שנה טובה לכל חברי הפורום

שנה טובה לכם

וכן... גם לאריק שרון מגיע שנה טובה אף על המעשה האכזרי שביצע... שנה טובה לכולם!!! (חוץ מל"אדריכל תאקט" אכול השנאה, משלח מדנים בין אחים...)

spoop

New member
שנה טובה לכל חברי הפורום../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

שתהיה לכולנו שנה טובה ומבורכת. אז הנה משהו שקשור לדת ונוגע לכולנו-החגים! חילונים,אתם חוגגים ראש השנה,וצמים יום כיפור? ותודו שבלי החגים,אין את הבישולים התותחיים של הדודה.

שנה טובה לכולם

שנת שלום ואהבה. אם לא אכפת לכם, הברכה היא במיוחד לחברה החדשה במשפחה שלי, מעיין שירשה את היופי שלה מדוד נדב
ולחברה המדהימה שלי, אפרת, אחרי שלא ראיתי אותה יותר מדי זמן, היא תחגוג איתנו את ראש השנה. ולשאלתך, אני חוגג את ראש השנה אבל לא צם ביום כיפור.

k e l l y 1 8 1

New member
../images/Emo74.gif../images/Emo75.gifשנה טובה לכולם!!!!

שתהיה שנה שקטה שנה של שלום בין עם ישראל כי מה זה כבר דתיים וחילונים אנחנו עם אחד זו הארץ הקטנה שלנו אז בואו נשמור עליה ביחד בלי מילחמות פנימיות כי אוייבים יש לנו מספיק (גם ל"אדריכל תאקט" למרות שאתה שונא מה שאני מיצגת מקווה ששנה הבאה תרגע השנאה שלך...כי זה לא אותנו שאתה צריך לשנוא...)

k e l l y 1 8 1

New member
לדעתי

על תשנא אותי לא עשיתי לך שום דבר רע אבל לרוב אנשים שונאים את מי שעשה לה רע... הדתיים לא עשו לך כלום ולא צרחו אף אחד בדם קר הערבים כן והרבה אז לדעתי אותם מותר/צריך לשנוא אבל אני לא יתווכח איתך שתהיה לך שנה טובה

Rotema3

New member
חג שמח לכולם,

ושנה טובה! זה הזמן להתנער קצת מדעות קדומות, ככה, לקראת שנה חדשה. רק טוב!

One Echoe

New member
אני חוגג ראש השנה מטעמי מסורת ותו

לא. ואני ממש לא צם ביום כיפור. חגים זה דבר נחמד מאוד...
.

מה שמזכיר לי

ראיתי פעם ב"נני" קטע שהרג אותי מצחוק: משפחת שפילד הוזמנה לחג לבית משפחת פיין. אז מקסוול שואל את המשרת: "זה החג היהודי שבונים בית מעלים ואז זוללים? או שזה החג היהודי שמדליקים נרות ואז זוללים? או שזה החג היהודי שצמים ואז זוללים?" אז המשרת ענה: "נראה לי שזה החג היהודי שמחביאים מהילדים את הקרקר ואז זוללים". חחחחחחחחחח

One Echoe

New member
חח.....נחמד!

האמת היא, שיש ליהודים חגים מדהימים. באמת. זה ממש מוסיף, במיוחד לילדות של כולנו. החגים העשירים האלה. למרות שתמיד רציתי לחגוג חג המולד! ואני אחגוג מתישהו.

very dark girl

New member
../images/Emo4.gif

אחד הזכרונות הנוראיים שלי מהילדות באמריקה הוא ליל כל הקדושים.. אנשים עם תחפושות חושפניות היו דופקים אצלנו בדלת ושואלים טריק אור טריט.. ואם לא היינו פותחים להם היו שוברים לנו את החלונות
אבל היה כיף לזרוק עליהם ביצים מהקומה השניה
אני יודעת שלא תסכימו עם זה אבל זה פשוט קצת עצוב לי לראות מה כתוב כאן... אחרי הכל במשך הרבה שנים יהודים היו חייבים לקיים את חגי וטקסי הגויים כדי לשמור על חייהם אך בסתר תמיד קיימו את החגים היהודים, קצת עצוב לחשוב שדווקא עכשיו כשיש לנו מדינה יהודית יהודים רוצים לחגוג קריסמס.. בכל מקרה, שנה טובה לכולם.. "תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה". שבת שלום.

One Echoe

New member
על הזין שלי.

כל החגים המחורבנים. אני חוגג מה שבא לי. מה עצוב בזה?

spoop

New member
תראו

הייתי מדברת איתכם על הדת,ושצריך לחגוג רק חגים של יהודים,אבל אתם לא דתיים אז לא לעניין. היהודים מהגלות זוכרים את החגים של הגויים כזמן שהיו מציקים להם,זמן שהם היו צריכים להסתיר את היהדות שלהם. אז אני מבינה למה היא מתכוונת שהיא אומרת "עצוב". עצוב שפעם ניסינו להתחמק מהחגים האלה כמה שאפשר,ועכשיו אני רוצים לחגוג אותם.

עצוב? לדעתי מה שעצוב זה לסגור את

עצמך. הכרת מנהגים של אחרים זו התחלה לקראת הבנה לאחרים.

One Echoe

New member
זה העניין,

שאנחנו לא ב"פעם", ואין סיבה שנתנהג כמו שהתנהגנו פעם. הסיבה שהיהודים לא אהבו את החגים של הגויים היא בגלל שהם היו צריכים להסתיר את החגים שלהם ולא יכלו לחגוג את החגים שלהם. אני ליברלי, ודוגל בליברליות. כיום, אני לא דתי, ושום חג לא מסמל לי יותר ממסורת ומקסימום נוסטלגיה. ואולי כיף. אז אין לי בעיה לנסות לחגוג גם חגים של דתות אחרות, שגם ככה לא אומרות לי כלום, כאמור. אין סיבה שאם פעם היה רע, נתנהג גם היום כאילו רע.

very dark girl

New member
זה לא היה אישי..

אתם לא צריכים התעצבן.. אני פשוט ניסיתי להסביר.. בסביבות חנוכה אני מסתובבת קבוע עם דמעות בעניים כי אני רואה סנטה קלאוסים ועצי אשוך בכל החניות ובקושי זכר לחנוכה! כאן זאת מדינה יהודית! יש עולם שלם של קריסמס, האלווין ופסחא! אבל כאן זאת מדינת ישראל- המדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם! ומן הראוי שבמדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם יחגגו יותר חנוכה מאשר קריסמס.

למעלה