שמישהו ירים אותה...

rockyracoon

New member
טוני לוין

א-יש לו שם של עורך דין יהודי ניו יורקי ב- לא הצלחתי מעולם להתחבר לקרימזון של שנות ה 80 (שלא לדבר על 90...) מבחינתי קרימזון זה עד Larks וזהו, אחר כך משהו בהם נהיה לא קומוניקטיבי...לא הולך לי איתם..:< מה בכל זאת האלבום המומלץ שלהם בתקופה זו? אולי אתן לזה הזדמנות נוספת להתחבב על האוזן שלי.

epitaph

New member
מסחינתי הכי מומלץ שלהם משנות ה-80..

הוא Discipline,פשוט אלבום מעולה שמחדש המון בסצינה כשכולם כבר הפכו להיות פופ.יש גם את האלבום האחרון שלהם משנת 2000,The ConstruKction of Light,שגם אותו מאוד אהבתי. אמרת שמבחינתך קרימזון זה עד Lark´s,ל-Starless & Bible Black ול-Red,אתה לא מתחבר?

rockyracoon

New member
תודה על ההמלצה

תודה על ההמלצה. ולגבי Red -אני מאוד אוהב...פשוט אני כל הזמן מבלבל את הכרונולוגיה של red-starless-lakrs. דווקא מבין השלושה Red הוא החביב עלי (בעיקר התיפוף האכזרי של ברופורד והאווירה הקודרת).

epitaph

New member
רד הוא אלבום ענק...

וגם לארקס,לסטארלס אני פחות מתחבר... ומה דעתך על ארבעת אלבומי האולפן הראשונים של קרימזון?

rockyracoon

New member
חשבתי שזה היה ברור מבין השורות.

in the court -אלבום שהיה הראשון ששמעתי בתחום -בגיל 19, ענק, קלאסיקה, אווירה, כל מילה מיותרת תגרע. in the wake- הד חיוור לאלבום הראשון, למרות כמה רגעים מעניינים. islands- שינוי חד באווירה יחסית לשניים הראשונים, אני מאוד אוהב את הקטעים האינסטרומנטליים, גם השקטים וגם האגרסיבים-פסיכדלים של סוף הצד הראשון והכי הכי הכי....lizard. איזה טריפ!. גם שלושת השירים הראשונים מדהימים, גם השיר השקט, ובעיקר בעיקר שיר הנושא בביצוע נער המקהלה המיוסר ג´ון אנדרסון. ואגב- המתופף (האלמוני) שם עושה עבודה מדהימה, לא שמעתי תיפוף חולה-נפש כזה בחיים שלי (במובן החיובי של המילה)

TAZ!

New member
מממההההההההה?????????

המתופף ב-Lizard עושה עבודה מדהימה???? הוא אולי המתופף הכי גרוע ששמעתי בחיים שלי!!! התיפוף בליזארד כ"כ גרוע עד שזה כבר מעצבן!!! יאק!
ובקשר לשלושת השירים הראשונים ה"מדהימים" שבאלבום- Cirkus הוא באמת לא רע ואפילו די טוב, אבל שני השירים שבאים אחריו הם פשוט בלתי נסבלים! ואני לא אחד עם אזניים רגישות לקטעים מוזיקליים בלתי רגילים, להיפך, אבל גם לי יש גבולות. דווקא השיר הרביעי באלבום, Lady Of The Dancing Waters, בהחלט עונה להגדרה ´שיר מדהים´. וכמובן שגם היצירה המרכזית הנקראת כשם האלבום, החצי הראשון שלה בכל אופן, מדהימה לא פחות ואף יותר. רק חבל שלקראת סופה היא מתחילה ללכת לאיבוד. וגם התיפוף הבלתי נסבל של המתופף ה"אלמוני" לא ממש תורם לעסק. זאת דעתי בכל אופן.

theriddler

New member
מיקקל הדגס- michael hedges

תשמעו אותו... אחד הגיטריסטים האהובים עליי

הבחירה שלי...

אמנם הוא חדש, אבל אין אף אחד שמנגן כמוהו ובכזאת קלות... מייקל רומיאו הגדול (בכל המובנים... :> )

למעלה