שנה טובה ומתוקה למנהלי וחברי הפורום

MiAdi

New member
שנה טובה ומתוקה למנהלי וחברי הפורום ../images/Emo212.gif

ic11

New member
שנה טובה לכולם!!!

שנה הבאה בבואנוס איירס יהייה קשה.כי היתי השנה........... זיכרונות מבואנוס איירס............

MANGABA

New member
../images/Emo24.gifתודה רבה!

חיפשתי את הפירוש לא מעט זמן...

milich1

New member
אגב מקורות יודעי דבר אמרו לי משהו מעניין בקשר

ל OJALA. אומרים שמקור המילה הוא מה"אינשאללה" של הערבים, לא מצאו מקור אחר למילה הזו בספרדית ואומרים שהקירבה לצ.אפריקה היא שגרמה למילה "אינשאללה" להשתרבב לשפה הספרדית ואחרי גילגולים שונים הפכה ל-OJALA. אולי לא הכי מעניין בעולם- אבל חצי מעניין...

zfard

New member
במסגרת שלל המילים בספרדית שהגיעו מערבית

כמו ACEITUNAS למשל ועוד, חשבתי גם על OJALA, לי אישית זה נשמע איכשהו קרוב יותר לאחלה, אבל במשמעות זה לא עד כדי כך קרוב...
יש המוווון מילים בספרדית שהגיעו מהערבית כתוצאה מהכיבוש הערבי בספרד שארך מאות שנים, זה די כיף להתקל בעוד ועוד מילים כאלה

pepe chatruc

New member
אם אני לא טועה chofer זה גם בערבית...

ומישהו אפילו אמר לי שגם ברוסית

zfard

New member
וגם בצרפתית,

choffeur- אם אני זוכרת נכון את הכתיב... אין לי מושג מה המקור של המילה. אבל יש המון, בגדול- כל המילים שמתחילות באל- ALCOHOL= אל כהל= ובעברית: כהל ALGARROBO= אין לי מושג איך זה בערבית= ובעברית: עץ חרוב ועוד, ועוד...

maozeitan

New member
המוסלמים שלטו בספרד החל מ 711 עד 1492

בשנת 1492 עם נפילת גראנדה הגיעה לקיצה השליטה מוסלמית בספרד שנמשכה קרוב ל 800 שנה ולכן יש כל כך הרבה מילים שהן לקוחות מן השפה הערבית.

pepe chatruc

New member
אבל המילה נהג לא הייתה קיימת אז לא?

אז איך זה מקביל גם בספרדית וערבית ?

Shir17

New member
FELIZ AÑO NUEVO !!!

Queridos amigos - les deseo a todos uds. (y a sus familiares, por supuesto) FELIZ AÑO NUEVO - Que sea un año lleno de felicidad, alegria y bendeciones , un año de buena salud y de PAZ !

למעלה