שמי פרולוג ויש לי רווח.
"I am a simple man, i do not like complications" בתוקף היותי גברבר מצוי הייתי אמור להמצא מדי ערב על כורסת הטלוויזיה ולהריע לצ'כים, לפורטוגלים ולבריטים, אבל אני מועל בתפקידי ערב אחרי ערב. תמיד הייתי בדילמה מסוג מוזר - האם עליי לעודד את הנבחרת הצ'כית, שהרי סבת סבתי הגיחה משם כאילו במקרה, או שמא לדבוק בקבוצה הרוסית, שהרי סב אמי שיחיה נדד ברחבי רוסיה בחיפוש אחר מזון ומים, לבסוף קבע את מקום מושבו בסיביר, משם עסק בפעילות אנרכיסטית. או אולי עלי להעריץ את ההיא הגרמנית, שכן סבו של סבי נטע אשל במינכן בימים עברו ואף התמיד בכך עד ליומו האחרון. ועוד לא הזכרתי את הצד הקמרוני שלי וגם לא את האינדונזי. בכל אשר אפנה מלא אנגלופילים, קרה המקרה ועברתי ליד האוניברסיטה העברית, וקבוצה של חנונים ממושקפים, שמן הסתם עושים תואר שלישי במתמטיקה תאורטית, מנתחים את מהלכיה של הקבוצה האנגלית והשם "בקהאם" נלחש בחרדת קודש כמו שאבותינו הכנענים ליהטטו בשם "יהוה". יום למחר איתרע מזלי וישבתי בפאב ירושלמי אפלולי, על המסך הקרינו בדיוק את צרפת נגד אנגליה, וכל השתיינים וכל השתייניות עמדו חיוורי פנים ולא מצאו תשובה - כי אנגליה הפסידה. מאיפה האנגלופיליה הזאת? זכר לימי המנדט העליזים? שיט, סטיתי מהנושא, אז אילה (כן, כן, עם הרווחים), איפה היינו.. אה, כן, לא מבין טלוויזיה, ערוץ 1, 2, 4, 6, 8, 24, 666, ... (וכעת, ילדים, השלימו את האיבר החסר בסדרה), גם הבקיא ברזי האריתמטיקה יתבלבל בנקל. אז מה רציתי להגיד..? טלוויזיה זה רע. ועכשיו נתקעתי עם מלל ללא פאנץ' ליין. והאקטואלי והא-אקטואלי אינו נותן מנוחה.