שעות נוספות

• פותח הנושא jepe
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

jepe

New member
שעות נוספות

שעות נוספות
שלום וגמר חתימה טובה לכולם אני מאבטח במשרד הפנים ,דרך חברת שמירה. אני עובד כל יום 9 עד 10 שעות. אני יודע שמעל 8 שעות זה נחשב כשעות נוספות. ואני מעביר כרטיס כך שלמעביד שלי יש אפשרות פיקוח על השעות שאני עובד. המעביד שלי טוען שיש הסכם קיבוצי בין חברות השמירה(משהו כזה) להסתדרות שאומר שעד 10 שעות עבודה נחשבות כשעות רגילות ורק מעל זה נחשב כשעות נוספות. הוא צודק?? לא נראה לי.

לא ממש.

שעות נוספות
שלום וגמר חתימה טובה לכולם אני מאבטח במשרד הפנים ,דרך חברת שמירה. אני עובד כל יום 9 עד 10 שעות. אני יודע שמעל 8 שעות זה נחשב כשעות נוספות. ואני מעביר כרטיס כך שלמעביד שלי יש אפשרות פיקוח על השעות שאני עובד. המעביד שלי טוען שיש הסכם קיבוצי בין חברות השמירה(משהו כזה) להסתדרות שאומר שעד 10 שעות עבודה נחשבות כשעות רגילות ורק מעל זה נחשב כשעות נוספות. הוא צודק?? לא נראה לי.
לא ממש.
בענף השמירה יש תקנות מיוחדות (לא הסכם קיבוצי) שלפיהן יום עבודה בשמירה הוא בן 10 שעות (ולא רק 8). ולכן, לפי התקנות מגיע תשלום על שעות נוספות רק מהשעה ה-11. אבל, דווקא ההסכם הקיבוצי בענף השמירה קובע שמגיע תשלום על שעות נוספות כבר מהשעה התשיעית. לכן, לפי ההסכם הקיבוצי כן מגיע. מה שכן, ההסכם הקיבוצי מאפשר "פטור" מתשלום תוספת על שעות נוספות, אם המעביד מעלה את התעריף לשעה, החל מהשעה הראשונה באחוז מסויים (אני חושב ש-9% אבל אני לא בטוח שאני זוכר נכון), מעל התעריף שנקבע בהסכם הקיבוצי, ואם המעביד שלך מעלה את התעריף הבסיסי באחוז הזה - אז לפי ההסכם הקיבוצי הוא בכלל פטור מתשלום נוסף על שעות נוספות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה