שני גושי טופו מחכים במקרר

יוספה 51

New member
שני גושי טופו מחכים במקרר

ואחרי הנסיון הלא מוצלח עם גוש אחד, שהושרה במרינדה , נאפה ונהפך להיות חמוץ מפעם לפעם, נזרק בכבוד רב. אז- היה תבשיל בזמנו של קוביות טופו עם ירקות, אפשר לקבל תזכורת? לצורך העניין יש במקרר את המגוון הרגיל של הירקות, הרעיון הוא בווק או בסיר, אשמח להצעות שמתאימות גם לנער שלא אוהב לאכול הרבה דברים חדשים בכלל ובריאים בפרט.
 

awareness3

New member
אין לי הרבה ניסיון עם טופו

אבל אצלי, לנערים סרבנים, הכי הולך טופו טחון בתערובת קציצות וגם לא להזכיר את השם המפורש
 

ladybug6

New member
טופו מוקפץ עם ירקות

את הטופו תייבשי ותסחטי קצת (מחיצות קלות במגבת נייר).
תחתכי לקוביות בגודל של 1x1 ס"מ, ממש קטנות כאלו בגודל ביס קטן.

במחבת תקפיצי את הירקות שאת אוהבת עד שהם רכים מספיק לטעמך.

בנפרד תבשלי אטריות / מקרוני.

למרינדה:
תערבבי כמות ממש גדולה של רוטב סויה עם סילאן, טיפה שמן שומשום, שמן קנולה בנדיבות, שום כתוש, קצת רוטב צ'ילי מתוק קנוי. אפשר קצת ג'ינג'ר למי שאוהב (איכסי). אפשר קצת מירין אם יש לך ואוהבת, לא חובה. מערבבים היטב.

במחבת קטנה ויבשה תטגני את קוביות הטופו על יבש, ככה כמו שהן, תוך ערבוב, עד שהן מצהיבות ומתייבשות ורק מתחילות לשנות מרקם. בשלב זה תוסיפי כמות נדיבה מהרוטב ותני לזה להטגן ולהספג בקוביות. כשהקוביות מקבלות צבע כהה עמוק ומגיעות למרקם הרצוי (אני אוהבת שהן מתמצקות קצת אבל נשארות נגיסות, לא צמיגיות), מוסיפים לירקות במחבת שהקפצנו.
למחבת מוסיפים גם את האטריות המבושלות ואת שארית הרוטב ומערבבים היטב.
טועמים ומוודאים שהרוטב טעים. אם הוא תפל אפשר להוסיף סויה וסילאן וצ'ילי, אם הוא מלוח מדי מוסיפים רק סילאן, אם הוא מתוק מדי - סויה.

הסוד למוקפץ מוצלח הוא להגזים בכמות הרוטב. כמה שנראה לך שמספיק, תכפילי פי 2... זה נשמע מוגזם אבל זה מה שעושה את זה טעים. ככה אפשר גם למכור טופו למי שלא אוהב, וירקות שונים.
 

יוספה 51

New member
ואוו, זה בטוח יילך, הראיתי לבן שלי

והוא הסכים לגמרי שאנסה. כל דבר שיש בפנים צ'ילי בכלל עושה לו את זה (וג'ינג'ר מעולה). מה זה מירין? אין לי דברים כאלה.
 

ladybug6

New member
מירין זה סוג של יין אורז מתקתק

משמש לכל מני רטבים סיניים, גם לאורז של הסושי למשל (לא חובה אבל אפשר)
הוא לא הכרחי אבל בגלל שכבר יש לי במקרר אני מוסיפה לפעמים כדי להעשיר טעמים ולהוסיף מתיקות.
 

ladybug6

New member
יש בבלוג מתכונים מדויקים

תבדקי גם את האטריות אורז עם ירקות, וגם את הפסטה עם ערמונים וטופו

ועל מה שרשמתי שם אפשר גם להוסיף אם מרגישים שזה לא מספיק. וגם בשמן קנולה לא להתקמצן כשמטגנים את הבצל בהתחלה (או להוסיף עוד קצת בסוף אם את מעדיפה שלא יתחמם יותר מדי)
 
בוודאי

לגרר דק על פומפיה עדינה, להוסיף ירקות טחונים או מגוררים דק בעצמם, להוסיף קמח חומוס (אם יש לך סודה, המשקה, בבית תוסיפי ממנו קצת לתערובת לא יאומן מה שזה עושה)עד שאפשר לקרוץ קציצה שלא מתפרקת ביד, ותבלינים ולייצר קציצות מצויינות, לאפות בתנור על ניר אפיה מוברש שמן זית ולהכין רוטב עגבניות בינתיים. להכניס את הכבודה לרוטב ויאללה! אפשר גם לטגן במחבת.

לקציצות כאלה אפשר להוסיף אורז מבושל מעוך או כוסמת ירוקה ששרתה ברותחין ואז מקבלים חלבון עשיר- דגן +קטניה
 

יוספה 51

New member
איזה ירקות טחונים או מגוררים?

יש טופו (החבילה השניה, הראשונה מוקדשת לתבשיל של ליידיבאג), יש בצל, קישוא אחד, גזרים כמובן, מה עוד לתערובת? סלק? קולורבי? וקצת פרטים על רוטב העגבניות בבקשה. לא נפטרים ממני בכזו קלות..
 
