שמירת הריון-וימי מחלה

מצב
הנושא נעול.
שמירת הריון-וימי מחלה

שמירת הריון-וימי מחלה
אני בהריון וכיוון שיש לי לחץ דם גבוה, הרופאה רוצה שאצה לשמירת הריון לפחות 4 חודשים (עד הלידה). יש לי שתי שאלות: 1. האם ימי שמירת הריון יורדים מימי מחלה רגילים? ואם אין לי מספיק ימי מחלה, מה אז? 2. המעביד שלי מאוד כועס, כיווןשטוען שבתקופה האחרונה יצאתי להרבה חופשות מחלה, ורוצה שאעבור ועדה רפואית (אני עובדת במוסד ציבורי), על מנת לבדוק את כשרותי לעבודה.האם הוא יכול לזמן אותי לועדה רפואית למרות האישורים שיש לי מהרופאה? חשוב לציין, אני עובדת במוסד ציבורי, תחת הסכמיי 1975 (קביעות), והמעביד לא יכול לפטר אותי. לדעתי, ע"י הועדה הרפואית הוא מנסה למצוא עילה לפטר אותי

שיר ורד

New member
שמירת הריון

שמירת הריון-וימי מחלה
אני בהריון וכיוון שיש לי לחץ דם גבוה, הרופאה רוצה שאצה לשמירת הריון לפחות 4 חודשים (עד הלידה). יש לי שתי שאלות: 1. האם ימי שמירת הריון יורדים מימי מחלה רגילים? ואם אין לי מספיק ימי מחלה, מה אז? 2. המעביד שלי מאוד כועס, כיווןשטוען שבתקופה האחרונה יצאתי להרבה חופשות מחלה, ורוצה שאעבור ועדה רפואית (אני עובדת במוסד ציבורי), על מנת לבדוק את כשרותי לעבודה.האם הוא יכול לזמן אותי לועדה רפואית למרות האישורים שיש לי מהרופאה? חשוב לציין, אני עובדת במוסד ציבורי, תחת הסכמיי 1975 (קביעות), והמעביד לא יכול לפטר אותי. לדעתי, ע"י הועדה הרפואית הוא מנסה למצוא עילה לפטר אותי
שמירת הריון
שמירת הריון איננה נחשבת מחלה. במקרה של שמירת הריון המעביד לא משלם לעובדת כל משכורת. אם שמירת ההריון נמשכת ברציפות 30 יום ומעלה הביטוח הלאומי ישלם לעובדת בגין תקופה זו (וכן בגין תקופות נוספו של 14 יום ברציפות לפחות). תשלומי הביטוח הלאומי , נמוכים מהשכר הרגיל של העובדת והם מוגבלים בתקרה. אם יש לעובדת הסדר עם המעביד או עם קופה לדמי מחלה, על תשלום דמי מחלה בתקופת שמירת הריון, על העובדת לקבל את התשלומים מהמעביד ולא דרך הביטוח הלאומי (הסדר כזה קיים בחלק מהמגזר הציבורי). אין לי תשובה לגבי זכותו של המעסיק לזמנך לועדה רפואית. אבל, למעסיק אסור לפטר אותך בגלל ההריון. מאחר ושמירת ההריון נובעת מההריון, הרי אסור למעביד לפטר אותך , גם אם הועדה הרפואית תקבע שאת לא כשירה לעבוד במהלך ההריון.

מצב
הנושא נעול.
למעלה