שמי אילה עם רווחים ואני

א י ל ה

New member
שמי אילה עם רווחים ואני

לא קוראת עיתונים. וגם לא רואה חדשות בטלוויזיה. יאפ. כבר כמה וכמה שנים שזה ככה. לא נולדתי כזאת, בחרתי בזה. לבד, בעצמי, בהכרה מלאה, בשפיות לא זמנית. וכן, גם אני גדלתי בבית שגם בו, כמו בכל הבתים שהכרתי, התקיים באדיקות ראויה הטקס הדתי שבו ארוחת הערב, האמבטיות, הטלפונים וכל מה שהיה צריך לעשות תוכנן לפי חיים יבין האחד והיחיד, ובשעה היעודה, 8 נדמה לי, עוף לא צייץ, פרה לא געתה ודג לא פתח וסגר את פיו, וכל העם ישב מלכת על ספות סקאי וחיכה למוצא פיו של ה-חיים. וכן, גם בבית שלי היו מנויים בתחילה על "הארץ" שהפציע על מפתננו מדי בוקר ואחר כך, עם עליית הפופוליזם, על ידיעות שלקח את מקומו, והייתי עדה ללהט בעיניהם של בני ביתי בשעה שדפדפו בדפים הדקים ולקלקו את אגודליהם בתאווה משחירה. וכן, גם בבית שלי כולם עברו לדום ברגע שנשמעו קולות המואזין בדמות ה-טוּ-טוּ-טוּ, שקראו את המאמינים לסדר, קולות סטקטואיים שאחר כך התווסף להם טוּוּוּ אחד ארוך יותר בסוף, בשביל האוֹבר-דרמטיזציה, כי הדרמטיזציה הרגילה לא הספיקה. וכן, שנים השתתפתי גם אני במשחק הזה. גם כשבגרתי ועזבתי את ה-קן, לקחתי איתי את ה-כן לשטיפת המוח, והתנהגתי כמצופה מבת ישראל כשרה. ואז, לאט לאט, העזתי. זה התחיל בהרפיית הדום המתוח עם שמיעת המואזין. וראיתי שלא יצתה בת קול וירקה עליי. אז העזתי אפילו לכבות את הטוּ-טוּ-טוּ. הרגשתי חופשייה ומשוחררת. ועם כנפיים. ואז ויתרתי פה ושם על ה-חיים. ועדיין המשכתי לחיות. ודווקא בטוב. ואז הגיע שלב העיתונים. שם תהליך הגמילה היה קשה יותר. איטי יותר. הלחץ הסביבתי היה רב יותר להתנהגות שהיא מוחצנת יותר. אבל השתחררתי גם מזה. היום אני כבר ידועה בתור אילה עם רווחים שלא קוראת עיתונים. היום הטקסים ההם נראים בעיניי מגוחכים במקרה הטוב, ומזיקים במקרה הפחות טוב. ולמרבה האירוניה, אני מוקפת בחיים שלי באנשים שדווקא בעיתונים פרנסתם. יש לי לא אחד ולא שניים כאלה. את מנותקת, הם אומרים. חיה בבועה, הם כמעט מאשימים. ואני, ממש לא מרגישה ככה. כל מה שאני צריכה לדעת, מגיע אליי. ברוך השם אני שומעת ומודעת לכל שחיתות, לכל שביתה, לכל פיגוע, כולל מספר נפגעים. בארץ המשונה הזאת שלנו, אי אפשר להימלט מזה. אי אפשר באמת להתנתק ולחיות בבועה, גם אם רוצים. אבל אני רוצה לקבל דיווח, לא שטיפת מוח. אני רוצה להיות בידיעה של זה, לא בהזרקה לווריד של זה, לא בהתפלשות בזה, לא בהתמרחות. ככה אני אומרת להם. לא מסוגלת לשבת שעות מול המכשיר, לשמוע ליהוגים על גבי ליהוגים שלמעשה המטרה האמיתית שלהם היא שהערוץ השני לא ינצח אותם בתחרות שבסדר, היא כן מובנת לי, אבל לא ברור לי מי צריך אותה בדיוק ולמה זה צריך להיות על חשבוני. לא ברור לי מה יועיל לי לדעת בדיוק איך האמסטף תפס את הצוואר של הילדה, באיזו זווית וכמה כוחות סוס הוא השקיע בטלטולה; לא מבינה למה אני צריכה לראות את הלבן בעיניים ואת קמטוטי הכאב של אימא שאיבדה את הבן שלה הרגע וכל עולמה חרב עליה; לא בטוחה שאני רוצה לראות 100 פעם בחצי שעה שורה של חיילים על הברכיים, מחפשים שאריות של מי שהיו עד לפני דקה חברים שלהם. לי לפחות זה מגביר את הייאוש ומקטין את התקווה. אז מה יוצא לי מזה? אני אומרת, פחות הזרקה לווריד של התוקפנות המטורפת שאנחנו חיים בה, תעשה לכולנו יותר טוב. אם נצרוך פחות, אולי גם נייצר פחות. את ה-יותר כבר ניסינו ואנחנו רואים שהוא, בתמורה, מייצר יותר. אז ככה זה אצלי. אצלם זה אחרת. דו יו סטיל לאב מי?

