שמעתם מה שעזר וויצמן אמר?

warlockd

New member
שמעתם מה שעזר וויצמן אמר?

הכוונה על רוני צוקרמן? הוא התנגד הרי לגיוס בנות לקורס טיס אז, וגם עכשיו הוא לא משנה את דעתו. בזמנו כשאליס מילר ניגשה אליו וביקשה ממנו שימליץ עליה הוא אמר לה:``מיידלע, הרי גברים לא סורגים גרביים, נכון?`` אין סוף לסניליות ושוביניסטיות של הבנאדם!

טל עדתו

New member
מה אתה רוצה שנגיד?

יש אנשים שחושבים ככה ויש אנשים שחושבים אחרת. אם ויצמן רוצה לחשוב ככה ולחיות בדעות פרהיסטוריות שימשיך, זה לא חדש לנו, הוא הרי בטוח שהוא הטיס הכי טוב בצה``ל... בכל אופן - ככה הוא חושב ואין מה לעשות... הרי ברור לך שכאן האנשים לא חושבים כמוהו - טוב לא כולם אבל הרוב. זהו. טל.

רפאל 17

New member
תן לבן אדם להביע דעה!!!!

תודה לאל אנחנו גרים במדינה דמוקרטית, שבה כל אחד ואחד יכול להביע את דעתו..הוא חושב ככה, אתה חושב ככה. לכן, מה אכפת לך? אל תתערב בענינים לא שלך.... רפאל נ.ב- לי יש בעיה עם גיוס נשים ליחידות קרביות, אז מה? תגיד שאני שוביניסט? אני לא, עכשיו שאלה: היית באמת רוצה לקרוא בעיתון על לוחמת שנפלה בקרב?חס וחלילה!

טל עדתו

New member
הא, נכוןלוחמת לא יכולה לחזור בארון

הביתה, וסליחה על הסרקיזם... אבל בן כן??? חיים של לוחם פחות חשובים משל בת כי הוא צריך להלחם? והיא צריכה הביתה להאכיל את הילדים? נכון?? לא!!!!!!!!!!!! חיים של בנות לא יותר חשובים משל בנים! טל.

Iron-Maiden

New member
אתם שוכחים משהו חשוב

עזבו מצב שבת תיפול בקרב, בעניין הזה אני לא חשוב שיש הבדל בין בנים לבנות.. אבל מה יקרה אם בת תיפול בשבי? אני לא חושב שאתם צריכים הסברים רבים מדי בכדי להבין במה הערבים יעסיקו אותה במשך השבי (מתוך נקודת הנחה שהוא יגמר אי פעם).

טל עדתו

New member
אין לי כוח לוויכוח הזה

בפעם המיליון אלף ושלושים... אני לא נגררת לתוך הוויכוח הזה שוב.

הערה בעניין...

אוף, כבר נמאס לי מהטיעון הדלוח הזה, של ``מה יקרה אם בת תיפול בשבי``. אז דבר ראשון, לכל מי שלא יודע, גם בנים אפשר לאנוס. כן כן, תתפלאו. אונס אנאלי זה דבר מאוד, מאוד כואב. אונס כזה הוא זעזוע פסיכולוגי אדיר לגבר בדיוק כמו לאשה. עוד עניין, אם אתם לא יודעים, זה שיש הרבה יותר שיטות עינויים מוצלחות מאשר אונס. כמו טיפטוף שעווה רותחת על הגוף, מניעת אוכל או מים, או מתיחת איברים. בקטע הזה, בנים ובנות יסבלו אותו הדבר. אז תחסכו את כל הבולשיט הזה של נפילה בשבי. באופן פרטני, זה לא משנה אם זה בת או בן. אז מה *כן* משנה? משנה היחס של החברה. החברה שלנו תופסת את העולם בתפיסה שוביניסטית-פטרליסטית (פאטרליזם - שלטון הזכר. כמו משפחה פאטריאכלית, שבה הגבר שולט), ובזמן מלחמה החברה שלנו לא תוכל לקבל מצב בו נהרגות בנות בקרב. חיילים בעצמם דיווחו בסקרים שיהיה להם קשה יותר לראות חיילת מרוטשת מפגז מאשר חייל מרוטש מפגז (אם כי, כמובן, שני הדברים מזעזעים גם ככה). בקיצור, חברים וחברות, מה שיש לי להגיד לכל הבנות שרוצות להיות בקרבי ומונעים מהן, ולכל השוביניסטים למיניהם - זה לא אתן (בנות) זה אנחנו (החברה).

טל עדתו

New member
פשששש סוף סוף...

