שמשון , שייטת וכולי.

asael

New member
שמשון , שייטת וכולי.

תודה רבה לכל המגיבים. הרשימה הצטמצמה והיא עכשיו כוללת את - 1.הקומנדו הימי. 2.סיירת מטכ"ל. 2.מגלן. 2.שלדג. 3.דובדבן. יצא לי לדבר היום עם בחור ששירת בתור חובש בחרוב. הוא הסביר לי את הרקע של היחידה והפעולות שלה , שזה בדיוק כמו דוכיפת. אני מכיר את דוכיפת ומבין שזה לא בשבילי. אלה רק גדודים , למרות שבאמת מחזיקים מהם יותר מדי. זה בגלל השמות שנותנים להם. חרמ"ש ותו לא. אני די מופתע לשמוע שני שמות - נחשון ושמשון. שמשון אני מאוד מופתע לשמוע בגלל שהייתי בטוח שהיא עדיין האחות הקטנה של דובדבן [אני מקווה שדובדבן עדיין חזקה כזאת והביקוש גבוה והגיבוש קשה] למרות מה שעבר עליה שהיא התפרקה. מכיר בחור ששירת בשמשון והוא די העביר לי את המסר שהם עדיין תחת חסות דובדבן. אני מבין שהם כבר לא , אלא חירמ"כ , חבל מאוד. נחשון - הייתי בטוח שזאת יחידה של השב"ס בכלל. אני טועה? בקיצור , הכרתי שני אחים , אחד היה קצין ואחד היה לוחם , שניהם ממגלן. לא הכרתי את היחידה ועדיין לא ממש מכיר. הבנתי שזאת קריעה סופר עצבנית סטייל מטכ"ל לפחות. סיפרו לי על המסעות ועל הקרעים בגב כולי. מה גם שזה הכי קרוב לאס איי אס שיש לנו אם אני לא טועה. נשמע ממש מושך ומעניין. לא עניתם לי לגבי ההמלצה מהבחור שמעביר גיבושים. האם הוא יכול לסדר לי המלצה לשייטת או רק לשלדג , בה הוא שירת? הוא הרי מעביר גיבושים , לא יתחשבו בו? מה אני צריך לעשות כדי לקבל גיבוש שלדג ולא משולב? לעבור גיבוש שייטת או חובלים ואז יכול ללכת לנסות את מזלי בשלדג? קודם לעבור ולקבל שייטת ואז לוותר בשביל שלדג? נשמע קצת מוזר. אבל אני יכול לעבור משולב ואז לקבל גיוס לשלדג או לעשות מהמשולב את הבודד?לא מבין את זה. אם מישהו יכול לעזור לי לארגן את הרשימה בסדר נכון יותר , אני אשמח. אם אם יכולים להמליץ על יחידות נוספות , אני אשמח עוד יותר. בבקשה. תודה רבה. עשהאל.

asael

New member
אפשר לקבל תגובה לכל השאלות ולא רק

לחלק? יש כאן כמה שאלות ואתם נוטים לפספס את התחתונות אז אני שואל שוב. אפשר תשובה ממי שמבין לגבי כל השאלות? אפשר בנוסף לקבל מושג על איך אני מגיע למגלן? תודה רבה!

fireman

New member
עשהאל ידידי

לא לכולם יש את כל התשובות לכל השאלות אז עונים על מה שיודעים בציפיה שיבוא מישהו שיודע קצת יותר ויוכל להוסיף ולתקן שמשון ונחשון תערוך ביניהן הפרדה מוחלטת, כמו שכבר טחנו את הנושא פה טוב טוב נחשון הוא גדוד צעיר מאוד, לא יוקרתי ללא מור"ק וללא מבצעי עבר כי אין לה עבר. לעומת זאת גדוד שמשון היה בעבר יחידת המסתערבים של דובדבן, כיום שמשון הוא גדוד חי"ר מ"כ לכל דבר ועניין המסתערבים נכנס לכל אחד מגדודי חי"ר מ"כ למעט נחשון שמתפקדים ככלבי שמירה ותו לא. גדוד שמשון אומנם פועל כיום כמסייע לדובדבן, לשב"כ, המוסד הישראלי וכו בלכידת מחבלים או מבוקשים בתחומי השליטה של הגדוד,בעיקר באמצעות יחידת המסתערבים שלהם. ככה גם בחרוב ודוכיפת, כל אחד מהגדודים בהתאם לשטח עליו הוא פרוש. תראה כולם מדברים פה על כל מיני עניינים של יוקרה, אני אישית חושב שלשרת בצה"ל זה כבר כבוד ויוקרה וכל השאר זה קישוטים שמסביב. אם בכיוון שלך כל המובחרות, כמו מטכ"ל שלדג 669 וכו אני ממליץ לך לדבוק בזה ותעזוב ממגלן, זה לא מה שהיה פעם, עובדה שהיום בקושי שומעים עליהם. אם אכן אתה עיקש על הכיוון של מובחרות לך על 669, בעיקר אם אתה מחפש כבוד ויוקרה, לדעתי זה הכי יוקרתי בהצלחה

