שמן

דיברגנט חדש

Well-known member
בעוד כחודש רבים יעמדו ליד הכיריים לטגן לביבות וסופגניות.
שכחתי מחנוכה :)
יש לי מתכון ללביבות תירס והשף שפרסם אותו כותב במפורש להשתמש בשמן קנולה. המתכון הזה מככב במפגשים המשפחתיים שלנו, אך אני משתמשת בשמן חמניות. לך תדע אם הלביבות לא היו משתדרגות אילו הייתי נשמעת לשף...
שפים לא דואגים לבריאותך אלא דואגים שיהיה לך טעים.
לראיה, מושיק רוט, השף המעוטר ב-2 כוכבי מישלן מהתוכנית משחקי השף אמר שהפירה הכי טוב זה כאשר שמים קילו חמאה.
 

משתפרת1

Well-known member
שכחתי מחנוכה

שפים לא דואגים לבריאותך אלא דואגים שיהיה לך טעים.
לראיה, מושיק רוט, השף המעוטר ב-2 כוכבי מישלן מהתוכנית משחקי השף אמר שהפירה הכי טוב זה כאשר שמים קילו חמאה.
רק שאני בכלל לא משוכנעת ששמן קנולה יעשה את לביבות התירס טעימות יותר.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
רק שאני בכלל לא משוכנעת ששמן קנולה יעשה את לביבות התירס טעימות יותר.
אני גם לא חושב שהטעם יושפע בין שמן קנולה לחמניות.
אם היית שמה שמן זית, כן היית מרגישה את ההבדל בטעם, אך כאמור, הוא לא טוב לחום כה גבוה שבטיגון עמוק.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
עם זה שמן אתם מטגנים?
באיזה שמן אתם מטבלים סלט?
באיזה שמן אתם מבשלים?
🌹באדיבות "הידברות"🇮🇱
לסיכום, מומלץ לשלב בין שמנים בהתאם לצורך – שמן זית לבישול מתון, שמן חמניות לטיגון ושמן פשתן לסלטים. אם אתם מטגנים בחום גבוה, שמן חמניות הוא ללא ספק המנצח.
משתדלים לטגן עם שמן זית. לעתים עם שמן קנולה. לסלט משתמשים כמדומני בשמן זית בלבד, אם כבר משתמשים. לא רואה צורך מיוחד להחזיק 8 סוגי שמן בבית, עם כל הכבוד להמלצות :).
 

mיטלמן

Well-known member
משתדלים לטגן עם שמן זית. לעתים עם שמן קנולה. לסלט משתמשים כמדומני בשמן זית בלבד, אם כבר משתמשים. לא רואה צורך מיוחד להחזיק 8 סוגי שמן בבית, עם כל הכבוד להמלצות :).
אז בחרתם בשמן קנולה?
יופי שאתה מכבד המלצות ולמרות זאת משתמש בשמן קנולה,
מגיע לך לעניות דעתי פרס מממשלת קנדה, מינימום תעודת הוקרה.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
אז בחרתם בשמן קנולה?
יופי שאתה מכבד המלצות ולמרות זאת משתמש בשמן קנולה,
מגיע לך לעניות דעתי פרס מממשלת קנדה, מינימום תעודת הוקרה.
אם את הבנת מה רצית להגיד (מעבר להתקפה הפבלובית שאינה בשליטתך) או את הקשר של הדברים אלי? דיינו.
 

mיטלמן

Well-known member
עם זה שמן אתם מטגנים?
באיזה שמן אתם מטבלים סלט?
באיזה שמן אתם מבשלים?
🌹באדיבות "הידברות"🇮🇱
לסיכום, מומלץ לשלב בין שמנים בהתאם לצורך – שמן זית לבישול מתון, שמן חמניות לטיגון ושמן פשתן לסלטים. אם אתם מטגנים בחום גבוה, שמן חמניות הוא ללא ספק המנצח.
לא.
נא לשים קישור.
אצלי שמן זית בלבד, ברור שלתיבול, גם ליתר המטרות,
ולעוגת תפוזים, שמן זרעי ענבים,
שמן שומשום רק לתיבול, בעדינות,
ומציעה לכולן/ם לתבל ולא לטבל.

לא מטגנת טיגון עמוק.
 
לא.
נא לשים קישור.
אצלי שמן זית בלבד, ברור שלתיבול, גם ליתר המטרות,
ולעוגת תפוזים, שמן זרעי ענבים,
שמן שומשום רק לתיבול, בעדינות,
ומציעה לכולן/ם לתבל ולא לטבל.

לא מטגנת טיגון עמוק.
בשמן זרעי ענבים ממליצים להשתמש בנינג'ה אולם יש לשים לב שרוב מוחלט של שמנים אלו לא בריאים ואני עדינה.
 

mיטלמן

Well-known member
גם שמן רימונים איני מכירה😱.
מקריאה מאד שטחית, לא לשימוש בבישול,
גם נמכר באריזות קטנטנות, למטרות ריפוי,
כאמור, קראתי כותרות, באחת הבטיחו הטבות לבעיות לחץ דם, בשניהם הבטיחו והזהירו משיבושים בעניני אותו ל"ד.
 

mיטלמן

Well-known member
בשמן זרעי ענבים ממליצים להשתמש בנינג'ה אולם יש לשים לב שרוב מוחלט של שמנים אלו לא בריאים ואני עדינה.
בשמן זרעי ענבים ממליצים להשתמש בנינג'ה אולם יש לשים לב שרוב מוחלט של שמנים אלו לא בריאים ואני עדינה.
כתבתי שלושה,
מי לא מומלץ? למה?
אין לי נינג'ה, זו היתה המלצה מאד ישנה ומקצועית, (אני מקווה שאני לא טועה),
עוד מהזמן שלא היה מוכר והיה יחסית ממש זול.
 
נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
אני משתמש בדרך כלל בחמאה לטיגון. קורה שאני משתמש בספריי שמן קנולה או זית לטיגון אך בכמויות מזעריות, כדי לשמור על המחבת הלא דביקה שלי לאורך זמן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, שמן קנולה במקור לא ראוי למאכל. עשו בו כל מיני שינויים שבקושי יתאים למאכל.
אני מעדיף שמן שמגיע כמו שהוא במקור ראוי למאכל.
 
למעלה