"שמי יאיר נתניהו, אני נמצא בשבי של חמאס"

Cranio

Well-known member
אני מקווה שהוריו לא יפספסו ויראו את הסרטון עם המסר החשוב

ואולי הלב הקר שלהם יפשיר קצת.

DANIAVNI

Well-known member
אני מקווה שהוריו לא יפספסו ויראו את הסרטון עם המסר החשוב

ואולי הלב הקר שלהם יפשיר קצת.
אתה מערבב טרגדיה אישית עם מדיניות
ברמה האישית אין הבדל בין טרגדיה של מי שבנו חטוף לבין מי שזקוק לתרופה שהמדינה מסרבת לממן. יכול להיות אפילו שבמקרה של התרופה הטרגדיה אפילו גדולה יותר כח זה רק כסף ולא מעורבים גופים נוספים כמו החמאס .
ברמת המדיניות יש שיקולים לשני הצדדים .

אבל אי אפשר לערבב את האישי עם האסטרטגי מדיני .

בוא נגיד, בינינו, כל הורה היה מוכן לכל מחיר כדי להחזיר את בנו, גם אם המחיר מוות של יהודים אחרים. אני לא מעביר ביקורת, זה טבע האדם .

תגיד לי,האם אורי שליט, היה עוצר לרגע אומר, חבל שהחזיקו את גלעד כי בדיעבד אילו סינוואר לא היה משוחרר כל טבח ה-07/10 לא היה מתרחש.

לא, כי זה לא טבע האדם .

Cranio

Well-known member
אתה מערבב טרגדיה אישית עם מדיניות
ברמה האישית אין הבדל בין טרגדיה של מי שבנו חטוף לבין מי שזקוק לתרופה שהמדינה מסרבת לממן. יכול להיות אפילו שבמקרה של התרופה הטרגדיה אפילו גדולה יותר כח זה רק כסף ולא מעורבים גופים נוספים כמו החמאס .
ברמת המדיניות יש שיקולים לשני הצדדים .

אבל אי אפשר לערבב את האישי עם האסטרטגי מדיני .

בוא נגיד, בינינו, כל הורה היה מוכן לכל מחיר כדי להחזיר את בנו, גם אם המחיר מוות של יהודים אחרים. אני לא מעביר ביקורת, זה טבע האדם .

תגיד לי,האם אורי שליט, היה עוצר לרגע אומר, חבל שהחזיקו את גלעד כי בדיעבד אילו סינוואר לא היה משוחרר כל טבח ה-07/10 לא היה מתרחש.

לא, כי זה לא טבע האדם .

אני לא מערבב כלום.
שום נימוק ושום תירוץ לא ישנו את העובדה
שאת החטופים המופקרים חייבים להחזיר בכל מחיר אתמול !

Cranio

Well-known member
ואם המחיר הוא לפחות יותר מיהודי אחד מת לכל חטוף, מה אז?
חייבים היו להחזיר את החטופים מקסימום מקסימום במקסימום חודש אחרי שנחטפו.
אין מחיר לחיי אדם והממשלה הזאת ובמיוחד העומד בראשה בגדו וממשיכים לבגוד בחטופים ובמשפחותיהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא מערבב כלום.
שום נימוק ושום תירוץ לא ישנו את העובדה
שאת החטופים המופקרים חייבים להחזיר בכל מחיר אתמול !
"שום נימוק ושום תירוץ" גם "לא ישנו את העובדה" שכולם כולל כולם וללא יוצא מן הכלל, מיהודי העולם ותושבי ישראל היהודים, מעוניינים בהחזרת החטופים, אכן "אתמול". כן, זה כולל את כל חברי הקואליציה ותתפלא לשמוע, גם את ראש ממשלת ישראל.

אלא מאי, יש מחלוקת על הדרך הנכונה והטובה ביותר לעשות זאת עם תוצאה מיטבית, כמו גם על המחיר שישראל יכולה וראוי לה שתשלם על כך. מחלוקת לגיטימית לחלוטין ולגמרי 'לשם שמיים' ובתוכה כלולה כמובן המחלוקת על ה"בכל מחיר" שלך.

