שסק

סופהו 1

Well-known member
מילא שסק (שגם אותו אני לא מחבב) אבל גויאבות ?
מה מילא? כתבתי מוותרת.
אפילו בלי לחשוב פעמיים.

הידעת שגויאבות מייצרים מדגים מקולקלים ?
לא. אתה ממש מחדש לי.

בחצר של ההורים שלי היו גם עץ שסק וגם שני עצי גויאבה מסריחים כדבעי אבל את ההובלה בגניבות הפרי נטל עץ החושחש הענק.
תמיד כשזיהינו גנבים קטנים שקוטפים את הכתומים כתומים האלה נתנו להם לבצע את זממם ולברוח בשמחה מזירת הפשע, תמיד גם מצאנו את השלל זרוק בערך במרחק 100 מ' מהבית, שם הרגישו מספיק בטוחים לעצור ולטעום.
בהחלט הרגשה טובה כשיודעים שגנבו לנו משהו שאי אפשר לאכול. מגיע להם

קלייטון.ש

Well-known member
שסק או סשק, בעיני זה פרי בזבזני. יותר גלעינים מבשר ואני מעדיף את הפירות שלי יעילים.
גם השסשססששק מה שמו נראה לי יותר מצמחים אחרים שהוא מאמין שמי שאוכל את הפרי שלו בולע את הגלעינים ואז הולך למרחק ושם פורק אותם, וככה הוא חושב שהוא יופץ בכל העולם. ומכיון שבמקרה שלי זה לא נכון - אני מאלה שלא בולעים גלעינים (לא יודע אנשים אחרים, אולי הם בולעים) - חבל בעיני לרמות את הצמח.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שסק או סשק, בעיני זה פרי בזבזני. יותר גלעינים מבשר ואני מעדיף את הפירות שלי יעילים.
גם השסשססששק מה שמו נראה לי יותר מצמחים אחרים שהוא מאמין שמי שאוכל את הפרי שלו בולע את הגלעינים ואז הולך למרחק ושם פורק אותם, וככה הוא חושב שהוא יופץ בכל העולם. ומכיון שבמקרה שלי זה לא נכון - אני מאלה שלא בולעים גלעינים (לא יודע אנשים אחרים, אולי הם בולעים) - חבל בעיני לרמות את הצמח.
הוי קלינטון..
השסק מצליח לגמרי לא רע להפיץ את צאצאיו, ככה שכל ההסבר שלך הוא לגמרי מיותר.
וגם מעט ה'בשר' שהפרי הזה מעניק הוא בשר טעים ונעים, ולכן רבים יותר הם המפלחים מאשר אלה שחושבים כמוך...
לי למשל, קשה הרבה יותר לפרק רימונים, אבל כשיש והם טובים, אני עושה זאת בכיף. ומה עם סברס? הגם עליהם אתה מוותר כל כך בקלות?

סופהו 1

Well-known member
א. שסק או סשק? לך על אסקדניה
ב. אם שסק בזבזני, מה עם פיטנגו?
ג. למזלם של השסק ועצים אחרים, תפוצתם אינה תלויה רק בנו, אחרת היתה להם בעיה. ובני אדם בולעים גלעיני תפוז, תפוח, אגס, אבטיח אבל שסק? וואו.
ובכלל, מדוע לבלוע? אתה שותה וודקה? אם כן, אולי תרצה להכין ליקר גלעיני שסק. (טענות ומענות לבעל האתר).

קלייטון.ש

Well-known member
מה עם פיטנגו
גיגלתי לראות מה זה. לא הבנתי. אבל זה בסדר כי את רוב הפירות בסופר אני לא מבין. אם לא ברור מאליו איך אוכלים את זה, לא צריך. אם לא מובן מאליו מיד מה בזה קליפה ומה הגלעין ומה בזה אכיל, לא צריך. בננה אני מכיר אבל די סביר שאם לא הייתי מכיר הייתי מדלג.
אם צריך כלים להתעסק בזה, לא צריך.
וזה לא שאני מפונק (אני מפונק אבל זה לא העניין פה).
גם אם מישהו יעשה את העבודה בשבילי אני לא מעוניין לאכול.
כמה עבודה זה אבטיח למשל. וכל זה בשביל פרי שהוא בעיקרון מים וסוכר. אבטיח זה חתיכת הימור. לא יודע איזה פרי יותר הימור מאבטיח. כל הגוש הזה כשאתה לא יודע מה יש בפנים. ובקלות יכול להסתבר שכל העסק נכשל.
או קיווי, פרי שכאשר מסתכלים עליו אומר דבר ראשון תראו איזו קליפה לא מזמינה יש לי, עזבו אותי בשקט.
אני מצהיר פה בשבועה שבחיי לא קילפתי קיווי. גם מנגו לא, בחיי.
אני תנו לי תפוחים, אגסים, אפרסמון או אפרסקים או נקטרינה, וזהו. אלה הפירות מבחינתי. שוטף ואוכל ונגמר הסיפור.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
גיגלתי לראות מה זה. לא הבנתי. אבל זה בסדר כי את רוב הפירות בסופר אני לא מבין. אם לא ברור מאליו איך אוכלים את זה, לא צריך. אם לא מובן מאליו מיד מה בזה קליפה ומה הגלעין ומה בזה אכיל, לא צריך. בננה אני מכיר אבל די סביר שאם לא הייתי מכיר הייתי מדלג.
כמה עבודה זה אבטיח למשל. וכל זה בשביל פרי שהוא בעיקרון מים וסוכר. אבטיח זה חתיכת הימור. לא יודע איזה פרי יותר הימור מאבטיח. כל הגוש הזה כשאתה לא יודע מה יש בפנים. ובקלות יכול להסתבר שכל העסק נכשל.
או קיווי, פרי שכאשר מסתכלים עליו אומר דבר ראשון תראו איזו קליפה לא מזמינה יש לי, עזבו אותי בשקט.
אני תנו לי תפוחים, אגסים, אפרסמון או אפרסקים או נקטרינה, וזהו. אלה הפירות מבחינתי. שוטף ואוכל ונגמר הסיפור.
ראית פעם דוריאן? זה שמעל המנגו בתמונה. זה ה"קוצני הזה", שגודלו גדול מראשו של המוכר. זה שאסור להכניס לארץ ולעוד הרבה ארצות... שמעת? היכרת?

