שמן בזיליקום - איך?

חזזית

New member
שמן בזיליקום - עד מתי?

שלום, כשמכינים שמן בזיליקום, כמה זמן אפשר להחזיק אותו והאם במקרר
 
אם המדובר בשמן שהוכן עם עשבי תיבול

טריים - לפי נסיוני יש לו אורך חיים קצר. שימי לב אם מתחילות לצוץ בועות: זה הסימן שהשמן מתחיל לתסוס. שמן שהוכן עם תבלין מיובש ישמר זמן רב, אבל הארומה תלך לאיבוד די מהר. לגבי שמירה במקרר - תלוי בסוג השמן. לכל שמן טמפ' קרישה משלו. שמן זית בודאי שאסור לאפסן במקרר.
 

חזזית

New member
איך עושים הגדולים?

תודה עד כאן, אבל... אמנם מדובר בכמויות קטנות יותר לשימוש כמעט חד-פעמי (אגב אכן מדובר בתבלין הטרי ובשמן זית) אבל רק לשם ההתפלפלות, איך עושים הבשלנים המקצועיים במטבחים התעשייתיים?
 

genoise

New member
משתמשים בו מספיק מהר

עם קצב המנות והכמות שהם מוציאים עם זה ליום אני לא משוכנע שהם נאלצים להתמודד עם בעייה כזו.
 

ranlevy

New member
הבעייה אצל השפים המקצועיים הפוכה...

עם כמות סועדים גדולה והכנה חוזרת של כמה עשרות מנות מאותו סוג בכל יום, הם צריכים לדאוג שיהיה להם תמיד שמן כזה זמין, והם שוברים את הראש מהי כמות גדולה מספיק כדי שהוא לא ייגמר באמצע, וכדי שהוא יספיק לכמה ימים (ויחסוך עבודה להכין אותו כל יום מחדש). חוץ מזה, שבמסעדות ממש ממש טובות (אלו עם הרבה כוכבים במדריכים), מכינים כמעט הכל טרי טרי כל יום מחדש. ואם נשאר - זורקים. בגלל זה ארוחה במסעדות כאלה עולה כל כך הרבה כסף - בגלל שצריך הרבה טבחים להכין הכל כל יום, ובגלל שלוקחים בחשבון גם את כמויות האוכל הנזרקות. -- רן.
 
יש גדולים ויש גדולים

כמו שציינו genoise ורן לפני, במסעדות טובות באמת אין בעיה כזו. במקומות פחות משובחים, או יותר תעשייתיים (מטבחים מוסדיים וכד'), חולטים את התבלינים לפני הכנת השמן (כדי להרוג את החומרים הפעילים, ואגב כך גם את רוב הטעם והארומה) ומוסיפים לשמן חומרים משמרים וחומרים נוגדי קרישה. זה אכיל, לא מזיק לבריאות, וזה בערך כל מה שיש לי לאמר על כך מבלי לנבל את הפה. יצרני שמן זית מתובל למכירה (כל אותן צנצנות ובקבוקים יפים שבהם טבול ענף של צמח תבלין כלשהו) נוקטים בדר"כ בשילוב של ייבוש הצמח בתנור לפני הוספתו לשמן, והוספת חומרים משמרים. מתקבל שמן עמיד (יחסית) באריזה נאה, מתאים מאד כמתנה למארחים, אך עדיף לא לפתוח...
 

terroir

New member
מותר לעיין גם בהודעות שבעמוד השני

ולגלות שיש שם דיון בשמן בזיליקום. ואם התשובה לא מופיעה באותו שירשור, רצוי להמשיך את הדיון בשירשור ההוא. צריך לזכור שכל הודעה חדשה שנכתבת דוחקת הודעה אחרת למעמקי הארכיון (אז מה אם הפורום צעיר והארכיון חדש). וגם ההודעה הזו תשורשר לשם מאוחר יותר. תודה.
 
סליחה, טעות, טועים, טעיתי.../images/Emo122.gif

דווקא ביצעתי חיפוש לפי שמן בזיליקום, אבל קיבלתי הודעה אחת, ללא כל השרשור שמתחתיה. לכן שאלתי. אולי הסבר איך מקבלים את כל השרשור בחיפוש? מבטיחה לא לא לטעות יותר.
 

terroir

New member
את צודקת

בחיפוש מקבלים רשימה של הודעות בודדות. לחיצה על הנקודה הכחולה (או הכתומה) שבצד ימין של שורת ההודעה, פותחת את ההודעה כאשר כל השירשור מופיע בתחתית העמוד. תודה.
 

