לא בדיוק
הכנסייה הקתולית, משקמה וקיבלה כוח, הפכה לגוף פוליטי גרידא במסווה של משהו דתי. אם אתה מסתכל על ההיסטוריה אתה רואה שזה שקוף. ראיתי לא מזמן תוכנית בערוץ ההיסטוריה על הוותיקן וזה רק חיזק את נקודת המבט שלי על הכנסייה הקתולית. רק השם שלה יכול לרמוז לך על הרבה דברים, "קתוליות" פירושה "חביקת-כל", "אוניברסלית" או "מוחלטת". לכן, אתה יכול לראות שלפעמים אומרים על מישהו באנגלית "He's very Catholic in his Perception". אני לא יודע מה באשר לכנסייה הפרוטסטנטית על תת-זרמיה השונים או לבפטיסטית אבל לא זכור לי שהם רדפו דתות אחרות. מי שעשה את רוב הבלאגן של הרדיפה, אילוץ התנצרות ואינקוויזיציה הייתה הכנסייה הקתולית. למרות ששושלות המלכים הנוצרים בסקנדינביה הם לותרנים, במקור הם היו קתולים - את נורווגיה הכריחו להתנצר או שהמסחר בינה לבין אירופה הנוצרית יתנתק (מה שהיה כמו לנתק אוויר לנשימה מצוללן בעומק), אתה יכול לראות בהצהרת ההתנצרות של איסלנד שכבר אז הנורדים סרבו לוותר על דתותיהם המקוריות באופן מוחלט. סנורי סטורלסון (Snorri Sturlason), משורר והיסטוריון איסלנדי בן המאה השלוש-עשרה, העלה על הכתב את הסאגות והאדות הנורדיות בשביל המשוררים העתידיים והדורות הבאים. למזלנו, אותם כתבים שרדו והם מהווים את אחד הדברים שעזרו לשמר את המסורות הגרמאניות הטרום-נוצריות בצורה יותר "נקייה" מאשר המיתולוגיה האירית (שקובצה ע"י נזירים נוצריים שהכניסו בה שינויים, לפעמים מהותיים יותר ולפעמים מהותיים פחות, כמו הורדת האלים הקלטיים לדרגת "אלופים"). הכנסייה הקתולית סתרה לא פעם ולא פעמיים את התנ"ך והבה"ח, כמו במקרה שהאפיפיור הסמיך כל קתולי להתנקש באליזבת, מלכת אנגליה הפרוטסטנטית, ואף הבטיח שהקתולי שיעשה זאת יתקבל בברכה ע"י המלאכים בגן-עדן (בסופו של דבר, ההתנקשויות נכשלו). כשהכנסייה הקתולית עלתה לשלטון היא כבר לא הייתה כת מחתרתית (היא גם לא הייתה כת מחתרתית מקודם, הנוצרים עושים מעצמם הרבה יותר מסכנים ונרדפים ממה שהם היו) אלא ממשלה שכל קתולי חייב לציית לה (לא לחינם נקרא טקס ההצטרפות לקתוליות "קונפורמציה").