היתרונות שבשום ירוק וטרי...
א. לקנות בשוק "צמה" שזורה ולתלות אותה במרפסת - כל פעם שצריך שום, חותכים 'ראש' אחד.. וזה מספיק לכל השנה, בלי לחשוש מ"עליית שערי השום" בבורסה הים תיכונית. ו..לדברים יותר פרקטיים ! ב. שיטה עליה הכריזה 'אודטה' - השום הטרי, כמו בצל, בעל קליפה אחת דקיקה. כמה שהוא יותר מתיישן, מתרבות הקליפות, או שלעינינו, נראות כקליפה יותר עבה... אז.. מפעילים את ה'פווד פרוססור' ומתחילים להכין 'שום כתוש' לכל השנה. מכניסים לצינצנות קטנות (כמו של 'גרבר'), ומכניסים למקפיא. כל פעם שנגמרת צנצנת, במשך השנה, מוציאים חדשה מהפריזר, ומורידים למקרר. אז מה המיוחד בשום ירוק וטרי ?! הוא כל כך טרי שמספיק להוציא עם סכין חדה את 'בית השורשים, ולזרוק את כולו ל'פוודפרוססור' ולטחון את הכל, עם הקליפות הדקות, כלומר 'ראש' שלם. ולא רק זה, גם את ה"גבעול" הירוק, לאחר הסרת כמה עלים יבשים מסביב, להכניס עם ראשי השום לטחינה !!! ג. את ה'גבעולים' הירוקים והטריים, להכניס לתבשילים ומרקים ! נותן אחלה שידרוג למרק או לכל תבשיל.. כולל, חיתוך לפרוסות, וטיגונם, וכן הוספה לסלט ירקות וכו'.. הכל נוסה ונבדק באחריות 'ירוקה' אישית !