אגב, החטופים כמובן לא "מופקרים" (זולת על-ידי שוביהם הנבלות). אבל הרמז בסאבטקסט שניסית לדחוף פה, הוא חביב אמנם ליצירת פילוג ופיזור רעל, אבל גם לנרמז בו אין כמובן כל אחיזה בעולם האמת והמציאות. גם לא אם נורא נורא חשוב להריץ עכשיו איזו דחקת השמצה על ראש הממשלה הנבחר.

אגב 2 גם אתה לא באמת מוכן לשחרור החטופים "בכל מחיר". אתה פשוט, בניגוד ליריביך הפוליטיים, לא מוכן להודות בכך ומעדיף לעטות מסכת הסוואה שגורמת לדבריך להישמע נורא טוב, אבל מסתירה את היותה שקרית לחלוטין.

כך למשל, טול מצב בו החמאס דורש בתמורה להשבת 5 חטופים שאתה תמסור את ביתך (ללא תמורה) למשפחת סינוואר המסכנה שאיבדה גם את ביתה וגם את המפרנס העיקרי שלה. כמובן שההסכם יאסור על כל פיצוי בכל צורה שהיא. כלומר לא תוכל לאחר החתימה על ההסכם לצאת בבקשה לתרומות שיסייעו לך לרכוש נכס חלופי או לחיות בכבוד וכיו"ב. הוויתור יצטרך להיות אולטימטיבי.

תמורת 5 חטופים נוספים, החמאס דורש שתמסור לפחות 3 בני משפחה מדרג ראשון שיועברו להתגורר ברמאללה (רק מטוב ליבם של מנהיגי החמאס הם לא דורשים מעבר לרצועת עזה גופה). החמאס מתחייב שלא תיפול שערה משיערות ראשם, אבל דורש 0 תקשורת בינך לבינם מיום החתימה על ההסכם ועד סוף כל הדורות.

אלו סתם שתי דוגמאות, כמובן מפגרות לחלוטין. אפשר בשקט להניח שגם אם איכשהו תסכים לדרישה הראשונה מתוך רצון כן ואמיתי להביא לשחרור חטופים, בוודאי שלא תסכים לדרישה השניה.

אז עם כל הכבוד, אין אדם נורמלי בעולם שכאשר הוא צווח חזק חזק "בכל מחיר בכל מחיר", באמת מתכוון לכך. הוא מתכוון בכל מחיר ובלבד שלא אראה את המחיר הזה באופן ברור ומובהק מולי. כך למשל לשחרור מחבלים מבתי הכלא הישראלים, רובנו נוכל להסכים בתמורה לחטופים אך זאת אך ורק בשיטה הנוכחית. אם לעומת זאת תצא בת קול משמיים ערב השחרור ותפרסם את שמות ותמונות הישראלים-יהודים שצפויים להיפגע ולהיהרג כתוצאה ממעשי טרור חדשים שיבצעו המחבלים המשוחררים, רובנו נשנה את עמדתנו ולא נוכל עוד להסכים לשחרורם. פתאום הסכנה תהפוך למוחשית, תהיה ברורה ומובהקת לפנינו. לא נדע להתמודד עם זה.

ההבדל בין אלו שצווחים "בכל מחיר" לאלו שמתנגדים לכך נחרצות, הוא לא בשאלה מי רוצה יותר לראות בשחרור החטופים כי רצון זה משותף לכל היהודים והישראלים באשר הם כאלה, כאמור מעלה. ההבדל הוא בכוח להתנגד, על אף כל הקשיים, גם כשהסכנה לא מובהקת וברורה בפני עינינו, אלא ערטילאית לפי שעה ולא ברורה דיה. יש המסוגלים לכך. יש כאלה שנהנים מחוסר הבהירות ואי-הידיעה מי הנפגעים הצפויים בעתיד בעקבות מעשינו היום, והדבר מאפשר להם להתעלם מסכנה מובהקת זו (שהלכה למעשה משמעותה היא פגיעה ב200 ישראלים כנגד הפסקת הפגיעה בישראלי אחד-לצורך הדוגמה בלבד כמובן).

נערך לאחרונה ב:
למעלה