שמתם לב

נעממהה

New member
גמישות קשורה הדוקות לשרירים.

את מתכוונת שגמישות לא בהכרח קשורה למסת השריר, אולי.

לומר ש"גמישות תלויה במפרקים" זה נכון באופן חלקי מאוד. קחי למשל את מפרק הירך, אם לשפוט לפי המפרק בלבד, כל אחד מאיתנו היה יכול לעשות שפגטים לכל כיוון. כמעט ואין הגבלה קשיחה ממבנה המפרק (אם את מתעקשת יש מעט הגבלה להרחקה של הרגל בגלל ה-greater trochanter. גם את זה אנחנו "פותרים" ע"י סיבוב חיצוני של הרגל). העניין הוא שהשרירים, הגידים והרצעות הם המגבילים העיקריים של התנועה.
רוב האנשים אינם מסוגלים להגיע עם האצבעות לרצפה כאשר הרגליים שלהם ישרות, למה? כי שרירי קבוצת ההמסטרינג (hamstrings), שהם שרירים דו מפרקיים, מקוצרים ומגבילים את התנועה. דרך אגב, שרירים דו מפרקיים הם השרירים שנוטים לקיצור הכי הרבה.

אי אפשר להתייחס לגמישות בלי להתייחס לאורך שריר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מסוגלת להגיע עם האצבעות לרצפה

ברגליים ישרות, ועל השרירים שלי אין שום דבר מיוחד להגיד (ואני לא עובדת עליהם בכלל). זו פשוט גמישות טבעית שמלווה אותי כל חיי (אני יכולה גם לגעת עם הראש בברכיים כשאני יושבת ברגליים ישרות וצמודות).

בכל מקרה, אורבך דיבר על עבודת שרירים וכן על בנייה של שרירים תוך אימונים בספורט מסוים, זה ממש לא אותו הדבר, ושרירים של שחיינים אכן נראים שונה משרירים של מתעמלים וגם אדם שלא מבין דבר בספורט יכול לראות זאת כי זה מאוד בולט לעין.

נעממהה

New member
כל הכבוד:) אך זה לא קשור לדיון עצמו

אני פשוט חלקתי על המשפט שכתבת ש-"גמישות לא קשורה בהכרח לשרירים".

גמישות אומנם לא קשורה למסת השריר, אך היא בהחלט חלק ניכר ממנה נקבע ע"י מידת האלסטיות שלהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אבל אין בזה שום כבוד... ככה יצאתי

לא עשיתי שום דבר מיוחד כדי להגיע למצב הזה.

לגבי המשפט שכתבתי, שוב, שימי לב ל"לא בהכרח" והכוונה הייתה שיש עוד גורמים אחרים חשובים בגמישות שאינם שרירים וזה נכון. מי שמאמן את השרירים בספורט מסוים לא בהכרח עובד על גמישות השרירים. גם אם הניסוח לא מדויק, אני חושבת שהבהרתי את הנקודה שניסיתי להעביר.

PRIHADAR

New member
כן, כשאת שומעת

"שרירים" את ישר חושבת "כוח". ובכן, לשרירים יש מגוון פונקציות. לא רק כוח. גם גמישות (וגם עוד כמה דברים, אבל לא אכנס לזה). נעמה, אני חושבת שלא שמת לב שהיא מתייחסת רק לכוח-שריר, ושהיא (כנראה) לא הבינה שאת מדברת על אורך-סיבי-שריר , יעני גמישות.

טריליאן, את גמישה באופן טבעי. השרירים שלך ארוכים יחסית, ומאפשרים לך לבצע את מה שפירטת. בלי קשר לכוח בכלל. אם תעבדי על פיתוח כוח, זה לא יגרום לך להיות גמישה, זה יגרום לך להיות חזקה. אם תעבדי על גמישות, זה לא יגרום לך להיות חזקה, ולא יפתח לך כוח, אלא יגרום לך להיות גמישה.
יש?

(והערך הנכחי בויקיפדיה העברית רחוק מלהיות קשור למציאות (או מתורגם כהלכה), לצערי. התחלתי לפני כמה חודשים לתרגם כמו שצריך ולכתוב לעניין, אך, מכיוון שעוד לא יצאתי לפנסיה, ויש לי הרבה מאוד דברים חשובים מידי על הראש - הפסקתי לעת עתה, ומי יודע מתי אחזור לסיים את זה. אולי עד אז מישהו אחר כבר יעשה את זה לפני. -אגב, למי שרוצה להמשיך, -יש לי כבר חצי ערך ערוך ).

נעממהה

New member
בוודאי ששמתי לב

ולכן שאלתי אם הכוונה הייתה אולי למסת שריר ולא לשריר כמכלול.

ניסיתי להסביר כמיטב יכולתי. סיכמת את זה הרבה יותר טוב:)

PRIHADAR

New member
יכול להיות

לדעתי, שהיא בכלל לא הבינה מה המשמעות של המילים "מסת-שריר".... אולי....

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת מהי מסת שריר

וכבר הסברתי שלי ברור שגם איתן אורבך דיבר על עבודת שרירים ולא על גמישות מהסוג הזה ולכן דבריו פורשו באופן לא נכון.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בטוחה שהבנתי את הנקודה שלך

ויקיפדיה היא, כידוע, אנציקלופדיה שנכתבת ע"י הגולשים. בין השאר ייתכן שתהיה מילה שסומנה כקישור אבל מכיוון שיש לה כמה משמעויות היא מובילה לערך לא מדויק או לא מתאים להקשר. אם יש לך השגות את יכולה לערוך ולתקן ואף לכתוב ערך משלך.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, ואין לי מושג על מה את מדברת, באמת

הוא מפרש את הבנות באופן דומה, מסביר לא מעט על האלמנטים, מציין הורדות נקודות, מעיר על הנחיות, מסכם את התרגיל... לא רואה הבדל מהותי בין הפרשנות שלו לגבים ולנשים ואין לי מושג באילו "שטויות" מדובר; אשמח לדוגמאות.

podko

New member
עוד פטפוט מעצבן של מירי נבו

אחרי התרגיל של דנג היא הסבירה שעל הפירואטים והקפיצות הבנות חוזרות פחות מאשר על האקרובטיקה באימונים. מתי היית באולם וספרת? מאיפה הבאת את השטות הזו? זה פשוט לא נכון!

למעלה