שמתי
שבתרבות הראפ נהוג

שמתי ../images/Emo23.gif שבתרבות הראפ נהוג

להשתמש בשפת גוף של קופים. האם מדובר בנסיגה אינטלקטואלית המתבטאת בריקודים ודימויי גוף פרימיטיבים?

Takasim

New member
לא נראה לי

מוצא האדם בקוף אבל הכרומוזונים של הפרימאטים הקדומים ניסגיים עם הם קיימים בגוף שלנו...(סליחה על הבורות בגנטיקה) אבל עם תבדוק את התפתחות האדם מהאוסטרליפיתקוס עד לאדם המודרני תראה שינויים ענקיים הראפרים עושים מה שהם ושים כי הם חושבים שזה מגניב להיות זרוק

demoloc

New member
את\ה פשוט גזען

הם חיים בתרבות שונה משלנו , ולא נובע מכך שהם טיפשיים יותר , הם פשוט רוקדים בצורה שניראת להם , כמו שאני אגיד (ואני באמת חושב ככה) שריקודי פופ הם פשוט זורקים איברים במעין חיקוי של אורגיה המונית על רחבת הריקודים , איזה סוג של זעקה נואשת לחיכוך בבניי\ות המין השני.

זה בדיוק העניין. לא מדובר בריקודים

אלא בשפת גוף שלמה שמשקפת פטריאכליות קדמונית.

ודרך אגב,באף אחת מההודעות שלי לא

ציינתי את נושא הגזע. אם תשים לב גם בישראל ישנה קהילת ראפ בעלת שפת גוף דומה.

demoloc

New member
קהילת הראפ בישראל

היא תטצאה של התרבות האמריקאית השולטת מאוד בישראל , אנחנו רואים הרבה יותר תוכניות אמריקאיות (הרבה הרבה יותר) מאשר ישראליות , כל המותגים כמעט הם אמריקאים , ויש הרבה תת-תרביות (כגון הראפ) בארה"ב וחלק מהאוכלוסיה העיברית ספגה את זה, זה עדיין תרבות אמריקאית . ונחזור לנושא המקורי.... הם מתנהגים כך , כמו שלכל תרבות יש סימנים משלה , כמו שעם פה תראה מישהו שאתה מכיר ותרים את היד למעלה זה יובן כ"שלום! אני כאן" , ביוון , רוב הסיכויים שתקבל מכות (יש לזה הסבר , אם אתה רוצה אני אספר את המקור , פשוט אין לי כוח לכתוב עכשיו) , לכל תרבות יש סימנים ותנועות משלה , כמובן שיש דימיון רב בין תרבויות המערב בגלל הגלובליזציה, כולנו רואים אותם סרטים , שומעים אותם אגדות ילדים וכו'. אתה רואה את זה בתור התנהגות "קופית" הם , לא. עוד דוגמא , ממלחמת המפרץ הקודמת , שמעת על לוחמה פסיכולוגית נכון? שמפיצים כרזות שישכנעו את האוייב להכנע \ לערוק . אז מה שהאמריקאים למדו (עוד ממלחמת קוריאה) שצריך להתאים את העלון המופץ לתרבות , אז הופץ עלון , שמראה גבר עיראקי , וגבר מערבי מחזיקים ידיים והולכים לכיון השקיעה, הרבה מהחיילים האמריקאים , קיבלו צחוק טוב, כי להם זה ניראה כאילו שני הגברים הם הומואים , ככה זה אצלהם. אצל המזרחים , זה נהוג שגברים יחזיקו ידיים , לכן זה לא הובן אצלהם כמעשה "עליז" . תנועות הראפ הם לא נסיגה או משהו , הם פשוט תוצר תרבות.

נכון,תוצר של תרבות פטריאכלית

פרימיטיבית. פטריארכיה קיימת גם באצולה האנגלית,אך שפת הגוף של תרבות הראפ משקפת פטריארכיה באופן פרימיטבי ולא מסווה אותה בגינונים מאופקים וצבועים הנחשבים ל"תרבותיים". השאלה היא,האם ניתן לקשר את שפת הגוף של תרבות הראפ המבטאת את האידיאולוגיה הפטריאכלית בה דוגלת התרבות הזו,לשפת גופם של הקופים שקהילותיהם גם כן פטריאכליות,ולדעתי כן. אני לא פוסל את הטיעון ששפת הגוף הזו היא תוצר תרבות,אני פשוט מציין שהיא תוצר של תרבות פטריאכלית ופרימיטיבית.