איי סטיל לאב יו, אילה עם רווחים

אבל אני חושבת שאת מפסידה. לא את מה שהם אומרים לך שאת מפסידה, זותומרת - מה שאת מפסידה הוא לא הקלוז-אפ על הריר של האמסטף, לא המנטרות הקבועות של לפני ואחרי ההלוויה של חייל יפה וגיבור שעלה על מטען וגם בדרגה בג'נין, לא מכוניות מעוכות בצד הכביש בתוספת הרמת גבה של יעקב איילון - לא זה. אולפני הטלויזיה, הבחירה של המנחים, מאיה בוסקילה, רצף התוכניות, הפרסומות, השירים ברדיו, מאיה בוסקילה, הכותרות המשחירות של מעריב מול אלה המאדימות של ידיעות (ולהפך), הסו קולד ממלכתיות של (ב)חיים (הוא לא) יבין, הלהג האין סופי של אודטה מול מתכוני בזיליקום, הבייבי ליס של הדצה, מאיה בוסקילה, הבדיחות על הפולניות, החיקויים של הערסים, דודו טופז בתפקיד סנטה קלאוס יהודי כל השנה ומאיה בוסקילה. זה האיכס הכי מרתק בעולם. טוב בסדר, כמעט. זה יקום שמייצר את עצמו, מחלחל אל שלנו, מתערבב בו, מעצב אותו. לא תוכלי לברוח ממנו. אני אומרת - דע את האויב. ("המדיום הוא המסר" כבר מישו אחר אמר)

אם היית גבר

היית יכולה לפחות לקרוא את הספורט בעיתון. את ידעת שבאר שבע עלולה לעוף מה- לא פחות ולא יותר - אינטרטוטו? כן כן, יש דבר כזה. את רואה, לא חייבים להתנזר מחדשות, אפשר לצרוך אותן בתחומים כל כך מטופשים שהן כבר לא מזיקות.

Ricca

New member
מה?!

באר שבע עומדת לעוף?! יאללה, זה לא מופיע במעריב nrg (מישהו מוכן להסביר לי האותיות שם דחפו לעצמם), ולא בסי אן אן.. לפעמים ממש מדכא להיות בחו"ל. אני בכל אופן מחזיקה פה אצבעות מהגולה לב"ש - עיר הבורות, וביתה של האוניברסיטה ע"ש בן גוריון בנגב. אל ידיר יא דה דה.

א י ל ה

New member
כן, אני מוכנה.

להסביר כלומר. הם דחפו לעצמם nrg, כלומר אנרג'י. הא? הא? משחק מילים קטן ומשעשע של עופר אל נמרודי, קריצה קטנה ולא לגמרי ברורה אל הקוראים, עבודת שיווק מופלאה של משרד פרסום טרחני כלשהו (NOT). העיקר זה התדמית. והרייטינג. למי אכפת התוכן?

