שני גושי טופו מחכים במקרר

טופו

זה או ככה - פשוט לפרוס ולאכול
או - לגרד בפומפיה עבה ולסלט
או - למלוח טוב ולהשרות במי מלח 3-4 ימים והטופו מקבל טעם של גבינה מלוחה
במקרה ואני משקיעה - שניצלוני טופו של המנהלת
 

Gidi Shemer

New member
שקשוקה

שימי טופו במסננת גדולה, תפוררי ותסחטי טוב. אפשר גם לשים משהו כבד מעל הטופו כדי לעזור להוציא את המים החוצה.

בינתיים, לקצץ. כמה שיני שום, בצל קטן, וכמה פלפלים. פלפל חריף קטן (אם יש עשבי תיבול טריים- מצויין), ובנפרד, לקצץ עגבניות ואפשר אפילו להתשתמש בעגבניות משימורים.

להזהיב את הירקות (פרט לעגבניות) כ- 4-5 דקןת. להוסיף את הטופו המפורר ולערבב עם מזלג. להוסיף כמון, כורכום ומעט פפריקה. לערבב.

להוסיף את העגבניות. אם יש שימורי עגבניות- להוסיף קצת מהנוזל.

לכסות ולבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות.
 

BarmaLena

New member
מתכון ממש ממש טעים לטופו עם תירס

מתכון של The Pioneer Woman. הכנתי מספר פעמים, זה ממש פשוט וממש ממש טעים.
החלפתי את אבקת הצ'ילי בפפריקה מתוקה (לא אוהבת חריף) ותירס בשימורים.
תנסו, לא תצטערו.

בתאבון!
 

BarmaLena

New member
כן, זה מה שכתבתי.

השתמשתי בבלוק טופו (300g) וקופסאת שימורים מסוננת של תירס.
 

noa555555

New member
את יכולה להגיד את העקרון של המתכון ?

אני אשמח לתקציר .

אין לי כוח לקרוא הכל באנגלית ולא יודעת מה קרה ללחצן ה "תרגם לעברית " בכרום שלי . מישהו יודע מה קרה לו ? הוא לא מודגש.
 

BarmaLena

New member
אממ...לא.

את רצינית?
אין לך כוח לקרוא אז את רוצה שמישהו אחר יקרא בשבילך? o_O
wtf?!
 

noa555555

New member
כי את כבר מכירה, זה בסדר, ראיתי כבר שיש שם

את כל התהליך בתמונות והבנתי אותו
פשוט עשית את זה המון פעמים אז חשבתי שאת שולפת אותו,
תודה בכל אופן, קישור מצויין ואני אשמור את העקרון הזה של סירות החסה והמילוי, ממש אהבתי, זה יופי של דבר לאירוח .במילויים שונים וגם כזה.
 

קורנית

New member
טופו עם פטריות ואיטריות - חלבון מלא

בצל גדול, חתוך לקוביות, מטוגן להזהבה.
לפחות חצי ראש שום, נכנס לסיר כשהבצל שקוף
סלסלת פטריות חתוכות לקוביות, נוספות לסיר קצת אחרי השום.
סלסלת נבטי סויה , נוספות לסיר כשהפטריות התרככו קצת
גוש טופו חתוך לקוביות קטנות, נוסף לסיר כשהנבטים התרככו קצת.
על הכל - כף של רוטב סויה כהה מרוכז, 3 כפות או יותר של רוטב סויה רגיל, טיפה - חצי כפית חומץ, קצת פלפל חריף.
בינתיים משרים אטריות אורז במים קרים, עד לריכוך, או מבשלים אטריות ביצים או אטריות סתם לפי ההוראות.
כשהאטריות מוכנות, מסננים ומערבבים עם התבשיל שבסיר, נותנים לזה כמה דקות להתבשל ביחד, ו... מוכן.
תאמינו לי שלוקח לכתוב את המתכון יותר זמן מלבשל אותו....
 

noa555555

New member
לא הבנתי למה כתבת "חלבון מלא"

בכל מקרה סויה היא חלבון שמכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות , ובכל מקרה אין הנחיה לאכול את כל סוגי החלבון בארוחה אחת . אפשר בכיף להשתחרר מהמיתוסים של בעיות חלבוניות
אין.
 

noa555555

New member
כמו שכתבתי , אין שום הכרח לשלב באותה ארוחה

וגם אם צורכים יום אחד קטנית ויום אחר דגן זה לא משנה
שנית - סויה היא בכל מקרה חלבון מלא מבחינה זו , ולכן כל כך פופולרית . מכילה את כל 8 חומצות האמינו החיוניות שגופנו אינו מייצר בעצמו, ולכן על אחת כמה וכמה במקרה שלה אין משמעות לשילוב .
 
למעלה