שמתם לב

PRIHADAR

New member
שמתם לב

שהפרשנות של ג'קי לגברים היא טובה, מסבירה ונעימה, בעוד לנשים הוא לא אומר כלום, או אומר שטויות?
-למה???
קח לך חצי יום עבודה, עבור על חוקת הנשים, ההבדלים הם לא כאלו ענקיים, אפילו שזו חוקה נפרדת....
-זו בכל זאת אולימפיאדה. -לא כזה קשה להתכונן לשידורים האלו, אם אתה מהענף.....
האלמנטים הם אותם אלמנטים (למעט בודדים), ודירוג רמת הקושי שלהם הוא אותו דירוג. דאבל, לא משנה של מה - הוא דאבל גם אם אישה מבצעת אותו. למה בנשים אתה לא יכול לפרשן את האלמנטים, כפי שאתה עושה כ"כ יפה בגברים, הא?

-חבל כל-כך......

cubano1

New member
כן - צרות של ענף לא פופולארי

אני צופה בשחיה ומרגיש מועשר מכל מה שבוקי אומר
אני צופה בג'ודו - ענף שאני לא ממש אוהב - אבל לומד ומועשר מכל מה שיעל ארד תורמת ואומרת

ואז אני צופה בהתעמלות, ו.... מעביר לבי בי סי

נעממהה

New member
השאלות-תשובות מהשחייה זה אחלה דבר

חלק מהשאלות ממש טובות וגם התשובות הם לעניין ומוסיפות המון.
היה טוב לראות זאת גם בשידורי ההתעמלות. אני בטוחה שיש לא מעט אנשים שצופים ויש המון דברים שלא ברורים להם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי זה מכיוון שאתם פשוט כבר יודעים התעמלות?

אני מסכימה שהרעיון לענות על שאלות צופים שהונהג השנה בברכה הוא מצוין ומעשיר גם אותי; אבל בתור מישהי שלא מבינה הרבה בהתעמלות אני לומדת גם לא מעט מג'קי. אני חושבת שאתם פשוט לא יכולים לשפוט אותו אובייקטיבית כי אתם מגיעים כבר ממקום של ידע ואין לכם מושג איך מרגיש צופה "בור" שצופה בו.

נעממהה

New member
חלק מהטעויות אצל הנשים לא היו קשורות לחוקה

דוגמא שאני זוכרת: כשצ'לרו הרומניה ירדה מהמקבילים הוא ציין שהירידה הייתה "דאבל צוקהרה- כלומר שתי סלטות לאחור עם שני ברגים". למעשה צ'לרו ירדה בצוקהרה רגילה וסטנדרטית- אלמנט שכיח מאוד.
לבלבל בין ירידה בצוקהרה רגילה מהמקבילים לבין מה שנקרא "דאבל דאבל" (או דאבל צוקהרה- לפי ג'קי) זה טעות שלא צריכה להיות. ההבדל בין השנים צריך להיות ברור למי שהוא שנים בתחום - לא משנה אם הוא מבין יותר בגברים מאשר בנשים.
וזו רק דוגמא אחת...

מישהו יכול להסביר את זה??
אני מסכימה שאת הגברים הוא פירשן הרבה יותר יפה- וזה כל כך לא ברור!!

trilliane

Well-known member
מנהל
הסבר: הוא אנושי.

בני אנוש לפעמים טועים, לא שמים לב, מפספסים, מתבלבלים... אפילו אם הם פרשנים.

נעממהה

New member
לא. ספרתי עוד 3 פעמים את אותה הטעות בדיוק

הפרשן הבכיר שלנו לענייני התעמלות פשוט לא מבין את ההבדל בין בורג אחד לשני ברגים.

בגמר הקרב רב שנגמר הרגע, ספרתי עוד 3 פעמים את אותה הטעות בדיוק. כל ירידה של צוקהרה רגילה (אלמנט מאוד מאוד שכיח) הוא קרא לה "צוקהרה כפולה של שתי סלטות ושני ברגים". הוא הגדיל לעשות כאשר מוסטפינה ביצעה את הירידה שנקראת על שמה וקרא לה "דאבל לאחור עם שניים וחצי ברגים". מר וישניה היקר, אין ירידה כזאת ואף מתעמלת מעולם לא ביצעה אותה! מוסטפינה ביצעה דאבל לאחור עם בורג וחצי, וכרגיל הוא הוסיף עוד בורג אחד.

