שמירת הריון וחופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

xסנת

New member
שמירת הריון וחופשת לידה

שמירת הריון וחופשת לידה
קודם כל סליחה על ההתקפה... קצת התבלבלתי במילוי טפסים לביטוח לאומי. אני בשמירת הריון מתאריך 9/2 (סוף חודש שביעי) ועד ללידה. השגתי את כל הטפסים הנדרשים ועל הדרך חשבתי למלא גם את הטופס לבקשת דמי חופשת לידה. לצורך העניין - הפסקת עבודה לשם שמירת הריון הנה 9/2/2005. עכשיו הדבר שאינו מובן לי: 1. מה תאריך הפסקת עבודה לשם תשלום דמי חופשת לידה? הרי זה לא יכול להיות גם 9/2/2005 כי זה יהיה חופף עם השמירה ובטח אף יבטל אותה. האם לצורך העניין - הפסקת העבודה הרישמית לקבלת דמי לידה זה הלידה עצמה? 2. האם שאני מקבלת ביטוח לאומי בגין שמירת הריון זה נחשב לי כחודשי עבודה? ואם כן - אז זה בעצם מוריד לי מתשלום מענק הלידה מאחר וביטוח לאומי משלמים לי אם אינני טועה 75-80% מהשכר על שמירת הריון ולא שכר מלא, נכון? או שמתחשבים במשכורת שלי ת'כלס לפי תלושי שכר? 3. דבר נוסף - מה עם הביטוח מנהלים שלי? אני אמורה להקפיא או שהמעביד / ביטוח לאומי דואגים להשלים לי? תודה מראש על התשובות...

שיר ורד

New member
תשובות

שמירת הריון וחופשת לידה
קודם כל סליחה על ההתקפה... קצת התבלבלתי במילוי טפסים לביטוח לאומי. אני בשמירת הריון מתאריך 9/2 (סוף חודש שביעי) ועד ללידה. השגתי את כל הטפסים הנדרשים ועל הדרך חשבתי למלא גם את הטופס לבקשת דמי חופשת לידה. לצורך העניין - הפסקת עבודה לשם שמירת הריון הנה 9/2/2005. עכשיו הדבר שאינו מובן לי: 1. מה תאריך הפסקת עבודה לשם תשלום דמי חופשת לידה? הרי זה לא יכול להיות גם 9/2/2005 כי זה יהיה חופף עם השמירה ובטח אף יבטל אותה. האם לצורך העניין - הפסקת העבודה הרישמית לקבלת דמי לידה זה הלידה עצמה? 2. האם שאני מקבלת ביטוח לאומי בגין שמירת הריון זה נחשב לי כחודשי עבודה? ואם כן - אז זה בעצם מוריד לי מתשלום מענק הלידה מאחר וביטוח לאומי משלמים לי אם אינני טועה 75-80% מהשכר על שמירת הריון ולא שכר מלא, נכון? או שמתחשבים במשכורת שלי ת'כלס לפי תלושי שכר? 3. דבר נוסף - מה עם הביטוח מנהלים שלי? אני אמורה להקפיא או שהמעביד / ביטוח לאומי דואגים להשלים לי? תודה מראש על התשובות...
תשובות
1. הפסקת העבודה לצורך קבלת דמי לידה, היא יום העבודה האחרון בתקופת ההריון. אם תקופת שמירת ההריון תהיה רציפה עד ללידה, אזי מועד התחלת שמירת ההריון יהיה מועד הפסקת העבודה. 2. תקופת שמירת ההריון תחשב לצורך תקופת האכשרה וחישוב דמי הלידה, רק אם לאחריה חזרה העובדת לעבוד. גם במקרה זה, יש צורך לחשב על פי השכר המלא, שקדם לשמירת ההריון וזאת על פי סעיף 2 א לתקנות הביטוח הלאומי כדלהלן: (א) אם לרגל ההריון הפסיקה מבוטחת את עבודתה לפני היום שבעדו מגיעים לה לראשונה דמי-לידה, או לא שולם לה מלוא השכר לפני אותו יום, יחושב שכר העבודה הרגיל לענין סעיף 6 לתוספת השביעית לחוק לפי שכר עבודתה ברבע השנה שקדם להפסקה כאמור, או למועד שבו לא שולם מלוא השכר כאמור, הכל לפי הענין. 3. על פי תיקוני חקיקה שנעשו לא מזמן, אם התחלת לעבוד אצל המעסיק לפחות שישה חודשים לפני ההריון ועבדת גם בכל תקופת ההריון (למעט בתקופת שמירת הריון) הרי את והמעסיק צריכים להמשיך ולהפריש (כל אחד את חלקו) לביטוח המנהלים גם בתקופת שמירת ההריון וגם בתקופת חופשת הלידה. פני למעסיק להסדרת הנושא. אם את לא מפרישה, גם המעביד פטור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה