שמירת סודיות

צינקו

New member
שמירת סודיות

1. יש לי פטנט ואני רוצה להמחיש זאת באמצעות אנימציה תלת מימדית כיצד אני יכול להגן על עצמי שכן אותו אנימטור יכול לקחת את הרעיון בשבילו ... שאלה נוספת נניח שהצעתי למשרד שעוסק בפטנטים כיצד אני יכול להגן על עצמי שאף אחד מהמאותו משרד לא יוכל ל"השאיל" את הפטנט ? האם בכתב סודיות יש סעיף המתייחס לכך ? שאלה אחרונה : מהם הדרכים לזהות משרד פטנטים רציני ? תודה לעונים

צינקו

New member
שאלה נוספת

האם ישנם חברות פטנטים שבמקום לשלם להם דמי ייעוץ ניתן גם לשתף אותם באחוזים ?

סודיות

אני מניח שמה שיש לך היא המצאה ולא פטנט. אם היה לך פטנט, לא היית צריך לפחד מחשיפת המידע. הדרך הנכונה להגן על המצאה היא באמצעות הגשת בקשה לפטנט. מרגע שהגשת בקשה לפטנט אתה יכול לדבר בחופשיות יחסית על המצאתך מבלי לחשוש שזכויות הפטנט שלך יפגעו ותוך שאתה יכול להוכיח כי המידע היה ברשותך במועד ההגשה. במידה ואין לך, מומלץ מאוד להחתים על הסכם סודיות אולם דע כי הסכם סודיות הוא כלי משפטי מאוד חלש וכמעט בלתי אפשרי לאכיפה בבית משפט. בנוסף, גורמים רבים מסרבים לחתום על הסכמי סודיות. עורכי דין חבים סודיות מכח החוק, עורכי פטנטים חבים סודיות מכח פסיקה. משרד עורכי פטנטים רציני הוא משרד שיכול להראות שעובדים בו עורכי פטנטים רשומים (פנקס עורכי הפטנטים זמין לכולם באתר רשות הפטנטים) וגם עורכי דין (פנקס עורכי הדין זמין לכולם באתר לשכת עורכי הדין). איננו דנים בפורום בנושאי עלויות ותשלום ועל כן לא אתייחס לשאלה בנוגע לאחוזים. בברכה,

למעלה