ניתוח תוצאות..
המתכון שעבדתי איתו דומה לשלך. 3/4 כוס חלב חמים. 20 גרם שמרים. 1 כף סוכר. 175 גרם חמאה. 1/3 כוס אבקת סוכר. 2 חלמונים. 1/2 כפית מלח. 400 גרם קמח קשה. את המלית הכנתי לפי המלית שהבאתי בקישור . הבצק שהה 3 שעות במקרר, ואז הכנתי סהרונים במהירות הכי אפשרית. את הסהרונים הכנתי על ידי מדידית כמות בצק של כף אחת. כידרור.רידוד לאליפסה של: 10*6 בעזרת מערוך, הנחת המלית לאורך הציר המרכזי של האליפסה(כפית עד וחצי), קיפול הבצק מעל המלית, גילגול, הידוק הקצוות, וקיפול לשניים לצורת סהרון. אז נמרח הבצק בחלמון מוקצף, ולאחר המתנה של עשר דקות,נמרח שנית בחלבון מוקצף, ונשלח לתנור ל: 180 מעלות עד להשחמה. הסהרונים לא נפתחו בעת האפייה למעט הצצות מזעריות מאוד של הפרג באחדים מהן.. לאחר שקראתי את ההערה שלך , למדתי שצריך להקפיד למרוח אותם גם בצדדים עד התחתית ..כמעט לטבול אותם בחלמון.. הטעם והמרקם רך עסיסי טעים ולא שמנוני.מאמצת את המתכון לשוטף. וניתן לשמור את הכרוכיות המוכנות במקפיא. יחד עם זאת, אין דמיון בין התוצאה הזו שהתקבלה לבין בצק פריך. למרות הקור הירושלמי, ברור לי, שהבצק הספיק לתפוח במקרר ובזמן העיבוד, מצד שני הוא לא תפח יותר מדי ולכן הצורה נשמרה. נראה לי שזה יתאים מאוד לאוזני המן. בפעם הבאה אנסה את המתכון שבו לא מחכים כלל עם הבצק. זה של לבנה. כי מה שאני טעמתי היה אכן יותר לכיוון בצק פריך ופחות לשמרים. לא שאני מעדיפה את ההוא..אבל הסקרנות לשחק בחומרים ולהגיע לתוצאות שונות ..היא העניין. ותודה על המתכון שלך. הדפסתי גם אותו למשמרת ולהתנסות.. כי יש לי עוד שבוע ימים להשתולל כאן במטבח..עד פתיחת שנת הלימודים האוניברסיטאית....
המתכון שעבדתי איתו דומה לשלך. 3/4 כוס חלב חמים. 20 גרם שמרים. 1 כף סוכר. 175 גרם חמאה. 1/3 כוס אבקת סוכר. 2 חלמונים. 1/2 כפית מלח. 400 גרם קמח קשה. את המלית הכנתי לפי המלית שהבאתי בקישור . הבצק שהה 3 שעות במקרר, ואז הכנתי סהרונים במהירות הכי אפשרית. את הסהרונים הכנתי על ידי מדידית כמות בצק של כף אחת. כידרור.רידוד לאליפסה של: 10*6 בעזרת מערוך, הנחת המלית לאורך הציר המרכזי של האליפסה(כפית עד וחצי), קיפול הבצק מעל המלית, גילגול, הידוק הקצוות, וקיפול לשניים לצורת סהרון. אז נמרח הבצק בחלמון מוקצף, ולאחר המתנה של עשר דקות,נמרח שנית בחלבון מוקצף, ונשלח לתנור ל: 180 מעלות עד להשחמה. הסהרונים לא נפתחו בעת האפייה למעט הצצות מזעריות מאוד של הפרג באחדים מהן.. לאחר שקראתי את ההערה שלך , למדתי שצריך להקפיד למרוח אותם גם בצדדים עד התחתית ..כמעט לטבול אותם בחלמון.. הטעם והמרקם רך עסיסי טעים ולא שמנוני.מאמצת את המתכון לשוטף. וניתן לשמור את הכרוכיות המוכנות במקפיא. יחד עם זאת, אין דמיון בין התוצאה הזו שהתקבלה לבין בצק פריך. למרות הקור הירושלמי, ברור לי, שהבצק הספיק לתפוח במקרר ובזמן העיבוד, מצד שני הוא לא תפח יותר מדי ולכן הצורה נשמרה. נראה לי שזה יתאים מאוד לאוזני המן. בפעם הבאה אנסה את המתכון שבו לא מחכים כלל עם הבצק. זה של לבנה. כי מה שאני טעמתי היה אכן יותר לכיוון בצק פריך ופחות לשמרים. לא שאני מעדיפה את ההוא..אבל הסקרנות לשחק בחומרים ולהגיע לתוצאות שונות ..היא העניין. ותודה על המתכון שלך. הדפסתי גם אותו למשמרת ולהתנסות.. כי יש לי עוד שבוע ימים להשתולל כאן במטבח..עד פתיחת שנת הלימודים האוניברסיטאית....