asael

New member
669 יוקרתי?! אתה קצת מגזים.

זה מאוד יוקרתי , נכון. הם עושים צלילה בשייטת , צניחה וכולי , נכון. אבל , וזה אבל גדול מאוד- תראה לי מתי לאחרונה נפל לנו טייס מעבר לקווי האוייב שהם היו צריכים לרוץ ולחלץ?! אם אני לא טועה , ע"ע רון ארד. חוץ מזה , נראה לי שישלחו את שלדג אם כבר. מאז , רק מסייעים לטורקים לחפור תחת ההריסות ברעידות אדמה , לתת אוכל ומים לשגרירות מופצצת ביפן , להקים מבנים זמניים לאנשי צד"ל וכולי. למה לי ללכת ליחידה כזאת שכל הזמן רק מתאמנת? אני כבר מעדיף אלפיניסטים. הם לפחות טסים לחו"ל הרבה. דוד שלי ואבא החורג שלי היו שם , אבל לא מדברים הרבה. אלפיניסטים נשמע מעניין מאוד למרות חוסר הפעילות לפי דעתי הלא מקצועית , אבל בתור אחד שגר בשרון , אני רוצה לחזור הביתה לפחות פעם בשבוע ולא פעם בחצי שנה ככה עם אלף טרמפים הביתה מהחרמון! רכבת מעתלית לוקחת חצי שעה!!! ולמה לשכוח ממגלן?! אתה בכלל יודע מה הם עושים? ואתה שומע על מטכ"ל כל הזמן הרי , לא?

fireman

New member
אתה מדבר המון שטויות

ואתה גם מערבב המון המון דברים..... קודם כל, 669 לא מחלצים רק מעבר לקווי האוייב הם גם מחלצים מטיילים שנתקעו פה ושם, חיילים שנתקעו פה ושם. עליך להבדיל 1000 הבדלות בין שלדג לבין 669 669 היא יחידת חילוץ מוטסת ולא יחידה בסגנון שלדג שהיא שייטת, הסוגי פעילויות מאוד שונות, המבצעים שונים מאוד וכן גם האימונים. מה גם עד כמה שידוע לי שלדג לא מחלצים באמצעות יסעורים אלא באמצעות סירות וכאן ההבדל העצום בין השניים. והטעות הכי הכי הכי גדולה שלך, ואני מציע לך עשהאל ידידי לבדוק טוב טוב את מה שאתה כותב כי אתה כותב המון שטויות. 669 בטורקיה מחלצים?!?!?על מה אתה מדבר בכלל?!?! אתה מתבלבל ובענק!! 669 היא יחידת החילוץ של חיל האויר ואלה שחילצו בטורקיה אלו יחידת החילוץ של פיקוד העורץ הבדל של שמיים וארץ של חול ומים של אור וחושך. וסיימת בבדיחה הכי גדולה, אתה רוצה להיות לפחות כל שבוע בבית?!? האהאהאאהאהא ידידי, אם זה מה שאתה רוצה, תשכח מקרבי, לא שמשון לא חרוב לא שייטת לא שלדג לא 669 ולא נעלים. את כל המורעלות שלך שרפת כאן בשניה אחת על מה אתה מדבר? אתה מכיר לוחם בשייטת שיוצא חמשושים? שיוצא כל שבת הביתה? אתה מכיר לוחם של גבעתי שיוצא לפחות פעם בשבוע? אתה חי באשליות. אם הכיוון שלך זה קרבי, תשכח מלהיות בבית פעם בשבוע, במקרה הטוב תראה את הבית פעם בשבועיים במקרה הטוב!!! בהצלחה

