uzi2
Active member
ברור. אין לנו עניין להסתמך על כלים שאיננו יודעים שהם מספיק אמינים כמו הכלים שיש בידנו, ובוודאי שלא בכלים שכבר הראו חוסר אמינות.אתה יכול לעשות איתה הרבה, כמו למשל להעריך את חשיבות הפנימיות על פני החיצוניות, ואז גם תפעל לאותו הכיוון. לגבי המקסימום אתה תמיד צריך לומר שזה המקסימום שאתה מכיר.
החוויה עצמה אמפירית. הפרשנות שלה, כשהיה ניתן לבדוק אותה בכלים שנחשבים לאמינים, התגלתה כמשהו לא אמין. נתתי מספר דוגמאות בעבר.הוא לא מקדם אותך מפני שאינך מסכים לקבל אותו כאמפירי
סקאלה אחת: קרוב יותר להשפעה או לקבלה. בלתי ניתן למדידה? בכלים שאתה מכיר עד כה. תגיד לי , לאלקטרון יש חופש בחירה? כנראה שלא. כנראה שגם לא לאטום. מתי בדיוק מתחילים לקבל חופש בחירה? כנראה שאין על כך תשובה. ועדיין מדוע קיימים כל כך הרבה מחקרים ותוצאות שמספרים לנו על חופש הבחירה כאילו השיגו את זה. העולם שמסביבנו איננו אלא תרגום של ההרגשות שלנו שהם תוצאה, התפעלות חיצונית וסובייקטיבית בלבד. כל החוויה שלנו תלויה בעיבוד קוגניטיבי המבוסס על חוויות אישיות ופיזיולוגיה של מוחינו. במערכות דוממות הדבר תלוי במשתנים כמו מהירות ותאוצה של הצופה. כשמדובר בנו הדבר מורכב בהרבה, לא ניתן להפריד בין מצב האדם לבין מה שהוא מודד. כלומר קיימת תפיסה נוספת לאותה קינמטיקה שהיא תגובה לפעולת כוח חיצוני של הצופה . ואלו הם אותם השפעות דינמיות של הצופה על המציאות שאותה הוא בוחן.
אנחנו יודעים בוודאות שחלק גדול מאוד (ואולי כול) הדברים שלגביהם יש לנו תחושה של חופש בחירה, הם אשלייה. יש לא מעט מחקרים בנושא, והזכרתי את חלקם עד כה.
ברור שאנחנו בוחנים את העולם כפי שהוא נגלה לנו. איננו יכולים לבדוק משהו שאין לנו גישה אליו. יחד עם זאת, צריך עדיין להיזהר שלא להשתמש בכלים שנחשבים כלא אמינים.
אין דרך לדעת אם אנחנו חווים את החוויה באותה צורה, כיוון שזה דבר סובייקטיבי.נכון , גם כששנינינו אוכלים גלידה אנחנו חוים את אותה החוויה, ויחד עם זאת כל אחד חווה את החויה בצורה שונה לפי הכלים שלו.
אם אתה משוחח איתנו אני מניח שאתה רוצה לתקשר אם אנשים אחרים, ולא רק בינך לבין עצמך. לכן חייבים להסביר בשפה שתמנע מצב שבו אני חושב שאני מבין אותך אבל אני חושב שאתה מתכוון לדבר אחר.זה ערטילאי נכון, אך כלפי מי? למה אתה קובע שזה עריטלאי עבור כולם?
בערך. היא מלמדת אותנו שלחומר יש תכונות גליות. מתמטיקה אפשרה לנו להרחיב את עולם התובנות שלנו הרבה יותר אל הרבה מעבר לנסיון האישי שלנו כבני אדם.זה נכון. ויחד עם זאת למרות שהפיזיקה הקוונטית מלמדת אותנו (בין השאר) שחומר הוא גל, תופעות קוונטיות משמעותיות הרבה יותר בעולם המיקרוסקופי מאשר בעולם המאקרוסקופי של גופים גדולים.
היא גם אפשרה לנו לבדוק כמותית את הטענות שלנו. כשעושים את זה - מגלים שבלי זה, בד"כ נתקעים עם מסקנות ותובנות שגויות.
אני לא יודע אם אתה מודע עד כמה מרבית התיאוריות שנראות לאנשים כהגיוניות, נופלות בשלב של הבדיקות המדידתיות הכמותיות, וככל שהתיאוריה פחות צמודה לידע המדעי שכבר נצבר, ככה הסיכויים של הניבואים שלה להתאים לתוצאות הניסיוניות נעשה יותר ויותר קלוש.
נערך לאחרונה ב: