. מעקב ובקרה יכולים בקלות להתבצע ע"י השומרים עצמם בחילופי המשמרות וע"י איל בכל בוקר בו רכב עובר משמירת התושבים לשומרים בשכר. שומר שלא יעמוד בסטנדרטים יפסל לשמירה ויעבור לקבוצת המשלמים תשלום יום + לילה. (אפשר בהחלט לשקול גם 'קנס' סימלי על גרימת נזק) שמירת לילה באמצע השבוע מאד תקשה עלי, ביצוע עם שומר בשכר יוריד מבחינתי את הערך המוסף שראיתי בביצוע המשמרת וכנראה שאוותר על התענוג. מעונין שתשקלו פתרונות אלטרנטיבים. סיני

חבל על הזמן

לסיני שובל עמי ויגאל, לצערי הרב כל הדיבורים או בעצם המילים שאנו מעלים בפורום או בשיחות ביישוב, בקשר לאבטחת היישוב הוא ביזבוז זמן. חברי ועדת הביטחון הגיעו לידי מסקנה שזו הדרך הטובה ביותר למעננו ואנו כתושבי היישוב מחוייבים לקבל את דעתם. דעתנו אינה חשובה, כל טענה שנעלה בין אם זה קשור למירקם חברתי או אכויות שמירה יבוטלו בהינף יד. הפיתרון שועדת הביטחון הותירה לאותם תושבים המאמינים בשמירה ולא בתשלום (רק לסבר את האוזן מתברר שמדובר בקבוצה גדולה ולא בקומץ תושבים כפי שטוענים בועז ואייל חברי ועדת הביטחון) הוא אינו פתרון סביר במיוחד לאור העבודה שהשמירה תתבצע גם באמצע השבוע, פועל יוצא הוא שעל תושב יישוב כמוני מוטל למעשה קנס/מס נוסף הנאמד בעלות מוערכת של 1000 ש"ח לשנה. נקודה נוספת שעליה לא חשבו בועדת הביטחון היא שהמצב החדש יגרום לשומרי חברת מוקד אמון לנהוג 8 שעות רצוף ללא שום אפשרות של תחלופה כפי שקיים היום, האם מישהוא חשב גם על ההשלכות הנ"ל.

תמרשובל

New member
תשלום במקום שמירה

האם ניתן בכלל לחייב תושב לשלם במקום לשמור? מכל סיבה שהיא? אי כשירות לשאת נשק, לנהוג, או חוסר רצון לחתום על התחיבויות?

amime

New member
תומך בעמדת יגאל כספי

עלות רכב הבטחון בשנת 2002 היתה גבוהה במיוחד כי הרכב היה ישן ומקולקל באופן בסיסי. זו לא תהיה העלות בשנת 2003 ברכב חדש. יתר על כן, אם התושבים ישמרו ברכב הבטחון של הישוב, וחברת השמירה תבצע את משימותיה ברכבה שלה, הרכב של הישוב יבצע הרבה פחות נסיעות, ואז קצב התקלות שלו יהיה קטן באופן משמעותי, ולחברה לא יגרם כל נזק.

ronpel

New member
הסבר לכולם

סיכמתי עם אלכס על קיום פגישה שלנו עם השומרים. אבקש מרונית לפרסם מועד באחד הערבים הקרובים. בפגישה נעלה את כל הנקודות שהעליתם ונסביר . חשוב רק לשמור על אופי ענייני ולא אישי כמו שעולה מחלק מן הכותבים. איפה הם היו כאשר הוציא הישוב 60000 ש"ח מיותרים על תיקונים והפסיד עוד 70000 שח על אי ביטוח הרכב בניגוד לנוהלים? בברכה רונן

ביקורת עינינית

רונן, חבל שבכל פעם שמועלת ביקורת כלשהיא אתה נגרר לטענה המוכרת על עניינים אישיים עם קשר ישיר לעבר, אם כך המצב אז אין טעם לביקורת מצד תושבים איכפתיים. לעצם העניין על פגישה עם תושבי היישוב אני שומע זמן רב, דיברתי רבות על הנושא גם עם אייל יצחקי וגם עם בועז מרק לא נראה לי שיש מקום לשינויי ההחלטה לכן אינני מוצא טעם בפגישה של אלכס עם השומרים. פגישה ברוח זו הייתה אמורה להתקיים לפני שנפלה ההחלטה ונחתמו החוזים. לגבי החלק השני בתגובתך, במטרה לשמור על אופיו המוכבד של פורום זה אני בוחר להתעלם מהערותך העוצקניות ומעדיף להיות ענייני. אולם תמיד כדאי לזכור שגם תושבים ביישוב בעלי דעה המנוגדת לדעתך הם עדיין תושבים שרווחת כלל תושבי היישוב חשובה להם. דוגמא נוספת לנקודה זו אתה יכול למצוא באשכול הדן במכונות השתייה. בברכה זוהר

ronpel

New member
ביקורת

זוהר שלום למי שנותן ביקורת ענינית אני תמיד מנסה לענות לעניין. אתה אף פעם לא פנית אלי או לאלכס בנושא ומייד מגיע למסקנות ומתייחס לעבודת וועדת בטחון בזלזול- כנ"ל בהודעה הנוכחית. הדבר חוזר על עצמו גם בהודעות הקודמות שלך - אולי תבדוק את עצמך מה באמת מניע את כל זה. ובאמת מעניין אותי למה אכפת לך מ1000 שח שלך ולא מ130000 שח של התושבים שנזרקו לפח. זה לא היה בעבר זה קרה השנה. רונן

