שנתון תכננוני לישראל - 2011

נהדר!!

ש מים

New member
על פניו נראה מסמך מאוד אינפורמטיבי

רואים שהושקעה הרבה מאוד עבודה.
עדיין לא היה לי זמן לקרא לעומק. אנסה להגיב יותר, אחרי שאקרא.

המון תודה על העידכון והשיתוף!

דוד311

New member
לוח 2.1.2 - משך הטיפול לפי השלבים השונים

לפי הלוח, השלבים המעשיים של בחינת התוכניות אורכים פחות משנה.
מה שמעכב את התוכניות הוא *שנה* שמבובזת מההחלטה להפקדה עד ההפקדה בפועל, ו*עוד כמעט שנה* מההחלטה לאישור עד פרסום התוקף בפועל.
מה ההגיון בזה? זה נשמע ביזרי לחלוטין.

ש מים

New member
זמן לתיקונים...

בד"כ ההחלטה להפקדה היא "בתנאי תיקונים". כנ"ל לגבי "החלטה לאישור".

oschlick

New member
אני לא מבין את התכנון הספציפי ל"אוכלוסיה

החרדית" ול"אוכלוסיה הערבית". האם זאת אכן הבחנה מחוייבת או אפליה פסולה? איזו מטרה נועדה ההפרדה הזאת לקדם והאם תופעות הלוואי שלה קטנות מהתועלת שבה?

ובקיצור - האם למדינה דמוקרטית יש זכות להקים ישובים עבור "אוכלוסיות" ספציפיות בתוכה שיהיו סגורים עבור אוכלוסיות אחרות?

ש מים

New member
דווקא בגלל שזו מדינה דמוקרטית...!

יש רצון שלא לכפות בכח, רצון להיות קָשובים לצרכים מגוונים ככל האפשר, רצון שהתכנון "יבוא מלטה", ויהיה "תכנון מאפשר" ולא "תכנון כופה".
דווקא בגלל הסיבות הללו מנסים היום לזהות אוכלוסיות וצרכים ייחודיים ולתת להם מענה.
לא הכל שלילי במדינה ולא הכל שלילי במשרד הפנים.

oschlick

New member
איפה פה בדיוק הדמוקרטיה אם יש העדפה של קבוצות

מסויימות בעם? איפה שלטון העם כאן?

oschlick

New member
אתה מכיר עוד קבוצת אוכלוסיה שיש עבורה תכנון

מיוחד?

אחת החולות הרעות הוא בידול במקום איחוד

אתה צודק שמה שנוצר ממדיניות ההתיישבות בארץ מיום הקמתה הוא חלוקת הישוב ל"שבטים" במקום ליצור אחדות.
הצפונים מול הדרומים; הלבנים מול הפחות לבנים; בעלי הבלורית הבהירה מול המקורזלים הכהים; עיירות הפתוח מול הישוב ה"ותיק" יהודים מול ערבים; רוסים מול אתיופיים; ואפשר להמשיך את הרשימה עד אין סוף.
קשה מאד היום "לשבור" את המעגל - אבל אסור להרחיבו ולהדגישו. יש לתת לחיות בארץ הזאת למגוון אזרחיה. כל אחד יבחר את מקום מגוריו כנפשו וכרצונו. דין אחד יהיה לכולם ולא יכפה האחד את רצונו על האחרים. איננו הבגלות (שם אפילו החרדים משלימים עם קיום אורחות חיים של הגויים), אין צורך ואסור שתהיה כפייה לחיות בגיטאות. עם ישראל ההולך ומתגבש בארצו כולל הגר החי בתוכו, חייב "להתערבב" (כמובן איש איש על פי רצונו לא על פי מדיניות כובלת או לוחצת) ולהפוך לעם אחד ולמדינה אחת. כל אחד חייב לגלות סובלנות לאחר. בביתו ינהג כרצונו ובציבור ינהג על פי חוק המדינה ולא שום חוק אחר.

amit1270

New member
מילים יפות, אבל לא מתאימות למציאות

ולא בגלל איזו פקודה מגבוה או רשעות של צד זה או אחר אלא כי יש בארץ חברות מסורתיות שלא מעוניינות להתערבב עם אחרות, ויש גם, למשל, את שכונות מסוימות בירושלים שמרגע שחרדים התחילו "להתערבב" בהן מעבר לסף מסוים החיים של שאר האוכלוסייה הלא-חרדית נעשו בלתי נסבלים והם עזבו והשאירו אותן לחרדים, עם הפשקוילים, הרחובות הסגורים בשבת והאיסור על מכירת עיתונים "לא כשרים" בקיוסקים.

oschlick

New member
מי שלא מוכן לקבל את רעהו שלא יצפה מהמדינה

להתחשב בו.

טבעו של האדם לגור עם אנשים דומים לו

זה כך לא רק בישראל, אלא בכל העולם.

אם הייתם רואים מה הולך בפורום של השכונה שלי (קרית השרון) בפייסבוק הייתם נדהמים - מלחמות חילונים בדתיים (כן לבנות או לא לבנות בית כנסת, כן לציין מועדי כניסת השבת או לא...) ולפעמים אפילו השד העדתי יוצא החוצה...

ש מים

New member
זה לא רק "בארץ". זה טבע האדם.

נראה כדאי מאוד שחלק מהאנשים כאן (ואני לא מתכוון אליך) ילמדו ויקרא קצת בתחום הסוציולוגיה והפסיכולוגיה החברתית, לפני שיצאו בהצהרות מפוצצות.

amit1270

New member
ברור שלא רק בארץ

בכל העולם יש נטייה להסתגרות וחוסר רצון להתערבב עם אוכלוסיות שונות. כשזה מבוסס של הבדלים לא ענייניים (רמת הכנסה, צבע עור וכו') באמת קשה להצדיק את זה ואין מקום להתבדלות, אבל כשיש פער תרבותי בלתי ניתן לגישור, כמו מה שקיים בין חרדים ליהודים לא-חרדים (לא רק חילונים!) או בין יהודים וערבים (לא הייתי רוצה מסגד מול הבית שלי) הפרדה היא דווקא פתרון טוב.

למעלה