שני שעונים באמצע העבודה

Ron 99

New member
נכון עושים זאת ללא בעיות

ב- WORD, אפשר להדפיס MIRROR IMAGE שמוציא את ההדפסה הפוכה, מוכנה לגיהוץ

arsar

New member
ועוד רעיון לנושא העברת טקסט או דמות

בעבודתי בהדפס עץ לא פעם סיימתי את התכנון (שלפני חיתוך הבלוק) בתמונה שציירתי על דף נייר, כדי לראות שייקח לי יומיים , אם לא יותר, רק להעתיק בנייר קופי את הציור אל לוח העץ. ואגב - בשיטה שלהלן אין צורך להפוך את הטקסט או התמונה כפי שתראו בהמשך. את הדף אני מצייר בטוש שחור בד"כ. מכין דבק פלסטי מדולל קמעא במיים ומדביק את הציור אל לוח העץ כשפניו למטה, על לוח העץ. מסלק את כל בועות האוויר, מניח על הכל פלסטיק למניעת הדבקה, משקולות - וממתין לייבוש מוחלט. מכין לידי צלוחית מיים, טובל אצבעי במיים, מרטיב חלק מהנייר המודבק, ומתחיל לשפשף בעדינות עד שהנייר מתחיל להתקלף. נזהר שלא להוריד יותר מדי מהנייר, וממשיך בפעולה זו לכל שטח הנייר המודבק. לאחר שסיימתי והכל התייבש, אני בודק את מידת השקיפות. במידה והשקיפות אינה מספיקה לראייה טובה של הציור - אני מורח טיפ טיפה שמן... והופלה - הכל הופך שקוף לגמרי ומוכן לעבודה. הרעיון הנ"ל משמש אותי גם בכיתתי לעבודת צריבה, כאשר צריך להעביר לעץ תמונה מצולמת במכונת צילום משרדית או במדפסת רגילה. הענין עובד מצוין וחוסך המון זמן. עכשיו אפשר לשתות את הקפה - אם לא התקרר בינתיים...

artagel

New member
רעיונות

לאריה בוקר טוב כל הרעיונות היפים שלך אנו נירצה להיווכח בהם בפגישה הקרובה זכור להכין חומר מעניין.

arsar

New member
דוד - זכיתי ויש לי כר נסיונות אדיר : הכיתה

גם הכיתה הזו וגם הכיתה הקודמת - טרם הגיעי לגמלאות לימדתי פיסול במכללת עמק הירדן.

תודה על הרעיון, נאמץ גם אותו

לדוגמא שתיכננתי שעון ישירות על העץ. את מיקום הספרות (האותיות) סימנתי עם מחוגה חלוקה ב 12. ליד כל מיקום העתקתי ע"י נייר קופי את האות עצמה. את הציור בנפרד העתקתי לאחר חריטת האותיות בדרמל. שעון זה נתתי למחותנים בטקס אירוסין לאחד הבנים שלי (לפני 4 שנים). לפני כמה חודשי השעון חזר להדגשת החריטות בצבע אקרילי וצביעת לכה מחדש. השעון על צלחת עץ מחנות "הכל בדולר" מצורף צילום השעון

arsar

New member
בני - רעיון נוסף למילוי הספרה החרוטה

1. וודא שהשטח נקי משבבים 2. וודא ששפות השקעים שלמות ללא שברים או סדקים 3. הכן לך רובה לבנה (החומר המשמש למילוי הרווחים בין אריחים) 4. הוסף צבע: אקרילי/מים/גואש בגוון הרצוי. 5. הוסף דבק פלסטי לבן (לא מיים) במידת הצורך כדי להשיג משחה בטקסטורה של קרם (אולי טיפ-טיפה מיים). 6. מלא את השקעים בחומר שהכנת. 7. חכה לייבוש מלא לפני ליטוש בנייר לטש דק. 8. מרח את הפיניש שב על הכורסה האהובה עליך ותיהנה.

Ron 99

New member
שימוש בביט V

לפי מה שקראתי, ממליצים להשתמש בביט בצורה V כדי להקל על הצביעה. מה דעתכם?

Ron 99

New member
אני השתמשתי

ב 640 וגם 134. לאחרונה קניתי 125 אבל עוד לא ניסיתי.

אני רואה בקטלוג

יש לי 106, 107, 124, 131, 134, 192, 196 את הצורה של 640 יש לי אותו בקוטר ציר 6 מ"מ עבור ראוטר רגיל. עבור חריטה עם ציר מאריך ביד חופשית משתמש ב 134, 192 ולביצועים עדינים 106 או 107

אשר, תודה קניתי את הרעיון

יש לי צלחות עץ כהות (של סטייקים) שגם רכשתי בחנות "הכל בדולר". כבר מתכנן את העבודה הבאה

milch

New member
טונר בצורת אבקה

במכונות צילום עם החומר הזה ניתן להרטיב את הניר בטרפנטין או נפט ובאמצעות מגהץ להעביר על בד (T-SHIRT). יתכן וזה עובד גם על עץ. בכל אופן זה "עסק מסריח".

arsar

New member
בני, סליחה על בורותי...

גם אני בעליו של דרמל, אך הדרמל שלי הוא בן 40 שנה לכל הפחות (ועדיין עוובד כחדש) וכנראה זו הסיבה שאיני מבין לא את התמונה ולא את המונח "תושבת"... אנא הרחב.

הדרמל מורכב

הדרמל מורכב מיחידה מרכזית שהוא המנוע ופוטר לביטים. ליחידה זאת אפשר להוסיף יחדות שונות כמו: 1. ציר מאריך שאפשרי לעבוד כמו עפרון. 2. תושבת שיהיה אפשרי לעבוד כמו ראוטר עם כל כיווני הגובה אבל בצורה עדינה יותר. כל יחידת עזר קונים בנפרד. אם יש עוד שאלות אשמח לענות. אני יכול גם לצלם את התושבת בניפרד.

arsar

New member
לא, תודה אין צורך בתצלום םפורט - הבנתי את -

ביאורך אם כי לא את הצילום. גם לענתיקה שלי יש משהו שהופך אותו למעין ראוטר. יעיל ושימושי אבל מאד פשוט.

למעלה