שנאת חינם

נורא יפה לרדת לפסים אישיים ב9 באב...

הוא שאל משו מאד פשוט - אם בבית המקדש השני לא היה כל מה שאמור להיות בו כדי שיקרא "בית המקדש" - על מה אנחנו מתאבלים?

odery

New member
ולב ענה

‏(אם מתעלמים מהאהבת חינם הנודפת מהודעתו) שפסקו הקורבנות ואבדה האופציה לכפר על כלל ישראל,זה לא מספיק סיבה?

למה אתה קורא טיפש למי שלא חושב כמוך???

דוקא גושניק נראה לי אחד שיש לו קבלות על כל מה שהוא אומר...

gushnick

New member
אילו הייתי חכם יותר,

הייתי הולך כמו זומבי אחרי מה שהרב אמר, ואחרי מה שחינכו אותי, בלי לבדוק ולגלות שיש דברים שהרב או הגננת לא יודעים. אבל אני טיפש, מה לעשות...

21דניאל21

New member
אז ככה

שנאת חינם כשמה כן היא, שנאה לחינם, לסתם, זהו רוע שאין כדוגמתו. כי רק מרישעות הלב אתה שונא אותו, בלי סיבה מספקת, מה גם שהוא אחיך ויהודי אז בכלל זאת סיבה לאהוב אותו... אז לשנוא? זה היפך גמור... בתוך זה נכללת גם הגזענות שזה שנאת מישהו עצם היותו X ולאY שאת זה אפשר למצוא היום בשפע תחת תירוצים שונים... ולא כאן המקום לפרט ולהזכיר עוונות בפרט ביום שכזה...רק נגיד שזה בכולם, גם בחוגים החרדים, לכן המידה הזאת היא יותר גרועה מ3 העבירות, כי את שלושת העבירות זה מלחמה עם היצר! כניעה אליו... וידוע המדרש על רב אחד שתמה על איך עבדו בזמנו עבודה זרה? אתם מדמיינים מישהו משתחוה היום לפסל? לא! אז נגלה אליו בחלום (אחאב אני חושב) ואמר לו שאם הוא היה חי בזמנו הוא היה מפשיל את שולי גלימתו ורץ כמה קילומטרים רק כדי לעבוד עבודה זרה!! היתה כ"כ משיכה לא נורמלית לזה! שאי אפשר לתאר... שכל אחד יצייר בדימיונו שהוא יושב בבית ומתקשרים אליו ואומרים לו מחלקים 500 שקל למי שמגיע עכשיו ברגל למקום זה וזה במרחק 5 קילומטר, מי ילך לשם? כולה 500 שקל, ואם זה 3 מיליון? הוא היה רץ! ככה היתה המשיכה, הוא הדין לגילוי עריות וכו... שאפשר לעבור את העבירות האלה כי יש להם "תמורה" שהיא הנאה! אבל בשינאת חינם אין כל הנאה, רק רוע נטו...

למעלה