demoloc

New member
התרבות שלהם היא לא פרימטיבית כלל

מתי ראית לאחרונה קופים עושים תנועות גוף לפי קצב? מתי ראית לאחרונה קוף על רמקולים מונחים על הכתף? בדיוק הנקודה, הם פועלים , כפי שהם לומדים מהיותם תינוקות , כמו האנגלים , או הצרפתים או הישראלים , זו היא התרבות שהם ספגו , היא לא מזכירה כלל תרבות של קופים , ההבדל הוא שאתה לומד , (סופג מהסביבה) שמלומדים , אצלנו , הם אנשים בעלי תארים , שמתנהגים ב"אצילות"(הגדרה תרבותית , לא קבוע) , לעומת זאת רובם לא משכילים , בגלל מחסור ניכר במשאבים , אין להם יכולת לתת חינוך ברמה גבוהה , אז הם לא מלומדים , בלי קשר לזה , הם אוהבים ראפ , וראפ כולל בתוכו תנועות כאלו . אבל הראפ למעשה הוא מורכב, ככל תרבות , הוא אינו צרכים בסיסיים , הם לא מכחישים את צרכיהם , וחלקם כן , כמו כל חברה, אצלהם להיות בוטה ולהגיד מילים שאצלנו נחשבות כ"טמאות" זה נורמאלי , לעומת זאת אצלנו זה מעשה "קופי" , זה פשוט הבדלי התרבות , אנחנו שונים באותה מידה תרבותית מהקוף כמוהם.

שוב,אני מדבר על שפת הגוף שלהם

המשקפת פטריארכיה פרימיטיבית. כמובן שהם ספגו את שפת הגוף שלהם מהתרבות בה הם גדלו,אני מסכים איתך. אני אומר שהתרבות בה גדלו פטריאכלית באופן בוטה,וכתוצאה מכך התרבות הזו פיתחה שפת גוף פטריאכלית בצורה בוטה. שוב,השאלה היא האם אפשר לקשור בין שפת הגוף של תרבות הראפ הפטריאכלית לשפת גופם של הקופים שקהילותהם פטריאכליות גם כן ושפת גופם משקפת את עובדה זו. לדעתי יש קשר בין השניים.סנטר מורם ומבט זוויתי כאיום,גב מקומר והנפת זרועות לשקף אגרסיביות,תפיסה חוזרת ונישנת באיברי המין וישיבה ועמידה מפוסקת על מנת הדגשת מקור העליונות הגברית שלהם...אפילו בהבעות פנים יש הקשר...שפת גוף פטריאכלית זו משותפת לשתי קהילות ששתיהן פטריאכליות. צירוף מקרים? אתה גם ציינת שהאפלייה נגד שחורים באמריקה גרמה לעוני וכתוצאה מכך לחינוך לקוי וחוסר בהשכלה,ואתה צודק. פטריאכיה קיימת בכל העולם, אך ככל שהחינוך לקוי יותר וההשכלה נמוכה יותר החברה נשארת פטריאכלית. כלומר שיוויון זכויות מעיד על התקדמות בעוד שפטריארכיה היא נקודת התחלה מסויימת. מאחר שמוצאו של האדם מהקוף גם הפטריארכיה מוצאה מהקוף, וככל שחברה נעשית יותר שיוויונית ופחות פטריאכלית היא מתקדמת ומתרחקת ממוצאה שהוא- הקוף.

ולא ברור לי מדוע אתה מתרץ פטריארכיה

כ"הבדלי תרבות"?
פטריארכיה הינה עובדה גלובלית ואינה יכולה להתפרש באופן מוטעה ע"י משחקי מילים תרבותיים או מנטליות כזו או אחרת.

demoloc

New member
הבעות פנים

משקפות כמעט אותו הדבר בכל התרבויות , וגם של הקופים , והרבה מן הרגשות גם בשאר קופי-אדם. נ.ב אי לא בעל תואר , ואני מסוגל להבין את ההודעות גם בלי לדעת, אבל זסה יעזור לי אם תתן לי את ההגדרה של "פטריאכלית" תודה.

פטריאכליות-שיטה או מבנה חברתי

המאמין בעליונות האב/הגבר בחברה ובמשפחה.סליחה שלא ציינתי זאת קודם. לא כ"כ הבנתי אם הערתך על הבעות פנים נועדה להפריך את טענתי, או לתמוך בה,אבל העובדה שהבעות פנים משקפות כמעט אותו דבר בכל התרבויות, תומכת בטענתי ששפת גוף ופנים של בני אדם המשקפת חברה פרימיטיבית מקורה בשפת גוף של הקוף. ומעולם לא אמרתי שכל מי שאינו אקדמאי הוא טיפש או קשה קליטה. סך הכל עשיתי הכללה על מודעות לשיוויון זכויות אדם, באוכלוסיות בעלות חינוך לקוי והשכלה נמוכה כתוצר של עוני,ואני מודע לכך שכל קבוצה בנויה מאינדיוודואלים.

