שעון חורף - ושעות שינה ויקיצה

שעון חורף - ושעות שינה ויקיצה../images/Emo1.gif

האם, בעקבות המעבר לשעון חורף, השתנו אצלכם שעות היקיצה וההשכבה של הילדים? האם אתם משכיבים אותם לישון מוקדם יותר?

ligo

New member
משהו השתנה אצלנו בעקבות שעון החורף

היות ומאי הראתה סימני עייפות מוקדם מהרגיל, הקדמנו את שעת האמבטיה והשינה. בעקבות זאת היא גם מתעוררת ב- 5:30 שמחה וצוהלת...(גם אני כמובן) אגב, מעניין אותי לשמוע מאמהות אחרות- מתי הילדים הולכים לישון, מתי קמים, כמה פעמים קמים בלילה וכו´. סתם שאני אדע אם יש לי על מה לקטר...

שגיא הולך לישון בסביבות 20:00 +-

כמה פעמים קם בלילה
-
אין לי מושג. נדמה לי שבין פעמיים ל- 3 פעמים. מתי קם בבוקר
מאוד תלוי במצב ה:נזלת/שיניים/שיעול. בשר"כ בסביבות 06:30. בימים האחרונים מוקדם, כי צומחות לו מס´ שיניים במקביל. היו גם פעמים שהיינו צריכים להעיר אותו ב - 07:30
, אבל אילו פעימים נדירות. נראה מה יהיה באילת. מעניין מתי הוא ילך לישון ומתי הוא יקום.

לא היה שינוי משמעותי

הם הולכים לישון בערך בשעה 20:30 (טקס האמבטיה מתחיל בשעה 19:15 עד 19:30. ולגבי הקימה - היום הם קמו בשעה 6:30. אבל אתמול בשעה 5:50 נשברתי (אחרי לילה בהיר במיוחד) והכרזתי על בוקר (=פתיחת התריסים). אח"כ הם שיחקו במיטה עוד שעה... אבל אני כבר לא ישנתי.

yaelhul

New member
רק השבוע התחיל להתגבש סדר יום

נורמלי. עד עתה הם היו הולכים לישון לא מעט במהלך היום (או בכלל לא, שיהיה מעניין
) ובלילה היינו מצליחים להשכיב אותם רק בסביבות 01:00-02:00. היה סיוט. משבוע שעבר הם ממש הרוסים בסביבות 08:00 כך שהקדמנו בהרבה את המקלחות, ובד"כ בסביבות 22:00 הם במיטה. אבל אצלנו אין עדיין שעון חורף ומזג האוויר מאד דומה לזה שבארץ. מה שכן - לדעתי בגלל האפור שבחוץ הם התחילו לישון יותר במהלך היום. יעל

אצלנו לא השתנה כלום

מתחילים להשכיב (אמבטיות, ארוחת ערב, סיפור ולמיטה) ב-19:00-19:30 והם ישנים בסביבות 21:00. עומר משכים ב-5:00-5:30 באופן סופי (אחרי לפחות עוד 2 השכמות לפני זה, אחת לבקבוק ואחת סתם) ובבקרים האחרונים הוא מעיר איתו גם את יובל,
שלבדו יכול לישון גם עד 6:30 לפעמים.

שיר נרדמת כשעייפה

וזה משתנה מיום ליום שלשום ישנה משש בערב עד שש בבוקר והיו ימים לאחרונה שלפני חצות לא היה על מה לדבר לדעתי אצלה זה בעיקר נובע מכמה הצליחה להרדם בצהריים בבית התינוקות וזה נובע ממצב הרוח שלה... ליאור

ואתם לא מנסים לבנות לה סדר יום?

זורמים איתה? ומה קורה אם היא עייפה מדי - בחצות היא בטח גמורה מעייפות. היא לא נכנסת לכם לקטעים של עייפות יתר שבהם היא לא מצליחה להירדם? אם אני אשאיר את הילדים שלי ערים יותר מדי הם יקבלו את החלסטרה וכבר לא יצליחו להירדם לבד ובלי צרחות היסטריות.

התשובה קצת מורכבת (כמו השאלה)

אני אגיד מה הקו המנחה. ממש לא מבטיח שאנחנו מצליחים איתו הקו המנחה הוא לא להגיע למלחמה ולא למאבק כי אז שוכחים את המטרה והאמצעי הופך למטרה בפני עצמה אין טעם , עם שיר הכוונה לא מתחייב על אחרים, להגיד לה לישון וזהו זה פשוט לא הולך משחקים איתה ומפעילים אותה עד אשר העייפות גוברת ובחלק מהמקרים בשלב הזה היא נרדמת, בחלק אחר רק אחרי יניקה ארוכה הקו הוא נורא דק כאמור המרחק בין לזרום לבין להגרר ולבין להלחם הוא דק מה שאני מאמין זה שבמאבק אני אפסיד בכל מקרה

ומה שכן מסודר אצל שיר

שהיא קמה ב 6:30. כמו שעון. אתמול היא נרדמה קרוב ל 21:00, בלילה שלפניו ב 20:00. בשני המקרים היא קמה למחרת ב 6:30. בבית התינוקות יש לה ימים טובים יותר אחרי לילה עם שינה ארוכה, כמובן. כשהיא קמה עייפה אני בטוחה שהיא תרדם להם מהר אבל באופן מפתיע היא נשארת הרבה יותר ערה אבל עצבנית נורא.

