שעות נוספות

מצב
הנושא נעול.

אי-מייל

New member
שעות נוספות

שעות נוספות
בחברה בה אני עובד לא משלמים לעובדים שעות נוספות. האם חובה על מעסיק לשלם שעות נוספות? אני מתכנן כאשר אעזוב או כאשר יפטרו אותי, לתבוע את המעסיק. האם זה שחיכיתי לסיום העבודה, ולא תבעתי אותו עוד בזמן שאני עבדתי, יפגע בסיכויים שלי לקבל את הסכום של השעות הנוספות?

שיר ורד

New member
כן , בתנאי

שעות נוספות
בחברה בה אני עובד לא משלמים לעובדים שעות נוספות. האם חובה על מעסיק לשלם שעות נוספות? אני מתכנן כאשר אעזוב או כאשר יפטרו אותי, לתבוע את המעסיק. האם זה שחיכיתי לסיום העבודה, ולא תבעתי אותו עוד בזמן שאני עבדתי, יפגע בסיכויים שלי לקבל את הסכום של השעות הנוספות?
כן , בתנאי
שתפקידו של העובד איננו דורש מידה מיוחדת של אמון. כמו-כן, לעיתים רבות מכיר בית המשפט בסעיף המופיע בחוזה ו/או בתלוש המשכורת ובו נקבע סכום לתשלום בגין שעות נוספות גלובאליות. בכל מקרה, כדי שתוכל לזכות בתביעה, תצטרך לשמור נתונים על כל שעות עבדותך ואת תלושי המשכורת. השיהוי בתביעה, כל עוד לא עברו 7 שנים, לא אמור לפגוע בסיכויים לזכות בתביעה, בפועל ישנם שופטים שבתנאים של ספק (האם שולמו שעות נוספות גלובאליות או שהאם התפקיד דורש מידה מיוחדת של אמון), השיהוי יקל על השופט להחליט שאתה הסכמת לא לקבח תשלום בגין שעות נוספות בגלל שידעת שאי תשלום שעות נוספות נעשה כחוק.

binon

New member
שעות נוספות

שעות נוספות
שעות נוספות
שעות נוספות נתונות לשיקול דעתו של המעביד. ברצותו ישלם וברצותו לא ישלם. אבל, אסור למעסיק לדרוש ממך לעבוד שעות נוספות ולא לשלם. אם אכן נדרשת לעבוד שעות נוספות, וחוק שעות עבודה ומנוחה חל עליך המעסיק חייב לשלם לך את השעות.

שיר ורד

New member
רצוי לדייק

שעות נוספות
שעות נוספות נתונות לשיקול דעתו של המעביד. ברצותו ישלם וברצותו לא ישלם. אבל, אסור למעסיק לדרוש ממך לעבוד שעות נוספות ולא לשלם. אם אכן נדרשת לעבוד שעות נוספות, וחוק שעות עבודה ומנוחה חל עליך המעסיק חייב לשלם לך את השעות.
רצוי לדייק
שעות נוספות אינן נתונות רק לשיקול דעתו של המעסיק. ברצותו - ובאם החוק מתיר - יבקש מן העבוד לעבוד שעות נוספות וישלם. ואם לא ביקש - לא ישלם.

רק להוסיף שלדעתי -

שעות נוספות
רק להוסיף שלדעתי -
השיהוי עשוי לפגוע בך במידה מסויימת. למשל, אם תתבע בנוסף לשעות הנוספות גם פיצוי בגין הלנת שכר (על אותן שעות שלא שולמו לך) - ביה"ד יתייחס לשיהוי ועלול להקטין את פיצויי ההלנה באופן משמעותי או לדחותם.

אי-מייל

New member
תודה

רק להוסיף שלדעתי -
השיהוי עשוי לפגוע בך במידה מסויימת. למשל, אם תתבע בנוסף לשעות הנוספות גם פיצוי בגין הלנת שכר (על אותן שעות שלא שולמו לך) - ביה"ד יתייחס לשיהוי ועלול להקטין את פיצויי ההלנה באופן משמעותי או לדחותם.
תודה
על כל העצות

מצב
הנושא נעול.
למעלה