שמתם לב שכתבו עליכם במעריב?

hearing

New member
שמתם לב שכתבו עליכם במעריב?

15/1/04 http://images.maariv.co.il/channels/13/ART/629/716.html

0ne Man

New member
אופס...לא ידעתי ../images/Emo9.gif

כאשר התראיינתי, הבטיחו לי (ולא קיימו, מתברר) שיודיעו לי מתי מתפרסמת הכתבה... כמו כן אמורים לראיין אותי בקרוב על תחרות הכתיבה והשירה של הפורום, ואולי יפרסמו גם קטעים מהיצירות שהוגשו לתחרויות, אז חשבתי שעוד לא פירסמו... בכל אופן, תודה על תשומת הלב!

0ne Man

New member
ואגב- בקשר לנתונים על מספר הגולשים

לא אני נתתי לו אותם. כנראה מחלקת יחסי הציבור של פז סיפקה לו את ה"מידע"...

צלף

New member
../images/Emo51.gif, גם אני לא ידעתי ולכיסוף ../images/Emo35.gif

מי זאת הלובה שאת אוהבת לצטט אותה בחתימה שלה, אני רואה מהכתבה שהיא דמות טלויזיונית...

כיסוף

New member
אבל כל הקבועים כאן

והרוב המכריע כנראה לא שמו לב שבכתבה לא ספרו את המצבת המנהלים כאן
ומדובר בכתבה על מנהל אחד "בלבד" בעוד שיש כאן שני מנהלים וכשמנהלים ביחד שגם המנהל ששותף לפורום הוא כבד שמיעה הוא לוקח חלק בתרומה לקהילה ושותף רציני להצלחה אפילו שמתראיינים לבד דואגים להזכיר וגם אפשר לשבח את המנהל השותף. חבל שזה ככה בכל אופן זה מאוד בולט בעין במילא אם לא היה רשום למעלה שמות המנהלים אז נגיד אפשר להעלים עין. אבל לא.

0ne Man

New member
לידיעתך - דווקא ציינתי שאני

מנהל את הפורום עם עוד מנהל נוסף, והם אפילו ביקשו ממני לברר עם צלף, אם הוא יכול להתראיין לעיתון. איני אחראי לתוכן הכתבה שהם פירסמו - הם לא שאלו לדעתי כלל על הנוסח שפורסם בעיתון.

כיסוף

New member
תראה

מה היה שם בטח שאני לא יודעת אני רואה את הכתבה הסופית אבל על הטעות הזאת אולי שלהם הייתי מצפה שיתקנו את מה שנאמר שם , אפשר לשלוח מייל אל שרית ולתקן אותה על טעותה. אפשר לכתוב בתגובות שם שיתקנו את זה. אני חושבת שאם היית רואה את הכתבה והיה מצויין מנהל אחד בהפוכה באיזשהו מקום זה כן היה מדגדג לך לא?
.

0ne Man

New member
איני מבין מה הבעיה

אני לא מוזכר כלל בכתבה, לא בשם ולא בכינוי. גולשים יכולים לחשוב אפילו, שמי שהתראיין לעיתון זה דווקא צלף ולא אני.

כיסוף

New member
על קוצו של יוד

יש כאן שני מנהלים נקודה! ולא משנה אם השם או הכינוי של שניכם מוזכרים בכתבה.

K u d z u

New member
יפה, אבל

למה כתבו שמה שחשוב לחרשים באינטרנט זה שאין צורך להשתמש בקול? הם עדיין חושבים שחרשים זה גם אילמים?

צלף

New member
אני סבור שכתבה זאת אינה מדויקת

זה נראה לי שכתבה כזאת מריחה בבירור שאינה מצוטטת ישירות אלא מהזכרון, ברור שאם זה היה ראיון ישיר לא היתה מתגנבת לתוכה הדעה הקדומה המושרשת שחרשים הם אילמים ובטח לא היו נופלים בה דיוקים אלו או אחרים...

