נכון מאוד ../images/Emo132.gif
קודם צריך לשאול את המטופל שאלות כדי לראות לאן אתה מגיע וצריך קודם כל לדאוג לו ולא לכיס שלך ובטח לא לקחת ימבה כסף צריך להיות הגון. לפי מה שאת מתארת פה הגישה שלו לא הייתה נכונה או שהוא גרם לה בעקיפין להבין שזו לא שיטת הטיפול המתאימה לה כרגע. שטות גדולה זה לא ונתקלתי בכלכך הרבה אנשים שאמרו את זה ואח"כ התחרטו ובסוף כן קנו תמציות נגיד רסקיו, יש לי חבר שכל פעם שהוא לא מרגיש טוב אומר מקסימום אקח רסקיו למרות שאמרתי לו כבר אלף פעם שאין קסמים וזה לא עובד מתי שיתחשק לך אתה צריך ללכת לטפל בבעיות אחרות שלך. וכשזה לא עבד לו באותו רגע יום אחרי זה הוא בא ואמר לי איזה שטויות זה הכל חארטה בלבול מוח הכל עוונטה ויום אחרי שוב לקח רסקיו אז שאלתי אותו תגיד זה חארטה נכון למה אתה ממשיך לקחת את זה ? הרי זה לא עזר לך. ויש אנשים שזה ממש עזר להם כמוני כמו אימא שלי כמו אחת התלמידות שלי בכיתה שהייתה ממש במצב קשה וזה פשוט עשה פלאים ובטוח לעוד אנשים. כי היא פיתחה פחד או תנגודת לתמצית כתוצאה מחוסר אמון בגלל זה היא לא רוצה את זה. המטפל היה חייב ללכת איתה שלב שלב ולתת לה תמיכה ולהסביר לה שהתמציות יכולות לגרום ריאקציות לא נעימות ושיכול להיות שהיא תרגיש רע תקופה מסויימת או מ"ס ימים ואין מה לעשות רק לקבל את זה ולהתמודד כי זו דרכו של הגוף לומר עכשיו אני מתנקה מרעלים זה הריפוי שלי. "אמרת הוא לא עזר לה וגרם לה להבין שזו שטות אחת גמורה" אפשר לפרש את זה בכל מיני מובנים: או שהמטפל רץ מהר מידי ואז היא לא קיבלה את התשומת לב שהיא זקוקה לו וזמן מספיק ארוך כדי שהגוף והנפש יסתגלו לתהליך או שהוא פשוט לא בא מהכיוון והגישה הנכונים ואז הטיפול באמת לא היה מצליח או שהוא גרם לה להבין שזה לא מתאים לה על ידי כך שהיא קיבלה תובנה שזו שטות אחת גמורה. בעיני מטפל טוב זה אחד שמקשיב קודם למטופל לכל מה שיש לו להגיד, נותן לו תמיכה, מאפשר לו מרחב להגיד כל מה שבא לו, מסביר לו לפני את התהליך ומה מומלץ לעשות כדי שמהטיפול יופק המקסימום, לתת לו כתף בזמן הטיפול אם הוא סובל מריאקציות ומפחד ומרגיש לא טוב, מעודד אותו שהוא בדרך הנכונה, נותן לו לגיטימציה, שואל אותו מה הוא באמת רוצה להשיג ומה הוא מוכן להשקיע ? כדי לעזור לעצמו, ואם צריך אפילו נותן לו את המושכות של הסוס למרות שהוא מחזיק בהן שלא במודע לו. גם אני מטפל בפרחי באך ועדיין לא עשיתי את הסטאז' שאני צריך כי לא הרגשתי בטוח מספיק בעצמי אבל אני יודע בפנים שאני יעשה את זה בקרוב ואם לא אקפוץ למיים הקרים לעולם לא אדע לשחות, ואם לא אקבל ביקורות, תלונות, או פידבקים גם חיובים וגם שלילים לא אתקדם ואצבור ניסיון. כל מטפל חדש קשה לו והוא לא יודע איך לצבור ניסיון ומפחד שלא ילך לו והמטופל ישפוט אותו לחובה זה טבע הדברים ואני מוכן לקבל את זה עליי אם לטוב ואם לרע אם לא עזרתי אלמד מיזה ואם עזרתי הרי זה משובח.