Orbi

New member
מסכים בכל פה ועוד

האלפיניסטים היא יחידה של מילואימניקים, כלומר יוצאי יחידות קרביות מקומבנים יותר או פחות משרתים שם במילואים. בכל מיקרה המפקד הקודם של מגלן הפך אותם לגדוד( זאת הייתה המטרה המוצהרת שלו), כך שפחות מעיפים שם( כמעט בכלל לא). ועוד דבר בקשר לקריעה, זה שמתייחסים לחיילים כמו חרא במשך המסלול לא בהכרח הופך אותם לחיילים טובים יותר, עובדה במטכ"ל המסלול הוא בראש טוב, והיחידה נחשבת להכי טובה בצהל. בכל מיקרה, 669 יחידה שכבודה במקומה מונח, אבל היא לא יותר מדי מבצעית. אני אישית חושב שהתרומה הכוללת הכי גדולה למדינה היא מהיחטיות, גם עושים פעילות מבצעית וגם מבצעים מיוחדים.

new_rider

New member
בטוח כולכם מכירים את הבדיחה...

אתם יודעים למה הופך השם 669 אחרי הגיבוש? שש בש 9 כי אומרים שאחרי הגיבוש וכל המבחנים לא עושים שם כלום! פה ושם מצילים איזה מטיילים מפגרים...669 זה בעיקר השם!

asael

New member
לא עניתם למרות השטיפה.

669 כבודה במקומה מונח. יחידה עם שם. מסלול תובעני מאוד. קשה מאוד ויוקרתית מאוד , אבל היא לרוב לא קרבית. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה הם יצאו להלחם. הם יותר בחילוץ מטיילים וכדומה. המון אימונים כל השנה. תרגילים בחו"ל בדרום אמריקה בנהרות שם. היה להם גם חילוץ - למילואימניקים מהם שם לפני שלוש שנים בערך. מצאו גופה. אני יודע על שלדג שהם מסמנים וכולי. אני לא יודע שום דבר על הסירות , אני אשאל. מבטיח. שלדג היתה דוגמא למי יחלץ אם לא 669. רק דוגמא. 669 סייעו למחלצים בטורקיה. זה בדוק. אני לא אומר את זה סתם. לא את זה. הם סייעו. כ"א של פיקוד העורף לא תמיד מספיק והם גם היו בחילוץ של השגרירות האמריקנית באיפה שזה לא היה. אפריקה? זה בדוק , אני לא יושב ומחרטט סתם לכיף. הם סייעו למרות שלא היו כח עיקרי. רק צוות או שניים. בקומנדו הימי , בדיוק בגלל שהם לא גבעתי , הם יוצאים מצויין. אני לא אומר כל שבת ואל תתפסו את המילה שלי. אבל יש להם יופי של יציאות הביתה. אני מכיר חברה שהיו וחברה שעכשיו שם. יציאות מצויינות. בסוף מסלול בכלל חלום. כמו מלך הולכים. לפחות אחרי קצת וותק מהמסלול. כמו מלכים. בריכה , סאונה , די וי די , מטבח בשרי כל היום , חדר כושר , מה עוד אפשר לרצות? אלפיניסטים - יחידה של אנשי מילואים לרוב , חלקם בסדיר לקראת שחרור. יוצאי פלס"ר גולני ושייטת 13 לרוב. יוצאים הביתה פעם בחודש אם לא יותר. עד שמגיעים הביתה כבר צריך לחזור. אני לא בוכה על הריחוק , בכלל לא. אבל אני מעדיף לצאת בשייטת מאשר לצאת מהחרמון פעם במי יודע כמה זמן. לסיכום , לא טעיתי. שלדג אני אברר. שייטת יציאות טובות מאוד. אלפיניסטים יציאות לא משהו בכלל , מן הסתם בגלל המרחק. 669 - בעיקר חילוץ מטיילים. לא קרביים הרבה זמן. זהו. שכחתי משהו?