לגופו של עניין

רונן, צר לי אבל לא תצליח לגרור אותי לסגנון דיון אישי ולא ענייני. לגבי דיון בנושאים אישיים ניתן למצוא דרכי התקשרות שונים ולא דרך האתר. נכון לא פניתי אליך או לאלכס, אלא לבועז ואייל שנייהם חברים בוועדת הביטחון (ובמקרה גם חברים טובים שלי), ולא אין אני מזלזל בעבודת וועדת הביטחון או בעבודה של שום ועדה או פעיל ביישוב. בסך הכל דעתי שונה מדעתך ומהחלטת וועדת הביטחון. דרך אגב השיחה שלי עם בועז ואייל הייתה סוערת וקשה אך עדיין הייתה עניינית לחלוטין ללא גלישות מיותרות כפי שעלו מתגובותך, וזה שוב חבל. זוהר

ronpel

New member
130000 שח זה לא אישי

זה ציבורי - זה מחייב הסקת מסקנות - ודורש פתרון אני מעלה זאת כבעיה ומבקש הצעות לפתרון. זה הכל. בהצלחה רונן

ronpel

New member
יש חוק עזר

שובל שלום יש חוק עזר שמירה בשכר שמחייב כל תושב לשלם. יש פרטים נוספים לגבי חוק זה שיוסברו בפגישה בעל פה. ביי רונן

kobitton

New member
לא מכובד

אני קורא את ההודעות על סוגיית הרכב ולצערי לא מכובד מה שקורה כאן , צריך לדייק בנתונים(המספרים הם רק הוצאות מה עם ההחזרים?) , בנוסף חסר המון מידע להבנת התמונה הכללית,סוגיית הרכב היא הוצאה כבדה וצריך למצא את הפתרון האופטימלי שלא בהכרח לרווחת התושבים מצד אחד או לטובת הקופה הציבורית מצד שני שניהם מגיעים בסופו לאותו כיס.רשלנות תושבים בעבר גרמה לנזקים לא מעטים , הרכב גם לא טופל כראוי,לכן אני ממליץ לך רונן תבצע את ההצעה להיפגש עם החברים אולי פתרון יצירתי יצמח שם ואם לא לפחות החברים יבינו ולא נצטרך לקרא שוב על "נימות אישיות".

ronpel

New member
קובי תודה

צודק ב100% יהיה מפגש ונסביר הכל. ביי רונן

אברהם ג

New member
רגע,רגע,רגע, רגע- אני לא מבין !

כמה הרהורים שעלו אצלי לאחרונה: 1. ראשית אני רוצה לאזן את התמונה. אני חושב שההצעה שהביאה ועדת ביטחון ראוייה, הגיונית ולוקחת בחשבון מגוון שיקולים שפורטו כאן,כולל עלויות אסטרונומיות וניסיון למקסם את רווחת הישוב. אני תומך בהצעה ואני בטוח שכמוני חושבים עוד רבים שקוראים אותנו ברגע זה. 2. מכל מה שקראתי עד עכשיו לא מצאתי שום פתרון יצירתי חוץ מביקורת. יש לכם הצעות פרקטיות? ואני מתכוון להצעות רלוונטיות , לא כאלו שמצדדות בהחזקת צי רכבים (של היישוב ושל מוקד אמון ועוד...). האם יש לכם הצעה כזו? בואו ונשמע, במקום לשבת מעמדת המבקר בכורסא הממוזגת והנוחה . 3. תגידו לי- מה זה מרקם חברתי? תעשו לי טובה, חשבתי שאתם מעריכם את האינטליגנציה של התושבים קצת יותר. האם אתם מתכוונים לזה שהייתם פוגשים חברים לישיבה משותפת ברכב שחונה מול הבית? או אולי , חלילה וחס, לכך שאם לא היית מגיע לשמירה ("במקרה"....), חברך היה מחפה על זה? ואולי,אתם חוששים שאם תשמרו עם שומר החברה שהוא מקצועי, ואצלו אין חוכמות , שהרי יפוטר אם לא יעמוד בסטנדרטים המקצועיים, הוא לא יחפה עליכם? אני מוכן לקבל שחשוב לכם המרקם החברתי וזוהי הסיבה להתרעמות על המהלך (הנבון מאוד לדעתי) של הועד- אז הנה- פתרון יצירתי מבית אברהם לשיקום המרקם החברתי בישוב: על לוח המודעות (או בכל אמצעי תקשורת אחר בישוב, אפשר גם בפורם, sms מערכת הכריזה ועוד), תפורסם אחת לחודש רשימת "מרקם חברתי" חודשית. הרשימה הזו לא קשורה כמובן לשמירות אלא עניינה הוא אך ורק שיפור המרקם החברתי. ברשימה הזו ישובצו תושבים מהישוב אקראית עם תושבים אחרים לשיחות ליליות,רכילות, ומידע חשוב. בכל שלוש שעות יתחלפו האנשים במרקם וכך כל תושב יוכל להיפגש עם תושב אחר אקראי (שלא במסגרת מאולצת כגון השמירה), ובכך לחזק את המרקם החברתי בישוב. ומפגישה לפגישה המרקם עולה ! אגב, מה עם נשותינו??? הן לא צריכות את "המרקם החברתי" ???? הנה, הן מצאו להם דרך יפה שאפילו לא עולה לישוב כסף ו\או וויכוחים מיותרים בפורום: מפגשים בגן השעשועים ! והגיע הזמן שגם אנחנו "מאגודת השומר" (ממורשתו של אלכסנדר זייד), נאמץ גישה בריאה שכזו. ויפה שעה אחת קודם! בברכת מרקם חברתי נעים ופורה לכולנו- אברהם

למעלה