Ricca

New member
כן כן, הבנתי שזה אנרגייה-

אבל מה?! מה הם חושבים?! שהם הרדבול של האינטרנט? שהם סוג של נעל אורטופדית שתשפר את ההישגים הוירטואליים שלך?! זה עניין של מיתוג? אם פלאפון זה esc אז הם זה nrg? מי חשב על זה ומה זה אמור לייצג? תאמינו לי- לפעמים מנסים למכור לנו דברים כל כך מזוויעים, שאני בטוחה שזה סוג של בדיחה חולנית של המעצבים "המ.. בואו נעשה משהו ממש ממש מכוער ונראה כמה פראיירים יקנו את זה.."

Ricca

New member
או ואבוי

רק דיברתי על מוצרים מזוויעים שמנסים למכור לנו וכרגע ראיתי את השיא הם מפרסמים פה גבינת מוצרלה ממולאת בקוטג'.. מי, מי חשב על הבדיחה החולנית הזאת?!

קפת

New member
אילה עם רווחים

הבטחתי לך שאכסח לך את הצורה, אבל האמת שהדברים שבא לי לרשום הם כסחיסטיים בצורה איומה, ולא נעים לי פתאום להרוס לך את היום. אז אני אשאיר את זה ללילה. רק דבר אחד: את באמת חושבת שערוצי האקטואליה/חדשות השונים, בים באוויר וביבשה, עוסקים "רק" בהעברת מסרים של זוועה צהובה ונוטפת ריר? זו לא גישה קצת פשטנית? ועוד שאלה: זה לא קצת תבוסתני להתעלם מהיכולת שלך, כאשה טיליגנטית, חושבת, לקרוא ולשמוע בצורה סלקטיבית וסובייקטיבית? את יודעת, יש את הטכניקה הזו של לדפדף הלאה, או לזפזפ לערוץ אחר... אה, ואני גם נורא מסכימה עם בוגו. גו בוגו גו.

א י ל ה

New member
את באמת מתחשבת

כי הצורה שלי לא זקוקה היום לכיסוחים נוספים. כוסחתי דיי היום ועוד לא צהרי היום. אני לא חושבת שכל הערוצים שציינת עוסקים "רק" בכל הדברים האלה שהזכרת. לא. אבל זה הבסיס שלהם, כן. כלומר, מה שאני אומרת זה, שאם תתני לי את כל מהדורות החדשות של 12 השעות האחרונות, שהתפרשו, לשם הדוגמה, על ארבע שעות בסך הכול, אני אוכל לדווח לך וליידע אותך בדיוק במה שהתרחש באותן 12 שעות וזה ייקח לי בין חצי שעה לשעה בלבד. וזה מה שאני רוצה. את הדיווח על מה שקרה, ולא את הייצור של מה שקרה, לא את הלעיסה של מה שקרה, לא את ההטייה של מה שקרה. ובדיוק בגלל שאני אישה טיליגנטית אני רוצה את זה. כי אם הם ידווחו, כפי שהיו אמורים לעשות מלכתחילה, אני אוכל לבחור לעשות את כל השאר. או לבחור שלא. בצורה הסלקטיבית והסובייקטיבית הראויה. באותה צורה, אגב, ועל פי אותם מדדים, אני בוחרת בדרך כלל ללחוץ על הכפתור האדום כשמתחילה הבחישה. ולי דווקא היה נדמה שבוגו מסכימה איתי. לפחות ברמת העיקרון. נדמה לי שהרושם הזה נוצר כשהיא כינתה את החומרים הנצפים בשם הכולל "איכס". כן.

איכס יכול להיות מה-זה מעניין

עם זאת, אני יכולה להבין את אלה שבחרו לא לצפות בטלויזיה ולא לקרוא עיתונים מהסיבה שגם הצורה וגם התוכן מכעיסים, מתסכלים ועושים רע במוח. מכיוון שגם בלעדיהם הקיום היומיומי תובע התעסקות עם קקה, אז חוסכים איפה שאפשר. לא בטוחה שזה הטיעון שלך, א י ל ה. ?