ממה שכתבת

אני הייתי מכניסה קישוא, בצל ואולי גזר לא בטוח.
רוטב עגבניות- קופסא של עגבניות מרוסקות או 5 עגבניות ששלקת ברותחין קילפת וקצצת כולל המיץ והזרעים.
מעט שמן, אצלי תמיד זית- לא חובה, בצל מקוצץ קטן, 4-5 שיני שום לפחות, פפריקה אדומה אם אוהבים אז גם חריפה, פלפל שחור גרוס, מלח וסוכר לאיזון טעם. אם יש בזיליקום- מה טוב, לא חובה.

שמן לסיר, הבצל בעקבותיו, לערבב מדי פעם עד שמזהיב, אש יחסית קטנה- זהירות לא לחרוך! עדיף מבושל פחות מדי מאשר מריר של קצוות שחורים, להוסיף עגבניות, אם השתמשת בקופסת שימורים חצי פחית מים בתוספת, אם בטריות כוס וחצי מים בתוספת.דרך אגב אפשר שניהם אז יוצר עשיר וסמיך. לערבב היטב, להוסיף שום ותיבול, לטעום ולתקן. טיפים לתיבול- תפל לרוב חסר מלח, להוסיף בזהירות עוד ולתת לזה שתי דקות לתפוס לפני שטועמים. חמוץ מדי או כאילו חסר- מעט סוכר, נותן קונטרא טובה למלח וחמיצות. שום תמיד מוסיף לרוטב כזה ואם יש שורש סלרי או פטרוזיליה לגרר גס ולהוסיף זה שוס אמיתי.
פפריקה מעבה את הטעם ואת הצבע האדמוני ופלפל נותן טעם לחיים. לעבוד איתם בהדרגה ותמיד להמתין דקה או שתיים לפני שטועמים שוב.
בהצלחה!
 

יוספה 51

New member
סיכום ביניים. הירקות המוקפצים עם חתיכות סויה

וספגטי יצאו נפלא, תודה רבה לליידיבאג. מיקי מהו- לגבי הקציצות - טרם הספיקותי, החבר'ה כבר היו רעבים מדי, אז אבדוק השבוע. ואז- אם כבר מרחיבים, רק קישוא ובצל? זה הכל לקציצות? איזה עוד ירקות התכוונת? הרחיבי נא. תודה תודה.
 
אפשר כל ירק

דלעת, סלק, אפונה ירוקה, כרובית, גזר, עלים ירוקים בהם צריך לטפל לפני- לאדות או להקפיץ במצחבת ולסחוט עודף נוזלים, תפוחי אדמה....אני לא הייתי מרבבת הכל מהכל אבל זה כבר ענין של טעם.
 

יוספה 51

New member
מיקי- סליחה על החפירה, אבל שוב הצטבר

לי רסק גזר בעיקר, סלק וטיפה תפוח עץ (מיץ אלוהי, מומלץ), נראה לך שאם אוסיף שוב קישוא ואמשיך לפי הנחיותייך בתוך רסק העגבניות וכמובן שאנסה להוסיף פירורי לחם לשם גיבוש (או כף של זרעי פשתן), זה יכול ללכת?
 
מה שאת מתארת מתאים

לפנקייק או לעוגה בחושה.
או לביבות שרק אחרי הטיגון/ אפיה מוסיפים להן רוטב ! שאז את יכולה להוסיף קישוא ומשהו סופח כמו קמח או פרורי לחם וחייבים פשתן להדביק/ או עמילן תפחי אדמה /או קורנפלור /או קמח חומוס
 

יוספה 51

New member
מסקנות אמצע: כנראה שהקציצות

או לביבות כפי שאת קוראת להן (מה ההבדל?) לא נאפו מספיק בתנור, העברתי מהר מדי לרוטב כדי שיספיקו לספוג טעמים וכנראה שהיה מוקדם מדי. לגבי הרוטב- מאד הזכיר לי את הרוטב שהייתי עושה לכדורי הבשר לפני ... אז בעצם לקחת אותו ו'שדרגתי' לטעמים הפולניים המשפחתיים שכוללים גם קטשופ, אבל זה, יחד עם פלפל חריף הולך מצוין. בסיכומו, מעבר לעובדה שקצת מתפרקת הלביבה אולי בשל אפייה מועטה יצא בסיכומו טעים ומעניין. מונח כלאחר כבוד עכשיו מעל אטריות עם ירקות מוקפצים וביחד ממש טעים. אבל נחוץ שדרוג שייעשה בשתיית המיץ גזר-סלק הבאה.
 

יוספה 51

New member
מסקנה סופית- קווץ ממיץ גזר וסלק הוא לא!!

בסיס טוב לקציצות, וגם לא בתוך רסק עגבניות, בטח לא כזה שהייתי עושה לקציצות בשר פעם ועכשיו זה מזכיר לכולם את הקציצות ההם רק בטעם משונה. טוב, ניסיתי.
 
אולי צריך להניח במסננת לנקז עודפי נוזלים?

פעם הבאה תכיני פנקייקס או קאפקייקס/ מאפינס
 
למעלה