זה עקבי, לא טעות של פעם אחת, ומאוד בסיסי. מאכזב.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא הגיוני, אלה אלמנטים שקיימים גם בגברים

לא נראה לי סביר ששופט מאמן וכו' לא ידע לספור ברגים.

נעממהה

New member
זו בדיוק הנקודה!!

באמת לא הגיוני שהוא לא ידע לספור ברגים, אבל עדיין טועה שוב ושוב ושוב.

אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי, אבל זה ביזיון.

ברור. ויש עוד מלא דוגמאות

ג'קי היה מתעמל, מאמן ושופט בינלאומי בהתעמלות גברים. הוא גם מעודכן ומתמצא מאוד בתחום.
בנשים הוא גם כן קצת מתמצא, אבל לא מספיק.
למשל אצל אלכס, הוא אמר מה האלמנט המבוצע עוד לפני שאלכס ביצע אותו. לעומת זאת אצל ולריה, כשהראו רק את כפות הידיים שלה וראו שהיא נפלה מהקורה, הוא אמר שהוא לא יודע ממה היא נפלה כי לא הראו.
בכל מקרה אני תמיד משווה את זה לעצמי בכיוון ההופכי: הרבה פעמים אני מרגישה שיש לי פערים רבים בהתעמלות גברים. אילו הייתי נדרשת לפרשן התעמלות גברים, אפילו סתם בסלון עם חברות, הייתי בטוח עושה טעויות כמו שג'קי עושה בהתעמלות נשים (לצד כמה וכמה פרשנויות טובות כמובן).
זה מחזיר אותי למה שאני אומרת כבר שנים: צריך פרשנית להתעמלות נשים.

אמא לה3

New member
או פרשן..אבל כזה שמבין

דוקא יש פה בפורום כמה דוגמאות לפרשנים מהמובילים בתחום..לא?

ההסבר של איתן אורבך

אתמול ראיינו את איתן אורבך בהקשר לתחרויות השחייה שהתקיימו אתמול. איתן אורבך מסביר [ציטוט כמעט מדוייק]:
"בשחייה, בניגוד לענפים אחרים כמו ג'ודו או התעמלות, השרירים נורא ארוכים וגמישים, בגלל שצריך למתוח את הגוף קדימה ומבצעים תנועות ארוכות".

cubano1

New member
הסבר מאד מדעי

לפי דעתי צריך לתת לו לפרשן יחד עם מירי נבו
או לחלופין להחזיר אותו לוילה הזאת עם המצלמות ולא לתת לו לצאת יותר לעולם

עזוב את ההסבר, תתרכז ברעיון

לשחיינים יש שרירים ארוכים וגמישים יותר מאשר למתעמלות.
אפשר לראות את זה מצויין בשפגטים שלהם, או כשהם מניפים רגל אחורה עד הראש, או כשהם שוחים באחיזה מוסבת...

trilliane

Well-known member
מנהל
כן. השרירים בהתעמלות הרבה יותר "מוצקים"

ופחות ארוכים מאלה של השחיינים. אין ספק שזו עבודה שונה לחלוטין עם הגוף. גמישות לא קשורה בהכרח לשרירים אלא למפרקים. אפילו לדלאה כמוני יש גמישויות מסוימות בגוף ושרירים – אין.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא. יש אנשים גמישים ולא שריריים בעליל.

אפשר לעבוד על גמישות של הגוף בלי שום עבודת כוח או מאמץ על השרירים. לעומת זאת כשדובר על שחייה דובר על פיתוח שרירים באופן מסוים. אלה דברים שונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
וכפי שכתבתי, גמישות תלויה במפרקים:

"גמישות היא יכולת התנועה של מפרקי הגוף בטווחי התנועה הפיזיולוגים. גמישות מושפעת מהמבנה המרחבי של עצמות המפרק, ממבנה ואיכות הרקמות הרכות המעורבות במפרק (קופסית המפרק, רצועות, מחתלות ושרירים על גידיהם) ומתפקודה של מערכת העצבים."
http://he.wikipedia.org/wiki/כושר_גופני#.D7.92.D7.9E.D7.99.D7.A9.D7.95.D7.AA

למעלה