0ne Man

New member
שוב - איני אחראי למה שפורסם בעיתון

כל מטרת הכתבה היתה לפרסם את העובדה שיש תחרות כתיבה בפורום. נשאלתי מה דעתי על תרומת האינטרנט לחירשים, ואני עניתי שלדעתי, חל שיפור מהותי בתקשורת שבין החירשים לבין השאר, כי באמצעות האינטרנט הם יכולים להתעדכן בזמן אמיתי בחדשות, ל"שוחח" עם חברים שנמצאים בהצד השני של הארץ, וכדומה, דבר שהיה קשה להם מאד לפני המצאת האינטרנט. כמעט לכל לקוי שמיעה שאני מכיר, יש אינטרנט ויש מסן או אי סי קיו כדי לתקשר זה עם זה, דבר שהיה רק חלום רק לפני 4-5 שנים בלבד...

moran f

New member
אני הבנתי את זה הפוך

זאת אומרת - מישמדבר איתך לא צריך להשתמש בקול (ולכן את לא צריכה להקשיב).

K u d z u

New member
הנקודה היא שמי שמדבר איתך

גם הוא כבד שמיעה או חירש...הרי אלה פורומים של אנשים בעלי עניין משותף, במקרה הזה - אנשים ששמיעתם נפגעה מתישהו או איכשהו למרות שגם שומעים מוזמנים להשתתף. ואת בכל מקרה צריכה להקשיב

moran f

New member
מה זה משנה?

טני חושבת שהנקודה היא ההתמקדות בקורא, לא בכותב. בעיית השמיעה קיימת ולא משנה מי מדבר - הבעיה היא בשמיעה. ולא, אני צריכה לקרוא, לשים לב, להתייחס - לא להקשיב.

K u d z u

New member
לא, ההתמקדות היא בצורה שבה

מציגים חרשים וכבדי שמיעה. שמת לב שהשם הישן של ארגון החרשים הארצי (וראשי התיבות שלו עד היום) היה: "ארגון חרשים אילמים"? כמעט כל כתבה שיש בעיתון או איזכור שיש בטלויזיה מזכירה את המילה "אילם" איפושהו בסביבה הקרובה של "חירש". זו תפיסה מוטעית, ובלי שום קשר לאם הכתבה הזו מדברת על קוראים או דוברים, אין שום צורך לכתוב לפי ההנחה המוטעית שהאינטרנט הוא תחליף לדיבור: צריך לכתוב שהאינטרנט הוא תחליף ל ש מ י ע ה ...

0ne Man

New member
יכול להיות שהכתבה לא נוסחה טוב

אבל הכוונה בכתבה היא, שאין צורך "לשמוע" כדי לתקשר. שהאותיות מחליפות כאן את הקולות, לא בגלל הצורך "להחליף" את הדיבור, אלא בגלל הצורך "להחליף" את השמיעה. זה רוח הדברים שהעברתי בראיון (שכולו היה, אגב- טלפוני)לפני למעלה משבועיים. אם היו מגישים לי את נוסח הכתבה לפני הפירסום, הייתי וודאי מבקש לתקן ולשנות כמה פיסקאות, אבל לא ניתנה לי ההזדמנות.

moran f

New member
עד כמה שאני מבינה (וזה לא הרבה)

אם אתה רוצה זכות לפסול או לאשר את הכתבה לפני הפרסום אתה צריך לבקש את זה מראש. מצד שני, בהתחשב בעובדה שזה אייטם פצפון ולא איזה סקופ רציני (או "סתם" ראיון עם VIP) אני לא בטוחה שהם היו מסכימים.

היא צודקת.

בדרך כלל הם לא מסכימים במיוחד בסקופים. נהוג לא להתייעץ עם המרואיין, בגלל שתמיד יהיו לו הערות והוא יתחרט, ויום לפני הדדליין הכל ילך לעזאזל. אלא אם כן המרואיין אומר על משהו שזה לא לעיתון, בדרך כלל לא יתנו לו להחליט מה יהיה בכתבה.

moran f

New member
ההתמקדות *שלך* היא בהצגה

אבל יש לי הרגשה שרוב האנשים לא קוראים את זה ככה. אני יודעת שאני לא. יכול להיות שאני פשוט פחות שמה לב, אבל לא זכור לי שנתקלתי בצירוף "חירשים אילמים" לאחרונה. והאינטרנט הוא תחליף לשמיעה בשבילך אולי, אבל הוא גם תחליף לדיבור בשביל אנשים אחרים...

למעלה