שמתם לב שכתבו עליכם במעריב?

0ne Man

New member
השפעת האינטרנט על הלק"ש

אם כבר העליתן את הנושא, מסקרן אותי לדעת מה חושבים הגולשים, על תרומת האינטרנט על לקויי השמיעה, והאם מה שאמרתי לכתבה (או לפחות התכוונתי להגיד) לדעתכם נכון. לדעתי, האינטרנט שיפר בצורה משמעותית את התיקשורת בין לקויי השמיעה לבין עצמם ובין לקויי השמיעה לבין השומעים. אם בעבר לקוי שמיעה שרצה ליצור קשר עם חבר לקוי שמיעה אחר בעיר או אפילו בארץ אחרת (ואני מדבר על התקופה שלפני הטלפונים הסלולריים עם הודעות ה-SMS) היה צריך להיעזר במישהו שומע שיתקשר לשומע אחר שימסור הודעה לחבר הלק"ש שלו.היום הוא יכול ליצור קשר בעצמו באמצעות מסנג'ר או באמצעות אי סי קיו ולנהל שיחה אמיתית עם לקויי שמיעה אחרים, כמובן הכל בצורה של כתיבה, אבל עדיין זו שיחה. אפשרות כזו של ניהול שיחה לא קיימת גם בהודעות ה-SMS- אי אפשר לשלוח הודעות ארוכות בטלפון, ובטח שלא לנהל בחופשיות שיחה. שיפור נוסף שחל, לדעתי, שהלקויי שמיעה של היום יותר מודעים למה שמתרחש בעולם, מבלי לצפות בטלוויזיה. הם קוראים חדשות על המתרחש בארץ ובעולם, ומעודכנים יותר ממה שהיה לפני כניסת האינטרנט לחיינו. אשמח לשמוע מה דעתכם על הנושא, והאם לדעתכם האינטרנט באמת שיפר את מצבם של לקויי השמיעה בארץ ובעולם.

זה קודם כל מאפשר נגישות

האינטרנט קודם כל מאפשר נגישות מדהימה לכל המידע שצריך, החל בשעות של אוטובוסים, חדשות, מה יש בקולנוע, וכל מה שרצית לדעת ולא יכלת לטלפן ולשאול (כמעט), אז העולם נפתח והונגש פתאום פי כמה. ושנית, כמובן, הקשר עם האנשים, היכולת להיות בשיחות בצ'טים בלי לפספס מה קורה (ולא תמיד קורה מי יודע מה.. אבל עכשיו אפשר לראות את זה בבירור)... היכולת להתבטא בנשמתך ובלבך ולא להיות מוגבל על ידי עניינים טכניים מכשיריים... אם כי כבר קרה לי בצ'ט שמישהו ממש נעלב כשלא רציתי לדבר איתו בטלפון... מצחיק, נכון? הייתי פעם במפגש צ'ט שהבחורה שהיתה הכי פראית, משתוללת, מהירה, משולחת רסן ובכלל מדהימה, התגלתה כמגמגמת קשה, שהרגישה טוב וחופשי במיוחד במפגש, מכיון שאנחנו כבר הכרנו את נשמתה ואת מי "שהיא באמת".. וככה, היא לאמ מתבטאת בחופשיות כזו בחייה היומיומיים, אם כי ציינה, וזה מה שהכי מעניין לדעתי, שהחופש שלה בצ'טים התחיל לחלחל לחיים שלה! ונדמה לי שהדיאלוג והאינטראקציה בין האינטרנט לחיים, פותחים אפשרויות מעניינות מאד.

צלף

New member
וזה שחרר את לקויי שמיעה עצמם...

נכון שבצטים מרשים בני אדם להרשות להם לעצמם דברים שלא היו מעיזים להרשות לעצמם בד"כ בחיים הראליים, זה היתרונות והחסרונות באנומיות... אבל אני סבור שקיום הפורומים באינטרנט שיחרר לפחות את לקויי שמיעה עצמם, שבתחום החברתי בגלל לקות שמיעה חלקם נוטה להסתגרות, ופה באינטרנט הם מגלים את החופש להתבטא.... ולהשתחרר...

K u d z u

New member
דוקא כמעט בכל פרסום בעיתון שהיה

בחודשים האחרונים הופיעה גם המילה אילם. כיצד יציגו אותנו למעשה תלוי בנו - עד כמה אנו מוכנים לעמוד על קוצו של יוד. יש דברים שאין מה להתעקש עליהם, אבל יש דברים שאין סיבה לוותר בגינם ואם הטעות נובעת מבורות - על אחת כמה וכמה...

צלף

New member
עשיתי מחקר קטן באתר שירון נט

פשוט חיפשתי שירים שעוסקים בחרשים, לא מצאתי, אבל מה שמצאתי שבמספר המועט שהמילה חירשות הופיעה בשירים, זה היה צמוד למילה מושג אלמות... אז זאת התניה תרבותית, אז בראיונות לעבודה אל תשתמשו במילה חירש תגידו לקוי שמיעה או בעיה בשמיעה , אבל שנדבר על עצמנו , נאמר שאנחנו חרשים מדברים לא חשוב באיזה שפה... (כפור חם
) אני חושב שאתיחס לנקודה הבעיתית הזאת במאמר שאפרסם בשבוע הבא... בלי נדר.

hearing

New member
מעניין שעשית מחקר -

לפני כמה שנים כתבתי בפקסעיתון מאמר על לקות שמיעה בזמר העברי. מעניין אם יש שירים חדשים שאפשר להוסיף למאגר... עידו ג

or7

New member
כיסוף -מה הבעיה בכתבה

הכתבה בסך הכל באה להסביר ולידע קצת על האתר ובעקבותיה אולי אנשים נוספים יכנסו לפורום לא נאמר מיהו מנהל הפורום,ולא ברור מדוע יש לכם טענות מדוע לא להסתכל על החיוב שבכתבה ואולי על צרופם של עוד אנשים לפורום לא ברור לי מה הקטנוניות הזו ממילא העיתונאים כותבים מה שבא להם בלי לשאול אף אחד והכתבה כל כך קטנה אז מה העיסוק הזה בכלל עדיף להתמקד בדברים יותר חשובים ופחות בביקורת על אנשים שתורמים מזמנם ומרצם כדי שהפורום יפעל ויהיה מעניין ויצרף אנשים חדשים

לא כל דבר כדאי לפרסם באינטרנט

פרסום פסק דין באינטרנט גרם לפסילת השופטת שהכינה את פסק הדין.

למעלה