demoloc

New member
הערה שלי על הבעות הפנים

מצדיקה את התאוריה\דעה\מה שזה לא יהיה , אך בנוסף לזה הופכת אותה ללא רלוונטית , כלומר זה נכון שיש דימיון בין המבנה החברתי של הקופים ושל הראפרים , אבל גם בינינו ובין הקופים , בין כל התרבות האנושית והקופים . אני אפתור את הוויכוח הזה על ידי דוגמא של התנהגות הבסיסית ביותר של האדם , כלומר התרבות הכי דומה לקוף , אלו כמובן הם השבטים הנידחים , הם מראים את האופי הבסיסי ביותר של תרבות האדם , כל מה שיש לנו היום , כל תרבות , אינו אלא "הרחבה" של השבטים , חלק בחרו להדגיש את המלחמה, חלק את האהבה , חלק אוכל , אבל הכל ניתן לראות בהם , הראפרים אינם יותר דומים לקוף (מבחינה תרבותית) מאשר אנחנו (אני לא שיך לקהילת הראפרים , לכן אני שומר על אובייקטיביות) , אולי יש מאפיין שאנחנו איננו רגילים אליו , וגם הקוף עושה אותו , אז אנחנו מוצאים דימיון , מצד שני יש דברים שאנחנו רואים כרגילים שדומים לקוף , אבל אנחנו פשוט חולפים על פניי זה כי אנו רגילים לזה. ניקח לדוגמא את כמו שאמרת , הבריטים , או הוותיקנים (נוצרים הדוקים בעבר) , הם יראו שאנחנו הולכים למועדונים , מקיימים יחסי מין לפני החתונה , אוכלים מה שבא לנו , לא מבזבזים את היום בתפילה , עבורם אנחנו לא מעל הקוף , אנחנו כנועים לצרכינו , ולא עושים את עבודת הקדושה שיעודה לנו (אני לא מאמין בזה , אבל מעלה דוגמא). ככה שכל תרבות , אפשר להגדירה כפרימטיבית ביחס אליך , כמו שהם יכולים ליחס אותנו כלא יותר מברברים.

לא. פשוט חלק מהשבטים יותר מתקדמים

משבטים אחרים. לא מדובר בהבדלי תרבויות בין השבטים, אלא בהבדלים **בהתקדמות החברתית**. כמו שכבר ציינתי פטריאכיה היא נקודת התחלה פרימיטיבת שבה התחילו כל השבטים. כתוצר של כל מיני סיבות היסטוריות שבטים מסויימים התקדמו להפליא מאותה נקודת התחלה לעבר המטרה הנכספת של שיוויון טוטאלי בין בני אדם. השבט של תרבות הראפ התקדם מעט מאוד וכתוצאה מכך גם שפת הגוף של אותו שבט התקדם מעט מאוד. ואני אומר זאת שוב,פטריאכיה הינה עובדה גלובלית והיא אינה ניתנת לפירוש סובייקטיבי.

כאשר אתה מעוות את המדע

לטובת גזענות אתה אינך טוב יותר מהיטלר שעיוות את תורת דארווין לטובת חיסול היהודים חומר למחשבה ביום החשוב הזה

אולי באמת התפיסה שלי של מה שאמרת

אינה נכונה אבל הנושא שהעלת פה הוא מיותר אולי נדון בכך שהסיבה לכך שאתה מתגלח בבוקר מצויה באיזה דחף מזוכיסטי קדום שלך לפצוע את עצמך בסכין אני יודע שאינך משווה את התרבות האפרו אמריקאית בסצנת הראפ לקופים כדי לעורר שנאה בהם אך יש בך סלידה מסוימת מהתרבות שלהם שאני לא יגיד שאינך מבין אותה אבל אינך רואה בה כנורמה ורואה בה כשונה אך מי מכתיב מה שונה ומה נורמלי תאמין לי שכל תרבות שקיימת בעולם לא משנה כמה משוגעת וחסרת הגיון היא מעשירה את קשת הצבעים שהיא האדם

מחקר שנעשה בארה"ב בשנות ה 80

הגיע למסקנה שיש הבדל באינטליגנציה של אנשים על פי מוצאם. הכי "חכמים" בעולם הם היהודים האשכנזים. הכי "פחות חכמים" הם יוצאי צפון אפריקה. המחקר לא פורסם אלא פורסמו רק מסקנותיו והוא נגנז מחשש לאפליה על רקע גזעני. אגב אם אני חושב על זה אז כהי העור תרמו רבות לעולם,בעיקר מבחינה אומנותית. גימי הנדריקס,גיטריסט מספר אחד. הם המציאו את הבלוז ואת הג'אז ואת הראפ ואת מוסיקת הכנסיות ואת הריקודים כמעט שיש מאז שנות העשרים. אני חושב שכהי עור הם אנשים שדומים מאוד ליהודים. הסבל והאפליה על רקע בורות העולם גרם לכל מיני מיעוטים לשלם על כך ביוקר. גם צוענים גם הומואים. שימוש בשפת גוף לדעתי הוא דבר שמראה על קידמה כי הם גם משתמשים במילים וגם בשפת גוף,לעומת הלבנים שיותר עצורים בשפת גופם.

נעשו הרבה מחקרים כאלה. הם לא

שוים את הנייר עליו הם נכתבו. האחרון שהגיע לתקשורת הוא "עקומת הפעמון".

למעלה