ווין תו

New member
יש רק בעיה טכנית עם מה שכתבת

בנושא המשך השירשור. הודעות בנות יותר מ-3 ימים אינן מוקפצות ולכן תוספת שאלה להודעה מה- 17 לחודש, יש להניח שתשאר חסרת תגובה.
 

terroir

New member
ברוכה הבאה

אם תעייני בדפי הפורום האחרונים, תגלי שחברי הפורום קוראים ועונים לשאלות בדפים האחרונים, גם אם גיל ההודעות הינו יותר מ-3 ימים, ולא מתייחסים רק להודעות שקופצות. כך שאני לא רואה עם זה שום בעייה.
 

ווין תו

New member
כי אתם עוד צעירים!

כשתיגדלו (ואני מאחלת לכם שזה יקרה) הודעות מלפני 5 ימים יהיו בארכיון ולא כמו היום
 
שמן בזיליקום - מספר דרכים

יש כמה דרכים למיצוי טעם הבזיליקום לתוך השמן: חימום מצרכים: שמן זית משובח חופן עלי בזיליקום מספר עלי רוזמרין (מעט) אופן ההכנה: במחבת, על אש נמוכה מחממים את הבזיליקום, הרוזמרין והשמן, במשך 20 דקות. יש להשגיח השגחה יתרה שהשמן לא ירתח. לסנן את העלים מהשמן ולבקבק בבקבוק מעוקר. משנפתח בפעם הראשונה - יש לאכסן בקירור
 
הערה קטנטנה

חשוב להביא את השמן לחום של 40 עד 50 מעלות בלבד. טמפ' גבוהות יגרמו לשחרור טעמים מרירים מהצמח. כדי לפצות על הטמפ' הנמוכה יחסית, מאריכים את משך החימום לחצי שעה (או יותר, תלוי באיזו מידה רוצים להטמיע את טעם וארומת הבזיליקום בשמן).
 
שמן בזיליקום עם שום

שמן בזיליקום עם שום מצרכים: 4 ספלי שמן (שמן זית או שמן אגוזים) - כ- 900 מ"ל 10 שיני שום אפויות ומעוכות כ-20 עלי בזיליקום אופן ההכנה: לחמם את השמן(להזהר שלא ירתח ולא יישרף), להסיר מהאש ולהוסיף את השום. לצנצנת שעוקרה - להכניס את עלי הבזיליקום ועליהם לשפוך את השמן (כשהוא כבר קר!!) לסגור היטב במכסה ולאכסן במשך 30 יום עד התחלת השימוש. ניתן להוסיף גם 2 פלפלי קיינה
 
שמן בזיליקום בשיטה הקרה

בניגוד לשיטת חימום השמן עם הבזיליקום - להוצאת הארומות, שיטה נוספת להכנת שמן בזיליקום (כמו גם הרבה עשבי תיבול אחרים) היא שיטת המחית. מצרכים: 4 כוסות עלי בזיליקום כפית מלח ליטר שמן קנולה (21/2 כוסות) 6 כוסות מים אופן ההכנה: במחבת,להביא לרתיחה את המים, להוסיף את הבזיליקום ולבחוש. לבשל כ-45 שניות עד שהמים מגיעים שוב לרתיחה. ליבש את העלים(ניתן במייבש חסה). לשטוף במים קרים(עד לקרור העלים) ולייבש שוב תוך כדי הוצאת כל שאריות המים. להכניס את העלים לבלנדר עם חצי כוס שמן וכפית מלח. לטחון כדקה בפולסים, תוך כדי הורדת העלים מדפנות הבלנדר לתחתיתו. עד קבלת מחית חלקה. להוסיף את השמן הנותר ולהפעיל שוב את הבלנדר עד התמזגות השמן במחית (כ- 10 שניות) להעביר את המחית לצנצנת, לסגור אותה ולאכסן במקרר. כעבור יומיים - הבזיליקום שקע בתחתית הצנצנת והשמן צף מעליו. במשך כ-10 ימים ניתן להשתמש בשמן כמו שהוא. לאחר מכן יש לסנן את השמן מהבזיליקום (כי בשלב הה יש סיכון שהבזיליקום יירקב) ולשמור את השמן במקרר עד השימוש הבא.
 

asafyigal

New member
מה המטרה של בישול העלים ?

האם לא ניתן לקבל את אותו אפקט עם עלים לא מבושלים ?
 
למעלה