מאמר חדש: שמרים עם הגיון
בעמוד המאמרים של הפורום, תחת הקטגורייה "אפיית לחם", העלינו היום מאמר חדש הדן בשמרים ואפייה עם שמרים. במאמר סקירה היסטורית של התפתחות השימוש בשמרים להכנת לחם, תיאור תהליך ההפקה וסוגי השמרים המוצעים באופן מסחרי, הסברים על פעילות השמרים בבצק, דיון בהשפעת הסביבה על פעילות השמרים ומסקנות מעשיות לאלו המנסים את כוחם באפייה. אחנו מקווים שהחומר יסייע לאופים שבינינו להבין מה ההגיון (או חוסר ההגיון) במתכונים שונים של בצק שמרים, מדוע מתכונים מסויימים מצליחים ואחרים נכשלים, מדוע אותו מתכון יכול להביא לתוצאה שונה בהזדמנויות שונות אם לא מקפידים על התנאים בסביבת ההתפחה של הבצק, ואיך אפשר לשפר את איכות הבצק והמאפה הסופי בהתאם לרצון ולטעם האישי של כל אחד מאיתנו. הנכם מוזמנים לעיין, לקרוא ולהגיב כאן בפורום.
בעמוד המאמרים של הפורום, תחת הקטגורייה "אפיית לחם", העלינו היום מאמר חדש הדן בשמרים ואפייה עם שמרים. במאמר סקירה היסטורית של התפתחות השימוש בשמרים להכנת לחם, תיאור תהליך ההפקה וסוגי השמרים המוצעים באופן מסחרי, הסברים על פעילות השמרים בבצק, דיון בהשפעת הסביבה על פעילות השמרים ומסקנות מעשיות לאלו המנסים את כוחם באפייה. אחנו מקווים שהחומר יסייע לאופים שבינינו להבין מה ההגיון (או חוסר ההגיון) במתכונים שונים של בצק שמרים, מדוע מתכונים מסויימים מצליחים ואחרים נכשלים, מדוע אותו מתכון יכול להביא לתוצאה שונה בהזדמנויות שונות אם לא מקפידים על התנאים בסביבת ההתפחה של הבצק, ואיך אפשר לשפר את איכות הבצק והמאפה הסופי בהתאם לרצון ולטעם האישי של כל אחד מאיתנו. הנכם מוזמנים לעיין, לקרוא ולהגיב כאן בפורום.