אני מצדיעה לך! סוף סוף מישהו שהבין לעומק העינין למה זה באמת ככה, ושהעינין החברתי - סוציאלי... כאן הוא העינין הפטלי והקובע, ושזה גם מתחיל בצורת חינוך. תודה רבה שסוף סוף מישהו אמר את זה !!! טל.

jedi knight

New member
מממממ

הסיבה שאני לא מאמין בשילוב בנות בקרבי היא לא הסיבות החברתיות הסוציאליות שציינתם אלא סיבות טכניות ומקצועיות זה שיש סיבות חברתיות זה משהו אחר ולוואר לוק אני לא יודע איך אתה מגדיר שובניסט אבל אם אחד שחושב שאין שוויון ולא יהיה שוויון מהסיבה הפשוטה שאנו שונים אז אם זה שובניזם אז אני מצהיר שאני שובניסט !!!!!!!

crazy tal

New member
חזרתי לפורום...

לאחרת תקופת בצורה ארוכה... ויש לי מה לומר בעניין: תראו באמת וויצמן צודק.. לדעתי טייסים צריכים להיות גברים כי ככה זה. אולי רוני הייתה טובה באימונים האירובטיים וכו` אבל נראה לי שבקרב אויר אמיתי היא תשקשק ותאבד אשתונות.. כי למרות שהיא אחלה וזה אין לה ביצים. וגם תחשבו כל הערבים הטייסים ייתאמצו יותר כדי שבת לא תפיל אותם איזה פאדיחות יהיה להם חחחח היידה רפאל היידה ג`די! B-)

אורלי17

New member
jedi ו-crazy tal..... אחרי הוויכוח

האחרון שניטש בפורום על נושא בנות בקרבי, אני עדיין לא זוכרת שכתבתם לאיזו יחידה את מתגייסים או באיזו אתם משרתים. כמו שאמרתי לפני הרבה זמן, כל ההשמצות על בנות קרביות, נובעות לדעתי מרגשי נחיתות ומתסביך ``רציתי לסיירת והגעתי לשק``ם``. אם התיאוריה שלי נכונה לגביכם (ואגב מצאתי שהיא נכונה לגבי הרבה מלזלזים ביכולות הנשיות) - ברור לחלוטין שלוויכוח הזה אין טעם. אם טעיתי ואתם משרתים ביחידות קרביות - עמכם הסליחה. במקרה הזה אתם לא סובלים מתסביך נחיתות אתם סתם לא משהו.

warlockd

New member
והרי ציטוט בשבילך...

אם אתה מתכוון לשוני ביכולת הפיזית בין המינים, אז הנה לך ציטוט: ``...כבר כמה כוח צריך בשביל ללחוץ על ההדק?....`` מתוך ``ג`י איי ג`יין (G.I. Jane) --------------------------------------------------------------- ואגב מוות של בן כמובן שווה למותה של בת, וגם גופתן המרוטשות תהינה זהות, והחשוב מכל זה הכאב והאבידה של המשפחות השכולות יהיה כל כך שווה שאין קנה מידה בעולם שיוכיח זאת.

אתה באמת שוביניסט...

זאת די ההגדרה - אדם המאמין בעדיפותו של מין אחד על המין השני בגלל ההבדל הזה, ולא בגלל הבדלים אובייקטיבים. כלומר, אתה אומר - ``יש שוני, משמע, אין שיויון``. זה הרי הדבר שעומד בבסיס כל העניין. זאת מחשבה מאוד בעייתית, כי מנקודת מוצא כזו אני יכול לטעון שאין שוויון בגלל דת או גזע, ולא רק בגלל מין. בעניין ה``סיבות הטכניות והמקצועיות``, אתה יכול קצת לפרט? כי זה מאוד מאוד כללי.

jedi knight

New member
זה לא שובניזם (רב חובל)

אני לא יודע איך אתה מגדיר שובניזם או פמניזם אבל אני מגדיר את זה כמי שחושב שמינו עדיך יותר טוב ומתנשא על מין אחר אני לא רואה את זה לפי תפיסת עולמי יש תפקידים שמתאימים לבנים יותר ויש תפקידים שמתאימים יותר לבנות לגבי הפירוט שרצית אז אני לא יכול לפרט את תפיסתי בהודעה אחת אולי תשאל נקודית ואני אפרט לפי זה

crazy tal

New member
תשמעי באמת הצחקת אותי..

אני באמת לא משרת ביחידה קרבית כמו שאמרת... אני לא משרת בכלל! אולי הורגלתם פה ע``י כמה רמאים שחיילים ביחידה קרבית יש להם זמן לפורומים אבל זה בולשיט מתי תקלטו את זה? בקושי לקצינים יש גישה לאינטרנט! גם אני וגם ג`די בדרך ליחידה קרבית... וציטוטים מג`י איי ג`יין.. פשוט חזק.. אני לא עומד בזה.... ותסלחי לי, אבל מי שמצטטת לי מג`י איי ג`יין.. פשוט לא רצינית ומונעת ע``י התלהבות ילדותית.. הצבא זה לא משחק כמו שנראה לך וזה לא פורומים כל היום ואם צה``ל ישים אחת כזאת ביחידה קרבית חבל על הזמן.

טל עדתו

New member
טל נו באמת...

הרי ברור לך שמה שאתה אומר על בנות בקרבי ממש לא נכון... ואתה סתם נגרר פה לוויכוח. טל.

למעלה