שעור חמישי בתודעת-על...פשטות

שעור חמישי בתודעת-על...פשטות ../images/Emo42.gif

הפשטות היא לב העניין. עצמי משוחרר הוא עצמי שהשיל מעליו את כל השכבות, כל שנותר הוא אנרגיה, תודעה. עד למצב זה משהו נוסף קיים ב מ ר ח ב . תודעה ב מ ר ח ב ה כ ל ו ם היא כלום. כאשר גם עצמי נוכח בתוך ה כ ל ו ם היא לא לכשעצמה. תודעה כמרחב הכלום לא יכולה להכיל דבר, לא יכולה להכיל זהות כלשהי. ועצמי הוא כבר משהו הנושא זהות. בתוך כלום שהוא הכל אין מקום לזהויות. כיצד עושים זאת? כל אחד בדרכו, כל אחד בזמן המתאים לו, יחבור אל עצמו וימצא את הדרך שלו שתאפשר לתודעתו להיות כל ה מ ר ח ב, ללא קצוות, ללא עוגן או גבולות, במצב בו גם העצמי הוא כ ל ו ם. כלום המכיל הכל. אין פחד, אין כעס, אין שנאה, אין קנאה, הכל פשוט אין - רק דבר אחד ענק ממלא את כל מ ר ח ב ה כ ל ו ם - והמשהו הזה מכיל בתוכו הכל - א ה ב ה. אם תִשְאל מהי אהבה? אין לי תשובה ברורה שתספק את כולם - אין האהבה שלי כאהבה שלך! התיאור הקרוב ביותר שאוכל לתת, המובן והנכון לי - "ריק המכיל כ ל ו ם המכיל ה כ ל!"

rama69

New member
אפריים שלום

קראתי את השיעורים שכתבת בקהילה, אני מודה לך על כך, הכתיבה מאוד ברורה ומנחה, שוב, המון תודה אסתר

אליה ל

New member
רציתי לומר אפרים ../images/Emo8.gif

רק למקרה שלא שמת את לבך לדבר, כיצד בזמן הנכון דברים שקודם לכן לא הובנו פתאום ברורים ונהירים לכל............ יודעת שאתה יודע אך בכל זאת, זה נחמד. נשיקות על הכייף

א ט ו

New member
בחיי אפרים מה אומר לך...

אתה נותן לי חומר לשני סמינרים ולא לאחד...

netad169

New member
פשטות

נתחיל מהכותרת. מה שמיוחד ב"סיבוב הזה" של אותם הדברים שכנראה כבר קראתי, הוא הפיכתם לזמינים יותר לקהל הרחב. למה אני מתכוונת? נראה לי שהשינויים שאתה מכניס בימים אלו, סוללים את הדרך להבנה רחבה יותר כי הקורס הנוכחי מצטיין בפשטות. כל שיעור קצר, תמציתי ומשתמש במילים פשוטות, שוות לכל נפש. מילה נוספת מתקשרת לי לשיעורים הנוכחים והיא פתיחות. פתיחות היא הנכונות והמוכנות לשמוע, ויותר מכך, לא להתנגד. והנה על זה אתה מדבר. הוויתור על ההתניות ועל השכבות, מאפשר לאנרגיה שבין המילים לחדור את סף ההתנגדויות. מרחב הכלום הוא מקום מופלא. תודה.

נטוש - ההסבר מאלף...../images/Emo140.gif

אבל אני לא יודע מדוע, אני בתחושה כל הזמן שיש עוד משהו לא מזוהה "במשחק" תודה

נטוש - מבטיח שכאשר אזהה את הלא מזוהה

איידע גם אותך וגם את כולם... נ.ב. כאשר כתבתי שיש משהו לא מזוהה לא התכוונתי למשהו או מישהו ספציפי, אלא בכלל!

maysabel

New member
ולי דווקא נראה לי

ולא רק נראה לי אלא היה לי ברור שהיא מדברת על שינויים שחלו בה.. אני לא חשה ממש בהבדל - אני בכל אופן..

maysabel

New member
ברור לי

שאת מדברת כאן על עצמך.. השינויים שחלו בך לא כך?

netad169

New member
בטח שעל עצמי, וכי מה?

אבל לא רק. אני בדיוק תוהה ביני לבין עצמי האם השינוי שאני מזהה קשור רק בי. (דגש על רק). אני לא בטוחה בתשובה. אפרים העיד על עצמו ששינה את הטקסטים, האם יש שינוי גם באפרים? אני משערת שכולנו משתנים.

maysabel

New member
נכון

הוא אומר ששינה דברים בטקסטים אבל גם אז וגם עכשיו לא מתחברת אל אותו הדבר כנראה אל ה"כלום"? הרי גם אני חווה תמורות..אבל הרגעין והחיבור אליו נשאר טוב,שיהיה רציתי לשאול אותך- איזו פנימיות קשורות עם ביה"ס שלך?

netad169

New member
לא ממש הבנתי מה אמרת

ביה"ס שלנו הוא כפר נוער הכולל בתוכו בית ספר תיכון איזורי ופנימייה.

maysabel

New member
חחחחחחחח

אני אחראית על תלמידי הישוב שלי שמתגוררים בפנימיה זאת את תהיי המלשנית בפנים אה? ד"א פנימיות שלמות שלחו ילדי הפנימיה הביתה בזמן השביתה! עכשיו בעניין מה שכתבתי החיבור שלי אז לדבריו היו לגרעין..למסר..לאנרגיות..עבר דרך המילים(טקסט),פחות לצורה כך היה אז וכך נשאר גם עכשיו כשקוראת זאת כוונתי משהו כמו רבין ופרס- דגלו באותו הדבר בערך אך אל רבין העם התחבר ואל שמעון לא אז שינוי בעטיפה..? הפשטות ה"חדשה" בצורה? הדבר הלא מזוהה במשחק אצל אפרים עדיים חלק מה"כלום" שמכיל הכל והוא "כלום"..? יאללה די עם הפלסף..יש שמש מחייכת בחוץ והיום בחויייפש-גם מחר וגם מחרתיים

netad169

New member
הם נשארו

עד לשבוע האחרון בהמוניהם, ובצדק. עשינו איתם עבודה אדירה של למידה אחד על אחד.הרי המורים של הסתדרות המורים באו בכל יום לעבודה כרגיל. בשבוע האחרון קצת נמאס להם וחלקם הגדול לא שבו מהבית. אני לא חושבת שאני מכירה מישהו מהישוב שלך. השנה אני רכזת שכבת ט'. בכל מקרה אני חושבת שנהלל הוא בית חם מאוד לכל הילדים של הפנימיה. יכול להיות שהחיבור אצלך היה מאז ומעולם לאנרגיה עליה אפרים כותב. אבל את הרי יודעת שאצלי חלק מהעניין היה להלחם באפרים :)

למעלה