שנתים התמחות?!

streptopelia

New member
שנתים התמחות?!

שלום לכולם, אני מחפשת התמחות ומתלבטת מאוד. יש מקום אחד שלוחץ עלי להחזיר תשובה, זה לא היה מקום החלומות שלי, אבל הוא נראה לי ברירת מחדל מעולה, ברור לי שלא יהיה לי שם רע. מצד שני, השבוע התחלתי להתמיין למקום שתמיד חלמתי להתמחות בו, הוא הרבה יותר מבוקש, וגם אם אעבור את הראיון הראשון לא בטוח שאתקבל. ההתמחות במקום המבוקש היא לספטמבר 2010, ולמקום שהתקבלתי אליו היא לספטמבר 2009, אני ממש מתלבטת. מצד אחד, אני לא רוצה לוותר על ההתמחות החלומית, מצד שני אני לא רוצה לוותר על ברירת המחדל הטובה מאוד (אם אני לא אתקבל למקום המבוקש כלל לא אתאכזב להתמחות שם, פשוט לא הייתי רוצה לוותר בשלב כל כך מוקדם על החלום...). מכיוון שאין חפיפה בין זמני ההתמחות, חשבתי להגיד כן לברירת המחדל, ומקסימום לעשות שנתיים התמחות, במידה ואתקבל למקום המבוקש. אני יודעת שזה טפשי, אבל אני לא מצליחה להגיע לפתרו אחר. מה דעתכם? האם זה בכלל אפשרי מבחינת כללי הלשכה, או שצריכה להיות עם זה בעיה?

../images/Emo70.gif

מבחינת הלשכה - את נדרשת לעשות שנת התמחות. אם את עושה מעבר, זו כמובן זכותך. האם את מדברת על לעשות טרום התמחות בברירת המחדל? ומדוע לא תמתיני לתוצאות הראיון למקום השני, ותבקשי ממשרד המחדל להמתין עוד קצת..? או שתסכמי איתם על מועד אחרון להחזרת תשובה - ובמקביל "תלחצי" על מקום חלומותייך? בדר"כ יש לא מעט מתמחים שמחפשים מקום התמחות, ובסוף נשארים עם 2-3 מקומות שאמרו להם כן/שכמעט אמרו להם כן - והם בהתלבטות וצריכים להחליט...

BlackUnicorn

New member
פשוט תתני תשובה חיובית ובמקרה הגרוע

תבטלי איתם. הרבה מאוד מתמחים מבטלים למשרדים במקרה שהם מוצאים משהו יותר טוב, ולרוב בכל מקרה את לא חותמת איתם על חוזה של ממש עד היום שבו את מתחילה לעבוד.

BlackUnicorn

New member
למה לא מוסרי? יש הרבה מתמחים

שפשוט אומרים למשרד שאם הם יקבלו הצעה טובה יותר הם יאלצו לבטל איתם, והמשרדים מקבלים את זה... זה דווקא די מקובל היום. לא סתם לא חותמים על חוזים כל כך מהר. שני הצדדים בדיוק באותה מידה רוצים לשמור על האינטרס של עצמם לבטל בכל רגע נתון. חוץ מזה, במקרה שהיא לא תצליח בראיון השני (כולי תקווה שכן, אבל זה עלול לקרות)- היא תצא קרחת מכאן ומכאן. בעולם כזה תחרותי אתה לא יכול להיות "מוסרי".. זה לא שאתה פוגע באמת במישהו באופן אישי.

העניין הוא שברגע שאתה נותן תשובה למשרד - אתה

לא אמור להבריז לו. בדיוק כמו שהוא לא יבריז לך. זה לא אתי, זה לא חברי, זה לא קולגיאלי. אתה אף פעם לא יכול לדעת איך העניינים יתגלגלו בעוד כמה שנים, ואיך תתקל באנשים הללו.

