שנה אזרחית טובה לכולן! והתייעצות..

mamadan

New member
שנה אזרחית טובה לכולן! והתייעצות..

שנה טובה וחג שמח, אני מצטרפת חדשה, אמא לשניי מלאכים קטנים, אחד בן 6 שנים ואחד בן 7חודשים שנולד בלידה ביתית מדהימה. בנוסף, התברר לי בשבוע שעבר שאני כנראה שוב בהריון.. לא כ"כ מתוכנן אבל מאוד רצוי, אני קצת חוששת מהבדלי הגילאים שיהיו (כשנה וחודשיים), האם יש מישהי שחוותה הבדל קטן כזה? אשמח לשמוע רשמים.. יום נפלא

מזל טוב!

וגם ברוכה הבאה
לי זה נשמע ממש נחמד הבדל כזה בין שני הילדים הקטנים.ביני ובין אחי הקטן יש הפרש של שנה ועשרה חודשים והיה לנו ממש נחמד לגדול יחד (בנוסף יש לי אח גדול ממני ב- 5 שנים).

כרמית מ.

New member
אצלנו ההבדל קטן יותר - דקה.

כלומר תאומים. זה קצת שונה (יש בכל זאת הבדל בין שני תינוקות בעלי צרכים דומים, לתינוק ופעוט בעלי צרכים שונים), ובכל זאת... ההתחלה קשה מאד. צריך לדעת להתארגן, כדאי מאד שיהיה שיתוף פעולה עם בן הזוג (בהנחה שיש) ועזרה מהסביבה. יחד עם זה, יש גם הנאות בדרך, וכשהם גדלים קצת, אז הקשיים מתאזנים. הנקה ושימוש במנשא עוזרים מאד למלא את צרכי התינוק תוך כדי מילוי צרכי הפעוט והילד הגדול. (האם הפעוט עוד יונק?). הבכור שלך גדול למדי, וגם זה יכול להקל. שיהיה במזל!

כרמית מ.

New member
לא, בקיסרי.

לידת תאומים היא לא מועמדת טובה ללידת בית. לא יודעת מה הייתי עושה היום לו היו לי תאומים (בהנחה שהם היו במצגים יותר אפשריים ממצגי התאומים שלי), כי לא רואה את עצמי בלידת בי"ח. אולי הייתי מוצאת פתרון בגיבוי רופא.

אורניקי

New member
האם עניתי לך וזה נמחק???

או שעניתי לך בפורום אחר? ברכותיי. מאמינה שתצליחי.

אני לא ראיתי כאן תגובה שלך

ובוודאי שלא מחקתי, אז כנראה בפורום אחר או תקלה...

mise

New member
אנחנו עומדים לחוות הבדל כזה.

גם אצלנו ההפרש יהיה כשנה וחודשיים פלוס-מינוס. בתי בת 11 חודשים וקצת ואני בחודש שביעי.

mamadan

New member
זה היה מתוכנן?

איך את מתכוננת לזה? זה נראה לי ממש קשה היות והבן הראשון שלי עדיין תינוק.. שלא נדבר על לתפוח שוב כ"כ מהר...

mise

New member
אני לא יודעת איך להגדיר מתוכנן.

זה לא שניהלנו פנקסים, לא עם הראשונה ולא עם השני/ה. היתה לי וסת באופן רגיל אחרי הלידה, היה לשנינו ברור שאכנס להריון מתישהו וזה היה בסדר גמור ורצוי מאוד. עברו עלי ימים מאוד לא פשוטים, היות שהיונקת שלי ינקה באופן מלא כשנכנסתי להריון. היום היא גם יונקת רוב היום, אבל אבל אוכלת המון מוצקים וגם ניזונה מחלב שומשום/שקדים בנוסף להנקה. הימים הלא פשוטים נבעו בעיקר מהעובדה שבעלי היה עובד רוב היום מחוץ לבית, אני גרה ביישוב מרוחק, חדשה כאן ולא מכירה אף אחד (פרט לאחת-שתיים) והייתי כל היום לבד, היה לי קשה. אם יש לך אפשרות לעזרה, אז הרבה יותר קל. זה לא קל. זה מאוד רצוי לנו. לאור ה"לא קל" הזה, החלטתי, לגבי הפעם הבאה, שאעשה מעקב הפרשות וריווח קצת יותר גדול. בסך הכל אני שמחה שההפרש קטן, שיהיה לאראלי פרטנר/ית, היות שאנחנו בחינוך הביתי (עד כמה שאפשר לקרוא "חינוך ביתי" לתינוקת בת 11 חוד') ואני שמחה ששניהם יהיו ביחד, עד לאח/ות הבא/ה. איך אני מתכוננת לזה. הממ. אני לא. אין ספק שאצטרך עזרה ואני מתכננת להתכונן לזה אחרי הלידה (אחרי הלידה ממילא בעלי יהיה כאן, ויהיה לנו יותר קל להתכונן אז). לגבי הלתפוח - לי אין בעיה עם זה, זה דוקא נחמד :) הבטן משמשת לאראלי כמו כדור שהיא מטפסת עליו ודופקת עליו ושמה עליו את הראש. מבחינת הכובד - אין ספק שאני הרבה יותר דינמית מאשר בהריון הראשון, תוצאה (כנראה) של היותי אמא לזעטוטה ולא פדלאה שיכולה כל היום לישון.

mamadan

New member
קוראים לה אראל?

צירוף מקרים.. גם לגדול שלי קוראים אראל.. השם הכי מקסים בעולם

אשכר ש

New member
איזה קטע!

זה השם השני שאמא שלי רצתה, במידה ותהיה לה עוד בת. זה גם שם שאני מאוד אוהבת ובמידה ותהיה לי בת אז אולי...

mise

New member
אני רואה שלאמא שלך ולי יש אותו

טעם בשמות. אולי תשאלי אותה על שמות נוספים, שיהיו לנו קצת רעיונות?

tovim

New member
אצלי בין הגדולות שנה וחמישה

שזה טיפה יותר אבל לא המון. למזלי הגדולה כבר הלכה ודיברה כשנולדה הבאה בתור וזה בהחלט הקל על העניין. אי אפשר להגיד שההתחלה היתה נורא פשוטה אבל גם לא משהו שלא ניתן לעמוד בו. דווקא העובדה שהגדולה עוד היתה כל כך קטנה היא קיבלה בטבעיות גמורה את הולדת אחותה ולא היו סצנות של קנאה ורגרסיות למיניהן. ההבדל בין השניה לשלישית הוא שנה ושמונה ואז היה קשה יותר כי האמצעית היתה בגיל קשה (וגם עם אופי יותר מורכב) והמעבר היה פחות חלק. היום זו ברכה גדולה. הן צמודות זו לזו, חברות טובות ולי הרבה יותר קל.

mamadan

New member
../images/Emo51.gif מה לגבי ההריון עצמו?

משום מה יש לי הרגשה שהגוף עוד לא "התאושש" מהלידה, אני חוששת שההריון יכול להיות בעייתי- מה שבמיוחד מטריד אותי כי אני לא יכולה לחשוב בכלל על לידה בבית חולים..

למעלה