נינטייב

New member
איילה עם רווחים, ההפסד כולו שלך

כי, מה שחשוב היום הוא האימאג'. אז מדברים כל היום על מכשול ההפרדה. גונבה לאוזנייך שיש דבר כזה. האם את מבינה במה מדובר? האם את מסתפקת בחומות שבין כביש 6 לבין קלקיליה כדי לקבל מושג? אולי את חרוצה יותר ויוצאת לסיור שטח לאורך המכשול? מסופקני. אז נכון מה שאמרת, במיוחד אחרי פיגועים שפשוט "לא נעים" להם לעסוק בנושאים אחרים, ואז הם מלהגים עצמם לדעת. אבל אז, אני למשל, פותחת ספר טוב. אבל אי אפשר להבין, בלי לראות, ואת זה הם עושים טוב. ואז יש כתבה, שמראה איך הגדר סובבת את הכפרים הפלסטיניים, מפרידה אותם מאדמתם, במקרים חמורים יותר היא חוצה בין קהילות, קשרי משפחה וחברה, ורק הטלוויזיה יכולה להראות לך את זה. תפקידם של המדיה החזותית הוא להביא את התמונות. תפקידם של הרדיו והאינטרנט הוא במיידיות הדיווח. וכאן, אכן, כמי שאינה יושבת במוקד קבלת ההחלטות, הרלוונטיות של המדיומים האלה פוחתת. בקצרה, אני טוענת שכל החלטה שאינה מידתית, מלווה באלמנט דתי-קנאי, שכן היא מכילה בתוכה סוג של פלגמטיות ודוגמטיות המהוות מרכיב מרכזי בחשיבה ובמעשה הדתי.

נינט?

הכל בסדר אצלך? מה אני אמורה להבין מזה: "בקצרה, אני טוענת שכל החלטה שאינה מידתית, מלווה באלמנט דתי-קנאי, שכן היא מכילה בתוכה סוג של פלגמטיות ודוגמטיות המהוות מרכיב מרכזי בחשיבה ובמעשה הדתי."? בקצרה, היא אומרת.

קפת

New member
אני חושבת (משמע אני קוראת עיתונים)

שאני יכולה לפרשן את נינט. וגם להסכימיתה. ולא, אילה, בוגו אינה מתעלמת מן האיכס בשאט נפש, וגם אינה מחבקתותו בשתי ידיה. היא נוהגת בו במידתיות הראויה, על פי שיקול דעתה והשקפת עולמה. כלומר, מדרגת אותו סובייקטיבית וסלקטיבית. ועכשיו להסברנינט: מידתיות, כלומר יצירת מידרג, היררכיה. ולכן, כל החלטה שהיא גורפת ואינה נתמכת בשיקולים מידתיים, שלא לומר מוסריים, ערכיים ואתיים, לוקה בפלגמטיות (ואני אכן רואה בחלטה של אילה סוג של נירפות ועצלנות. מצטערת, נפלט לי כיסוח) ובדוגמטיות. פלגמטיות ודוגמטיות - אליבא דה נינטייב - הן אבני הפינה של החשיבה והעשייה הדתית. האמת? גמני הייתי צריכה לקרוא את נינט שלוש פעמים כדי להבין את המשפט, והתנצלותי הכנה איתה אם פירשנתי לא נכון (לפני חצי שעה דיברנו בטלפון והיא היתה כ"כ עסוקה עד שנאלצה לנתק לי בפרצוף. אז אני מניחה שלא יהיה לה זמן לבוא ולהזביר את עצמה. זה למה נטלתי על עצמי).

נינטייב

New member
נינט מחייכת וחושבת

שאם קפת הייתה חיה בדורו של רש"י, הוא לא היה כזה אייקון היום..

למעלה