קבצים מצורפים

• תמונה של WhatsApp‏ 2023-02-08 בשעה 17.01.30.jpg
    תמונה של WhatsApp‏ 2023-02-08 בשעה 17.01.30.jpg
    KB 267.9 · צפיות: 2

אבח"י

Well-known member
ראית פעם דוריאן? זה שמעל המנגו בתמונה. זה ה"קוצני הזה", שגודלו גדול מראשו של המוכר. זה שאסור להכניס לארץ ולעוד הרבה ארצות... שמעת? היכרת?
רק אתמול צפיתי ה"קצוצים - קינוחים" בערוץ האוכל האמריקאי - השתמשו בפרי הזה. המתחרים קיטרו על כך שהוא מסריח כמו פח זבל.

סופהו 1

Well-known member
גיגלתי לראות מה זה. לא
יש פיטנגו בחנויות?

גודל הגלעין של הפיטנגו, לעומת הציפה, לא מצדיק התעסקות בו, אלא אם אתה ממש ממש ממש אוהב את הטעם.
ככה גם עם פיג'ויה.
מכל הפירות שאפשר לקנות כמעט אצל כל ירקן, תנו לי מנגו וקיווי, אבוקדו וליצ'י ואנונה, תות-שדה ותות עץ (שראיתי שיש כבר על העצים, כשהלכתי לקטוף עלי עץ תות לזחלי המשי שבקעו) וגם פטל לצידי הנחלים... בעצם למעט גויאבה, פיטאיה, פאפאיה, אננס ועוד 2-3 עם שמות/ טעמים בלתי ניתנים לעיכול, תנו לי מהכל.

ווי, נעשיתי רעבה.
בתיאבון

mיטלמן

Well-known member

"אם לא מובן מאליו מיד מה בזה קליפה ומה הגלעין ומה בזה אכיל, לא צריך."

דוקא בשסק מאד ברור,
אבל נעזוב אותך בשקט, ישאר לנו יותר.
ואולי תנסה אסקדיניות?
ומנגו אין צורך לקלף, גם לא לאכול את הקליפה, חורצים ריבועים (לקוביות) וחותכים לקערית או אוכלים בכפית.
גויאבה? להוציא מחוץ לחוק, למרות שאכלתי בנעורי, היה לנו עץ שופע.

אבח"י

Well-known member
אתה לא היעד של העץ. אל תשכח, אנחנו כאן כמין אולי כמה מליוני שנים, העצים הקדימו, אוכלי צמחים, [הרבלבורים] היו אפילו בתקופת הדינוזאורים ואני מניח שגם לפניהם, אז הזרעים התכוונו לקיבה של אחרים, או לקופים שאוכלים וזורקים על האדמה את החרצנים.

אבח"י

Well-known member
ווי, ווי, ווי, מה יעשו במערכת החינוך עם השאלה: מה נותן לנו העץ? מה נותנת לנו הפרה?
מערכת החינוך עדיין מאמינה בגישה הטלאולוגית של ספר בראשית - תן שמות ושלוט בהם. או באגדה על העכביש ודוד המלך שהתלונן - מי צריך חיה כזו, ואז התברר שהיא קיימת כדי לטוות רשת שתגן על דוד.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ווי, ווי, ווי, מה יעשו במערכת החינוך עם השאלה: מה נותן לנו העץ? מה נותנת לנו הפרה?
את מזכירה לי את המנהל שבא לבחון את רמת הידע של הילדים בכתה ב'.

המנהל: ילדים, מה נותנת לנו התרנגולת הקרקרנית ?
הילדים במקהלה: ביצים.

המנהל: ילדים, מה נותנת להו הכבשה המתולתלת ?
הילדים במקהלה: צמר.

המנהל: ילדים, מה נותנת לנו הפרה השמנה.
הילדים במקהלה: שיעורי בית.

mיטלמן

Well-known member
"שלום לך פרה, את עושה קצפת?",
"לפרה האדומה יש עגלה קטנה חומה"
וגם אם רק זה, דייני.
ווי, ווי, ווי, מה יעשו במערכת החינוך עם השאלה: מה נותן לנ

סופהו 1

Well-known member
"שלום לך פרה, את עושה קצפת?",
"לפרה האדומה יש עגלה קטנה חומה"
וגם אם רק זה, דייני.
אם בקיבוץ מגידו פרה נותנת קצפת, ואם פרה לבנה נותנת חלב לבן,
מה נותנת פרה חומה?
(מסתבר שהיו מי שהיו בטוחים שהיא נותנת שוקו. מה שמאשר את המחשבה שאנשים בטוחים שייצור החלב נועד לבני האדם.

למעלה