שעות נוספות במשמרות

שעות נוספות במשמרות

שעות נוספות במשמרות
אהלן,

אצלי בעבודה בבית חולים משלמים 120% למשמרת ערב (בין 15:00 ל-22:00).

נגיד עבדתי גם משמרת בוקר 8 שעות עד 15:00, ומיד אח"כ משעה 15:00 התחלתי גם משמרת ערב. הם צריכים לשלם לי שעות נוספות כאחוז מהתעריף השעתי הרגיל שלי או שצריכים לשלם לי שעות נוספות מתוך ה-120% (כלומר 150% בשעות 8-9 ו180% משעה 10 ומעלה)?

דוגמא מספרית: שכר הבסיס שלי למשמרת בוקר הוא 50 שקל לשעה, ובערב משלמים לי 60 שקל לשעה (120%). אם עבדתי משמרת בוקר של 8 שעות ומיד אח"כ משמרת ערב, האם בשעתיים הראשונות של משמרת הערב אני אמור לקבל 60 שקל לשעה כמו שכתוב בחוזה (120%), או 62.5 שקל לשעה (125% משכר הבסיס בגלל חוק שעות נוספות), או אולי בכלל 75 שקל לשעה (125% משכר משמרת הערב)?

תודה!

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הפסקת עבודה בין יום אחד למישנהו - צריכה להיות 8 שעות

שעות נוספות במשמרות
אהלן,

אצלי בעבודה בבית חולים משלמים 120% למשמרת ערב (בין 15:00 ל-22:00).

נגיד עבדתי גם משמרת בוקר 8 שעות עד 15:00, ומיד אח"כ משעה 15:00 התחלתי גם משמרת ערב. הם צריכים לשלם לי שעות נוספות כאחוז מהתעריף השעתי הרגיל שלי או שצריכים לשלם לי שעות נוספות מתוך ה-120% (כלומר 150% בשעות 8-9 ו180% משעה 10 ומעלה)?

דוגמא מספרית: שכר הבסיס שלי למשמרת בוקר הוא 50 שקל לשעה, ובערב משלמים לי 60 שקל לשעה (120%). אם עבדתי משמרת בוקר של 8 שעות ומיד אח"כ משמרת ערב, האם בשעתיים הראשונות של משמרת הערב אני אמור לקבל 60 שקל לשעה כמו שכתוב בחוזה (120%), או 62.5 שקל לשעה (125% משכר הבסיס בגלל חוק שעות נוספות), או אולי בכלל 75 שקל לשעה (125% משכר משמרת הערב)?

תודה!
הפסקת עבודה בין יום אחד למישנהו - צריכה להיות 8 שעות
1. מכח חוק שעות עבודה ומנוחה, הפסקת עבודה בין יום אחד למישנהו צריכה להיות לפחות בת 8 שעות. פחות מזמן זה, או חיבור משמרות בינהן, משמעות הדבר כי יהיה מדובר ב"שעות נוספות" לאחר 8 שעות עבודה.
2. מאידך, אתה מציין כי הינך כבר מקבל תעריף גבוה יותר לשעות ערב (120%, באשר תעריף שעות נוספות הינו 125% לשעתיים הנוספות הראשונות ו-150% ליתרת השעות הנוספות).
בנסיבות אלו, שמקורן ככל הנראה בהסכם קיבוצי החל בבית החולים בו אתה עובד, יש לבחון מה קובע ההסכם הקיבוצי בקשר לצירוף של "תעריף ערב" עם תעריף "שעות נוספות". בכל מקרה אינך יכול לקבל פחות ממה שקובע החוק בקשר לתעריף שעות נוספות (125%/150%), וכן כאמור יש לברר מאיזה מקור משפטי ספציפי (חוזה עבודה אישי? הסכם קיבוצי? הסדר קיבוצי?) אתה מלכתחילה מקבל תעריף ערב של 120%, ומה יהיה היחס המשפטי בין המקורות. ככלל, ועד העובדים אמור לספק לך תשובה מדוייקת בעניין זה.

למעלה