שפירא

New member
עשהאל

באלפיניסטים אתה לא יכול להיות כל עוד אתה בסדיר. הצורה שאתה מדבר נשמעת כאילו אתה בכלל לא רציך גיבוש ושלחו לך מנילה לבחור בין סיירת מטכ"ל לשייטת ועוד יחידות עילית. אני לא אומר שלא תגיע לשם, אבל הסיכוי הוא כמו של כולנו, לא פחות טוב ולא יותר טוב. ואני לא רואה פה אף אחד שהשיקול שלו זה שעד שהוא יצא הביתה יהיה לו רחוק להגיע(ארץ ישראל קטנה, אז יקח לך עוד שעתיים שתעביר בשינה). תתן לי כל אחת מהיחידות האלה, או אפילו יחטי"ת בלי גיבוש, ואני מוותר על י"ב והבגרויות ומתגייס מחר בבוקר. אבל זה לא ככה, יש המון עבודה קשה ושחורה לעשות, ויש לך טירונות ואימון מתקדם עד שבכלל תקבל כומתה. ויש מסלול שוחק שצריך המון אופי כדי לשרוד. מה שבטוח אסור לזלזל באף חייל קרבי. אמנם יש כאלה שעושים דברים יותר מעניינים אבל כולם בסופו של דבר קורעים ת´תחת ויוצאים הביתה כל שבועיים או יותר. תתכונן טוב טוב ליום סיירות ולגיבוש צנחנים ותעשה אותם הכי טוב שאתה יכול בכל מקרה תדע שבכל יחידה שתהיה, אתה תהיה כל כך מורעל עליה אחרי כמה זמן שזה לא משנה לאן תגיע. שנה טובה ובהצלחה אלעד

asael

New member
אתם לא עונים על השאלה בנודע לשלדג.

תודה רבה לכל מי שענה חלקית וניסה לענות וכולי. אבל לא קיבלתי תשובה לשלדג. האם הוא יכול להמליץ עלי לשייטת או רק לשלדג? בשביל לקבל שלדג עצמאי צריך לעבור גיבוש שייטת ולהתקבל ואז ללכת לשלדג? אלפיניסטים לא אכפת לי. אני מוותר. בנודע למנילה - לא קיבלתי עדיין. אני לא יושב בנחת , מצביע על יחידה ואומר אני רוצה ומקבל. זה לא עובד ככה. אבל אני יודע שאני יכול אם אני אקרע את התחת בגלל שיש לי איכות ונתונים. אבל יהיה קשה ואני לא בטוח שאני אעבור אבל אני רוצה מאוד. שייטת בלבד. שלדג מכובדת אבל אני מקווה לא להגיע לעדיפות השניה הזאת. זהו. תודה רבה.

Swoosh

New member
תקראו את זה, דברי חוכמה.

אלעד, אני מחכה להתאמן איתך, תשמור על קשר. עשהאל- אחי, בקשר לשלדג ולשייטת, אני הייתי הכי ממליץ לך ללכת ליום סיירות קודם כל, לתת את המיטב, וללכת לגיבוש שתקבל. אם אתה שואל למה אז התשובה היא שהבוחנים שם רואים לאיפה כל אחד מתאים, גם לפי האופי והאישיות וגם לפי הכושר, ושולחים אותו למקום הכי מתאים לו. ועוד דבר חשוב, אל תהיה כ"כ נעול על השייטת, גם אני הייתי ככה וגדול הציפיות ככה גודל האכזבות. תפתח עיניים! ובקשר לשלדג, הגיבוש העצמאי שלהם נחשב לגיבוש הכי קשה שיש בצבא, עם מסעות ארוכים וקשים יותר מהגיבוש של השייטת, אז הייתי ממליץ לך ללכת לגיבוש המשולב, שהוא יחסית יותר קל, וגם יש לך אופציה להגיע לסיירת מטכ"ל. רפאל

פילפילה

New member
אין על שמשון

אני יכולה להגיד לך ששמשון הם ישות בפני עצמה ולא האחות הקטן של דובדבן, כי אחי שם...

עיתון "במחנה"

פרסם ביום חמישי האחרון כתבה על תולדות שמשון, ערכי היחידה ("לא מאמינים בלחימה מרחוק") ומפקדיה. עיתון דפוק בדרך כלל, אבל לפעמים יוצא לו משהו טוב. עוד בגיליון: ה"אסים" של חיל האוויר - טייסים שהפילו יותר מ 5 מטוסים. אחד מהם הפיל 12(!!!) מטוסים בשבוע אחד במלחמת יו"כ.

אמיר גל

New member
ל-אלעדדדדדדדד

מאיפה אפשר להשיג את העיתון ב"מחנה" והאם יש לו אתר אינטרנט שאפשר להיכנס אליו? אודה לך ולכל מי שיעזור מקרב לב אמיר.

מממממ

אנחנו מקבלים אותו בדואר כי אבא שלי הוא אל"מ לשעבר. לא יודע אם ניתן להשיג אותו בחנויות. אני משער שבבסיסי צה"ל מחלקים אותו חינם או משהו

למעלה