שני קישורים

Gilliana

New member
כן - זה אכן הטיעון החביב עליהם

ועוד טיעון "חביב" - כך כתוב. מה שמעצבן הוא שהם מתיימרים לדעת לפרש טוב יותר ממך או ממני - בכלל כל היומרנות הזו יכולה להוציא אדם מן הדעת. נכון שזה לא כ"כ קשור לענייני הפורום אבל אתמול שמעתי סקר שנערך במסגרת תכנית כלשהי בגל"צ שבה נשאלו דתיים לגבי מה הכי מעצבן אותם אצל החילונים. נכון שהרוב ענו "שום דבר" אבל במקום מס' 2 היתה התשובה "כשהחילונים מנסים לפרש את התורה ע"פ דעתם".

טוב זה משום

שהתורה אמורה להיות האמת האחת והיחידה. בגדול בהחלט יתכן שזה כך אבל גם הם ברובם מודעים לכך שמידע המוצפן בתורה אינו מגיע לרובינו,דתיים וחילוניים כאחד וכל מי שמנסה לגעת בזה בעצם מפר את הכלל של נעשה ונשמע. באשר למה שכתבת בקשר לישויות אך לא חוצנים,מישהו כתב לי פעם שבקבלה מתיחסים אל הישויות האלה בשם חיצונים ולא חוצנים והאמת היא שלי עצמי קשה לקבוע עמדה נחרצת ולהחליט האם אני באמת יודע מי שיך לאן או האם חלק מאותם חיצונים הם גם חוצנים שמופיעים כאןבהקשר של עבמ"ים. אני מניח שגם תשובות לשאלות האלה יגיעו מתי שהוא.

HeavenDusk

New member
סליחה, תרשו לי בתור חרדי לשעבר...

באחד המדרשים כתוב שרבי עקיבא הלך פעם בדרך וראה יצור מוזר מסתתר מאחורי סלע, התקרב ר' עקיבא אל היצור ושאל אותו:"מניין אתה", ענה לו הלה:"הינני מכוכב ארקא", ואז התחיל לפרט על אופי הכוכב, שיש להם 2שמשות בשמיים, שהם עובדי אדמה וכיו"ב. מאוד מעניין, אני אנסה להשיג את המקור.

Gilliana

New member
אני מכירה את זה!

והעניין אמת מעורר תהיה - זה כאילו שפלגים מסויימים ביהדות כן תומכים ואחרים לא. מעניין באמת מה הולך שם...

HeavenDusk

New member
כיום אין מחלוקות כלל.

כל יהדות חז"ל ידעה והכירה היטב את "מעשה מרכבה" על כל המשתמע מכך. אפילו מדרש תנחומא בא ואומר שברגע שהיה מעמד הר סיני היו 24 אלף מרכבות בשמיים... היהדות הקלאסית של חז"ל מעולם לא נרתעה מלדבר על הנושאים כהוויתם אך הממסד הדתי בא ושלל תפיסות מוקדמות יותר והחליף את העולם המיסטי והעשיר בעולם צר ומצומצם של דקדוקי הלכות. ישבושם להם. לטעמי הם פשוט חוטאים בהבנתם את היהדות כמכלול עשיר ואין סופי של מידע וחכמה.

Gilliana

New member
הממסד הדתי = פוליטיקה

וכזו שנועדה לשלוט בהמונים ולשלול מהם את הגישה לידע - להשאיר אותם בבחינת "עדר" שמציית להלכות הרבנים. אני רק לא מבינה למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר שכיום אין מחלוקות כלל - האם זה מכיוון שהממסד הדתי אינו מכיר בקיומם של החייזרים, נקודה?

HeavenDusk

New member
אין מחלוקת על הכתובים.

כולם יודעים (בציבור החרדי כמובן) שבמדרש תנחומא כתוב שהיו 24 אלף מרכבות בשמיים בשעת מעמד הר סיני, ושאותם "מלאכים" שהיו במרכבות החזירו את נשמות בני ישראל שיצאו מהגוף עקב המעמד. מסופר על כך באריכות שם. המחלוקת מתחילה היכן שמתחילה האינטרפטציה. מאוד נוח להשאיר את הסטטוס של אותם מרכבות כ-"מלאכי ה'", כך לא צריך להכנס לפולמוס מהם אותם מלאכים, מהו טבעם ומניין באו. אגב-אני לא חושב שיש סתירה ממשית בין "מלאכי ה'" לבין "חוצונים", מבחינת התפיסה שלי יכול להיות דמיון רב מאוד בין השניים. אשמח להרחיב על כך בהזדמנות

למעלה