יש גדולים ויש גדולים
כמו שציינו genoise ורן לפני, במסעדות טובות באמת אין בעיה כזו. במקומות פחות משובחים, או יותר תעשייתיים (מטבחים מוסדיים וכד'), חולטים את התבלינים לפני הכנת השמן (כדי להרוג את החומרים הפעילים, ואגב כך גם את רוב הטעם והארומה) ומוסיפים לשמן חומרים משמרים וחומרים נוגדי קרישה. זה אכיל, לא מזיק לבריאות, וזה בערך כל מה שיש לי לאמר על כך מבלי לנבל את הפה. יצרני שמן זית מתובל למכירה (כל אותן צנצנות ובקבוקים יפים שבהם טבול ענף של צמח תבלין כלשהו) נוקטים בדר"כ בשילוב של ייבוש הצמח בתנור לפני הוספתו לשמן, והוספת חומרים משמרים. מתקבל שמן עמיד (יחסית) באריזה נאה, מתאים מאד כמתנה למארחים, אך עדיף לא לפתוח...