שמרים עם הגיון

היחסים בפוליש

יש שתי גרסאות לפוליש צרפתי האחת 100% קמח 107% מים 0.27% שמרים יבשים הערה : בכל מתכוני הלחם הקמח הוא ה 100% השניה 100% קמח 178% מים 0.25% שמרים יבשים האיטלקים קוראים לסטרטר ביגה הגירסה שלהם 100% קמח 66.7% מים 0.49% שמרים מנסיוננו בגט על ביגה הרבה יותר טעים. עדיף להפעיל את הסטרטר 24 שעות בקרור. הטעמים מתפתחים לאט והם הרבה יותר טעימים. כל שלושת המתכונים ניתן להשאיר עד שלושה ימים בקרור.
 
תיקון קטן: יש אין סוף (כמעט) גרסאות

גם ל"פוליש" וגם ל"ביגה". ה"פוליש" הקלאסי הוא 50:50 היחסים בפוליש ובביגה תלויים בסוג התוצאה המתבקשת (סוג הלחם, אופיו, מרקמו וכו') יש כמובן שוני בסוגי הקמח הנבחרים עבור הפוליש והביגה( הגורמים בהכרח לשוני בתוצאה)
 
למעלה