זאת היתה תגובה שלי, כמובן

בערב אין לליאור עם מי לדבר בבוקר אין לי עם מי לדבר אז מתי אפשר לדבר?

יוליי

New member
אצלנו זה השפיע ביומיים הראשונים

השינה לא משהו כמו שהיתה מקודם. קמים מוקדם, ומס´ פעמים בלילה. שיהיה מעניין, למה לא?
יולי

אחרי יום אחד בגן זה הסתדר...

תומר הולך לישון בסביבות 20:30 (איפה שהוא בוחר: במיטה שלו או במיטה שלנו או על הכורסא בסלון). הוא קם בין 5:45 ל- 7:00 וזה לא קבוע. לגבי התעוררויות - נקודה כואבת... אם יש 2-3 התעוררויות בלילה אז זה נחשב לילה טוב. בד"כ באמצע הלילה הוא עובר למיטתנו אחרי בקבוק.

גלי88

New member
שירלי

העברת אותו למיטת נוער? אני חושבת על זה אחרי שרון קפצה פעמיים מהמיטה שלה. עכשיו יש לה מזרון על הרצפה ליד המיטה וממש כעסנו כשהיא עשתה את זה ולשעתי היא לא תנסה שוב בזמן הקרוב. אני מפחדת מייטת נוער כי אין לי חשק לטיולים כל הלילה.

הי גלי ../images/Emo24.gif

העברתי אותו למיטת נוער בתחילת ספטמבר כי הוא היה מטפס על סורגי מיטת התינוקות. המעבר לווה גם במעבר של חדר חדש גדול שתומר היה שותף לשיפוצו וצביעתו. זה חדר שמספק מרחב למשחק עם ילד גדול
המעבר לחדר החדש ולמיטה היה חלק לגמרי ומלווה בהתרגשות גדולה! (תומר אוהב את כל מה שחדש!). בקשר לטיולים - הוא לא מטייל אלא רק קם לפעמים באמצע הלילה ובא לישון איתנו במיטה. לנו אישית זה לא מפריע! אבל זה נורא תלוי באופי של הילד ותומר בקטעי הירדמות לא עושה בעיות. לא תמיד הוא נרדם במיטה שלו אבל סה"כ הוא אוהב אותה נורא. קנינו לו את המיטה שגדילה באיקאה כך שזה גם לא מעבר מאיים למטה ענקית... את מוזמנת לשאול מה שבא לך.
ות לרון ומאי (המקסימות, ראיתי את התמונות שפירסמת...)!

אצלנו השתנה

הדר הולך לישון יותר מוקדם (סביבות שמונה וחצי) אחרי שבקיץ זה הגיע אפילו ל10 וחצי. הוא גם קם יותר מוקדם - התחלה הוא היה קם בשש בבוקר וחושב שזהו התחיל היום, קצת שיכנעו אותו ש6 זה עוד לילה ועכשיו או שהוא מתעורר ב7-7וחצי ולא חוזר לישון (פרט למקרים שהוא מאד עייף....) עד לשנת הבוקר בסביבות תשע. או שהוא קם בשש, אוכל ומייד חוזר לישון עד שמונה. עוד לא החלטתי מה מבין השניים אני מעדיפה.... בגלל החושך המוקדם כשאני רואה שהוא עייף, אני מנסה להשכיב אותו יותר מוקדם ולמרבה הפלא זה דווקא מסתדר, כי הוא גם ישן יותר מוקדם בצהרים. אני שמה אותו במיטה ואז או שהוא נרדם דיי מהר, או שהוא קצת מקטר ואז צריך כמה פעמים לתת לו מוצץ ולומר לו לילה טוב או שהוא עומד קצת, מפעיל את המובייל, אח"כ מתיישב, קורא בספר ובסוף נרדם בעצמו.

שמונה וחצי ישן או רק אז מתחילים

להשכיב?? כי אצלי הם נרדמים בסביבות 20:30-21:00 ועומר מזנק כמו פנתר ב-5:00
איזה כיף לכולכם! ושיזהר בלשונו מי שמתלונן שהילד משכים ב-6:00!

נירית1

New member
אצלנו השתנו הדברים בעיקר אצל קרן

ואופיר הן רעבות בשעה יותר מוקדמת אז ארוחת ערב יכולה להיות בין שש לשש וחצי (וזה בעיה כי אני אוהבת ארוחות משפחתיות אבל ניצן לא רוצה לאכול כלכך מוקדם )ואז עוד קצת משחקים אמבטיות ובשמונה הן כבר ישנות, לגבי הלילה אני לא אומרת כלום
הן קמות סביב שש בבוקר כשקודם קמו או הייתי מעירה אותן בשבע. אצל ניצן היה שינוי בהתחלה שלא חשוב מתי הלך לישון קם בחמש בבוקר לאט לאט זה משתנה הוא ישן בסביבות שמונה וחצי בערב ועכשיו קם בין שש וחצי לשבע בבוקר.

למעלה