BlackUnicorn

New member
1. למה נראה לך שמישהו יזכור אותך אחרי ראיון

קצר של 10-15 דק'? 2. כתבתי שיש אופציה נחמדה ביותר שהיא פשוט להיות ישיר עם המשרד ולומר שמחכים לעוד תשובה, ובינתיים נותנים לו תשובה חיובית אך אם תתקבל תשובה חיובית נוספת יאלצו לבטל. זה נהוג. 3. זה עסק, לא חבר. נראה לך שאת המשרד מעניין אם תבריז לו או לא? חוץ מזה שהברזה במשמעה היא בדקה ה- 90 ולא שנה לפני הזמן. תאמין לי שאם יש להם כמה חודשים למצוא מישהו אחר, לא יקרה להם שום דבר... אתה מציב את המשרד בבעיה רק כשאתה מחליט כמה ימים לפני שאתה לא מעוניין להתמחות שם, שאז אין להם מספיק זמן למצוא מישהו אחר. אבל בעולם כזה כשיש הצפה של מתמחים, נראה לך שלמשרדים באמת יש בעיה למצוא מישהו? זה לא שחרב עליהם עולמם כשמישהו אומר להם פתאום לא... בשוק של כרישים - אם לא תתנהג כמו כריש מהר מאוד יאכלו אותך :/

אם הוא מקבל אותי אחרי ראיון קצר של 10 דקות

ונותן לי תשובה חיובית, ואני נותן לו תשובה חיובית - אני לא מבריז. נכון שזה לא החבר שלי, וגם לא העסק של אבא-אמא שלי, אבל תעמיד את עצמך במקומם.. גם למצוא מתמחה כשהשוק מוצף, זה עדיין לראיין עוד כמה אנשים ולבזבז זמן מבחינתם. הכי נכון - זה להיות גלוי וכן.

BlackUnicorn

New member
כל אחד ודעתו :)

משרד חכם משאיר אצלו עוד כמה מועמדים שהוא ראיין בעבר בדיוק למקרים האלו. אני לא מכירה משרד אחד שלא עושה את זה.. אז אתה לא באמת מבזבז לו זמן אלא גורם לו להתקשר פשוט ל"מס' 2" במקום אליך... אבל נראה לי שנסכים לא להסכים.

ומה דעתכם/ן עכשיו? חייבים לקרוא!

ביטול מתמחים את התמחותם במשרדים שאליהם התקבלו! המועצה הארצית של הלשכה שוקדת על כללים לסדרי קבלת מתמחים להתמחות המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין בראשות עו"ד עמוס ון-אמדן קיימה ביום 6.5.08 דיון ראשוני בנושא התקנת כללים לסדרי קבלתם של מתמחים להתמחות בעריכת דין. בפני חברי המועצה הארצית הונחה הצעת ועדת ההתמחות לקביעת כללים בנושא, לנוכח כשל השוק, שנוצר בקרב המועמדים להתמחות, מאחר שמתמחים מסדירים את מקום התמחותם עוד בתחילת לימודי המשפטים. לדברי יו"ר ועדת ההתמחות, עו"ד אורן פרסקי, מדובר בתהליך הקדמה זוחלת של מועד קבלה למקום התמחות, המתנהל בשנים האחרונות עקב לחץ של המשרדים והמועמדים כאחד, תהליך הגורם לכשל שוק חמור. עו"ד פרסקי הוסיף, כי מתקבלות תלונות מחברים בלשכה בדבר היקף בלתי נסבל וחסר תקדים של ביטולים על ידי מתמחים, שהתקבלו שנה ושנתיים קודם לכן, והמבטלים את התחייבויותיהם כלפי המאמנים. פורסם באתר הלכות, ב- 13/05.

מאוד מאוד מסכימה../images/Emo70.gif

חוץ מזה שדבר כזה בסופו של דבר יתנקם באחד מחבריך, או בך באופן אישי.

streptopelia

New member
אני מעדיפה שלא

גם המקום השני בעדיפות מוצא חן בעיני, ולא הייתי רוצה להבריז להם. זה לא בסדר, וזה לא מעניין אותי שהרבה עושים את זה. ביקשו ממני תשובה סופית. אני לא רוצה להישאר קירחת מכאן ומכאן, מקסימום שעירה מכאן ומכאן...

למעלה