שמירה ביישוב

amime

New member
תגובתך לא ראויה

הציניות הנוטפת מביקורתך את אלה שאינם מסכימים איתך אינה במקומה. אם אינך מבין דברים מסוימים אז תשאל, אני משוכנע שיהיו אנשים שישמחו להסביר לך, אם צריך אפילו לאט.
 

אליבקר

New member
למה לא

AMIME אני חושב שמאחורי ההומור של אברהם יש הרבה מן האמת. כל המתלוננים לא באים עם פתרון לבעיה האמיתית אלא רק מעניין אותם הבעיה האישית שלהם ונוחות השמירה. בזבוז כספי ציבור זה כבר בעיה של מישהו אחר. השמירה נועדה לאבטח את הישוב לא לשמש חוג חברתי. כולנו ששומרים מכירים כבר את כל התרגילים שהוא מזכיר בהומור אבל בעצם מצביעים על בעיה אמיתית. זה לא אומר שאין בעיות עם חברת השמירה שלדעתי הפיקוח הקיים לא מספיק רציני. אני חושב ששמירה שלנו עם המאבטחים תגדיל את היעילות של כולנו - כל צד ידאג לאי ביצוע התרגילים המוכרים של הצד השני.
 

amime

New member
למה? - ככה

אלי שלום קודם כל - אל תפקפק בסיבותיהם של אלה שחושבים אחרת. אני משוכנע שמי שמגיב עושה זאת משום שאיכפת לו, גם אם דעתו שונה משלי. לגופו של ענין - היה לי יותר פשוט אילו השומר של חברת השמירה היה מאבטח, ותושב הישוב היה נוהג ברכב. במקרה כזה הייתי יכול לסמוך על תגובתו. כששתי ידיו על ההגה, יכולת התגובה שלו נמוכה באופן משמעותי. השלב הבא, לאחר שהדברים יופנמו, תהיה ביטול השמירה של התושבים לחלוטין. יש, לטעמי, שתי סיבות אמיתיות ועניניות לשמירת תושבים. האחת - כלכלית. ישנם תושבים שידם אינה משגת תשלום נוסף בגין השמירה, מסיבות כלכליות, והמצב הכלכלי במדינה מוכר וידוע. הסיבה השניה היא כי תושב השומר על ביתו יעשה זאת לא פחות באיכפתיות מכל גורם זר. אז יש בעיות, וצריך לערוך ביקורת, אבל זה דבר שחייבים לעשות גם לחברת השמירה. הסיבה ששינו את שיטת השמירה באורח חד צדדי היא כלכלית לכאורה. על הנתונים שסופקו לנו יש מקום לויכוח ציבורי. בשביל זה קיים הפורום הזה. בברכה עמי
 

אליבקר

New member
על מה אתה מדבר?

לא פיקפקתי לרגע בכוונותיך ולא פסלתי דיון פשוט ציינתי שלכל המתלוננים אין פתרון לבעיה הקיימת. גם הפתרון שלך לא עונה על כך. כאשר תושבים נוהגים אין יכולת לקנוס בגין תיקונים בשל נהיגה רשלנית או פגיעות ברכב. כאשר נוהג נהג של חברה ויש חוזה זה אפשרי ויחסית קל. יש לך פתרון לבעיה זו ? תציע כל השאר זה משחקי מילים ובעיות אישיות של נוחות "ומרקם חברתי" לגבי איכות השמירה ויש לי שנים כבר של נסיון בישוב - אין דבר יותר חסר אחריות ומסוכן מאשר שמירה של תושב בודד בשל אי קיום התורנות של בן זוג או בשל 1000 תירוצים אחרים כולל של הרבש"ץ . כאשר נשמור -תושב ומאבטח או שני מאבטחים - תופעה נפוצה זו תרד למינימום. אשמח לשמוע את דעתך עם פתרון טוב חליפי.
 

תמרשובל

New member
מרקם כוננות

האם ניתן לשלם במקום להיות שותף ברשימת המרקם? ומה אם אני במרקם כוננות? שובל
 
למעלה