שנה טובה:)ו

natan7

New member
אני מצטער אבל

אני מצטער.. אבל זו האמת. אדם שאינו יודע מהי היהדות מדבר כך. בלי קשר לדוסים\דתיים לאומיים זה פשוט כך וזה אומנם מכעיס אנשים ולכן הגבת ככה כפי שהגבת.. אך אני לא הגבת מכעס. אלא הגבתי עניינית אני מצטער אם הדברים פגעו. אך ביהדות יש זרם אחד שהוא אמיתי: וזו התורה שקיבלנו מהר סיני ומסרנו מדור אל דור!! לכן לא הרפורמים ולא הליבוביצ'ים ולא הקונסיבטוריים או איך שלא קוריאם להם.. לא הם שומרי התורה שלנו אלא היהדות האורתודוקסיטה (שהם הדתיים הרגילים,לאומיים והחרדים ברובם)

natan7

New member
תיקון

טעיתי קצת בהבנה לכן ההודעה הקודמת היא לא עבור "אור הגנוז" אני דוקא מסכים עם "אורהגנוז"

טלי1960

New member
מה פירוש "דתיים רגילים"

מושג מאד תמוה בעיניי. יש כל כך הרבה זרמים ביהדות והאורטודוכסים הם בהחלט לא הרוב. הרוב הם החילוניים ואחריהם הרפורמים.

enigma4u

New member
אישה ביהדות זה דבר נפלא ומדהים

ולכן חז"ל כינו את האישה, כיצאנית, קמצנית, פטפטנית, קלת דעת,מסריחה ,צרת עין. ולכן פסק הרמב"ם להפליק לאישה בשוט מידי פעם ולא לתת לה לצאת מהבית, ולכן האישה פסולה לעדות ומופלת לרעה בדיני ירושה, ואסור לה לשאת במשרה בכירה. ולכן הגבר יכול למכור את בתו אבל לא את בנו, והאיש קונה את האישה ולא האישה את האיש. ולכן מברכים הגברים שלא עשני אישה. וזה רק קצה המזלג, על מעמד האישה ביהדות.

shani115

New member
אתה מאוד פוגע במה שאתה אומר אתה לא חושב?

לידעתך נשים לא פחות טובות לנו יש רגש מה שלכם אין אתם לרוב אלה שפושעים רוצחים ואונסים ואני יכולה לתת עוד אלף דוגמאות אז אל תכליל אני בנאדם מאוד מאוד מאמין אבל הקטע שחרדים שונאים נשים מרתיע אותי ואת זה לא קבע ה' הוא לא קבע שאתם צריכים לשנוא אותנו להתייחס אלינו כאל זבל תשקול את הדברים שאמרת ואת ההכללות שלך שהיו מאוד פוגעות וזכור שעוד מעט יום כיפור.

shani115

New member
וזה היה כואב מאוד

כי גם אבא שלי החליט לפגוע בי בצורה שאני בחיים לא אסלח לו ולעומת זאת את אח שלי הוא אוהב אתה עכשיו פגעת בי מאוד אין לך מושג כמה

שנה טובה ומתוקה

לכל חברי הפורום החביבים
ואף לכל בית ישראל...
שנזכה לראות בבניית הבית השלישי (..שאני מקווה שיהיה שונה מהראשון והשני...עבודת שם של מילניום חדש) שנהיה מאור לגויים
שנאהב לרעיינו כמותינו שנעשה שלום בנשמתנו ואחר מסביבנו..
היהדות מדברת על תיקון הבודהיזם גם אומר שעל כל נשמה ראשית להציל עצמה ואחר את סביבתה אני רוצה לאחל שכל אחד בפורום הזה כהתחלה, יעשה קודם שלום בנישמתו... הויכוח שלנו עם מישהו לרוב מעיד על ויכוח פנימי שלנו בתוכנו..לא חושבים/חושבות ככה??? שנת אור אהבה ושמחה לכולם!!!!

למעלה