שמתי
שבתרבות הראפ נהוג

DEATHRUCTION

New member
עבודות אלה לא תופסות...מצטער

אם קיים איזה עם של גאונים....הוא יהיה גאון בכל תנאי.... וגם אם קיים כזה...אז הוא יתגבר על עוני

Levos

New member
אבל ייתכנו הבדלים בממוצע האינטלגנצי

בין עמים שונים. אנטלגנציה גבוהה יותר לא בהכרח תביא לשגשוג אם אין סביבה מתאימה.

ruth8can

New member
בעיה רצינית עם כל המחקרים האלה

המחקרים האלו הם לא מדע מדוייק, הם חלק ממדעי החברה - הפסיכולוגיה. אני לומדת כרגע מדעי ההתנהגות, ואנחנו לומדים המון על הבעיה הזאת בדיוק - של הגדרת המשתנה הנחקר, בעניין זה "חכמה". אז לפני שבכלל מתייחסים לאיך נערך המחקר, שהייתי שמחה לראות פירוט שלו, נסה בבקשה להגדיר לי "חכמים". אותם אנשים שעושים את המחקרים האלו בדיוק, מתלבטים קשות בשאלה הזאת, וכרגע המצב הוא שאין תשובה חד משמעית, בעיקר משום שהובן לאחרונה שיש יותר מצורת אינטיליגנציה אחת. גם במבחן ה-IQ, שבשום פנים ואופן לא בודק "חכמה" אלא יכולת מילוי מטלות מאוד מסוימות, יש כמה סוגים של אינטיליגציה - מתמטית, צורנית, מילולית. ה-IQ לבדיקת "חכמה" הוא שיטה מאוד פרימיטיבית וכיום ההתייחסות כלפיה היא מאוד בעירבון מוגבל, לעניין בדיקת אינטיליגנציה של אוכלוסיות. זה לא פשוט, ישנה גם בעית ה"הטיה התרבותית" - השאלה הגדולה של השפעות סביבתיות אל מול גנטיקה. יקירי, אני אגלה לך סוד. השוני הגנטי הגדול ביותר נמצא בתוך עדה עצמה, שוני של 85% בין הפריטים המשתייכים לאותה עדה. כל בני האדם, דרך אגב, הם מין אחד. הם מאוד שונים, בדיוק כפי שלכלבים יש ריבוי פנוטיפים (מראה) גדול, והם כולם בדיוק אותו מין. זה מה שידוע כרגע

למעלה