שנה טובה:)ו

שנה טובה:)ו

שנזכה לביאתו של המשיח בימינו אנו ולאור ותקווה בעבודתינו ושנזכה לראות הכל בבחינת טוב ומיטיב..... שנדע לקבל את השונה מאיתנו ולהבין שהשוני הוא לא בלב ששם כולנו אחד, כלב אחד בגוף אחד וניצחי, אמן:)

natan7

New member
וכמו שנאמר:...

"ואהבת לרעך כמוך" (אהבת אדם) או "חביב אדם שנברא בצלם" (שוויון) או "ובחרת בחיים" (חופש)

שיוויון בין גבר ואישה

לא טבעי מאליו. אל תנסי לשנות מה שחקוק בטבע....ראי לאן הגענו עם השינויים הללו. קבלי את היותך אשה בטוב, אישה זה המון, תלוי בעין המתבונן:)

טלי1960

New member
אור גנוז יקרה,

מעולם לא עלה על דעתי לשנות את מיני. אני אישה וטוב לי כך. אין שום קשר בין היותי אישה לבין הזכות שלי לחרות ושיוויון. כשנאמר "שיוויון", אין חלילה מדובר בשיוויון ביולוגי,מדובר בשיוויון בהזדמנויות.

natan7

New member
אכן אישה זה המון ואף יותר

האדם השלם זה איש ואישה יחד. לולא אישה אין האיש איש. אישה ביהדות זה דבר נפלא ומדהים. יש לה אחריות גדולה. היא זאת (כמו כל אמא) שנמצאת יותר עם הילדים. ולכן יש לה מקום רב בחינוך איתם. אישה שונה מגבר כי אישה יותר עדינה, וותרנית, נעימה בקול שלה ומה לא.. ע"פ היהדות אישה אפילו יותר מתבגרת מהר מאשר הגבר. ולא סתם הבת מצווה היא בגיל 12 ולא 13 כמו אצל הגבר. הרמב"ם אומר שאדם צריך לכבד את אישתו יותר מגופו (הלכות אישות) וזה רק קצה המזלג.. נ.ב. הנה מדור נשים באתר הידברות http://hidabroot.org/site/ARList_02.asp?id=7144

tamarhp

New member
להפך

לפי היהדות, רוב החינוך הוא דווקא תפקיד האישה, ולא האיש! מאיפה את מביאה את זה, תגידי לי?!

טלי1960

New member
תמר ונתן אתם טועים,תפקיד לימוד הבנים לאב בלבד

במסכת קידושין דף כט עמוד א: "כל מצוות הבן המוטלות על האב לעשות לבנו אנשים חייבים ונשים פטורות...האב חייב בבנו למולו, ולפדותו, ללמדו תורה, ולהשיאו אשה, וללמדו אומנות; וי"א: אף להשיטו במים" ויתירה מכך כתבו התוס' ישנים ביומא פב ע"א ד"ה בן שמונה: "ורבנו אומר דחינוך לא שייך אלא באב אבל באדם אחר לא שייך ביה חינוך" וכן תוספות נזיר דף כח עמוד ב: "אומר ר"י דחינוך לא שייך אלא באב" וכך פסק המגן אברהם אורח חיים סימן תרטז ס"ק ב: "פי' ר"י כל חינוך קטן לא שייך אלא באב". ובמשנה ברורה סימן תרטז ס"ק ה הביא שיש מחלוקת בין הפוסקים: "מחנכין – היינו שאין מניחין לו לאכול כפי הרגלו בחול וכדמסיים. ומצות חינוך לא שייך אלא באב ולא באחר. כדאי לברר לפני שאתם פוסלים ולועגים ומצות חינוך לא שייך אלא באב ולא באחר. ומצות חינוך לא שייך אלא באב ולא באחר. ומצות חינוך לא שייך אלא באב ולא באחר. ומצות חינוך לא שייך אלא באב ולא באחר.

arriy80

New member
פשש.... לא ידעתי שאת כזו למדנית...

ככה להביא מקורות... מגמרא... דרך התוס'... עד לפוסקים האחרונים... ממש למדנות מופלגת. מענין, מאיזה מקור שאבת את הדברים האלו... לענין, מצוות חינוך מוטלת על האב. כלומר, החינוך בפועל מוטל על האב. הדאגה לחינוך בבי"ס, וגם חינוך "נקודתי" למצוות. אך הדבר שרק האם יכולה לעשות זה החינוך "בבית". האם היא המשרה את האוירה בבית, נמצאת עם הילדים ברוב שעות היותם בבית, היא המטפלת בהם, והיא הנוסכת בהם את הרגש של החיים היהודיים. מישהו פעם המשיל זאת לטיפול בחולי אסטמה (ל"ע). יש טיפול של זריקה - החינוך של האב. יש טיפול של מכשיר אדים, שמספיג את האויר באדי התרופה - זהו החינוך של האם.

enigma4u

New member
היא הוכיחה שהיא למדנית יותר ממך

כדרכו של מחב"ת מצוי, כשאין לו מה לענות הוא מתחיל ללעוג לשני.

arriy80

New member
כנראה קראת רק את הכותרת

נראה שהתוכן לא מענין אותך. כדרכם של כל משמיצי היהדות מאז נוצרה, מצטטים ציטוטים ודוחקים בהם בכח הבנה שטחית ומעוותת. ואם גם אתה יודע לצטט ומכיר את המקורות, עיין בתענית דף ז ע"א תוס' "וכל העוסק בתורה שלא לשמה תורתו נעשית לו סם המות".

מעניין אותי

אם אתה יודע מהי המשמעות האמיתית של הפסוק כי אתה מדביק אותו לנושא שאינו קשור בו.

arriy80

New member
אני לא מבין אותו לבד.

בהפניה ציינתי לעיין בדברי בעלי התוס' במקום. הם המסבירים לנו את דברי חז"ל.

אם כך

אז מהו פירושו של הפסוק? אתה בוודאי תוכל לענות כי אתה יודע את דברי חז"ל, ואף אחד פה לא מבין לבד, אלא שהפסוק הזה לא מתקשר כלל עם מה שדיברתם עליו...ממש עצוב.

natan7

New member
את רואה מה זה..

אינך יודעת דבר או שניים על היהדות ובמקום באמת לבדוק אותה את סתם מתעבת אותה מבלי לדעת אפילו טלי, אפילו על דברים קטנים יומיומייים אסור לעשות כי זה אי צדק מוחלט

מהי יהדות?

יש הרבה זרמים ודעות ביהדות, טלי, אל תתבלבלי בבקשה.... על פי היהדות החרדית? הנשים מטפלות ומחנכות לא? ובקיצור, חבל על התוקפנות, אני לא מביאה מדוע כל כך הרבה זעם וכעס כשאפשר אחרת ואולי תסבירי מאיפה ההבנות והתיסכול האלו באים.

למעלה