שעות עבודה

מצב
הנושא נעול.
שעות עבודה

שעות עבודה
האם אחרי 5 שנות עבודה בשעות 8 וחצי עד 16 וחצי יש למנכ"ל אפשרות חוקית לחייב אותי לשנות את השעות משעה 9 ועד 17:00 . והאם יש לי אפשרות לסרב. מה קורה אז מבחינת פיטורין , פיצויים וכו'. תודה. שאלה נוספת אני עובדת 5 שנים 8 שעות עבודה במשכורת מסוימת האם יש לו זכות חוקית לדרוש ממני 9 שעות עבודה באותה המשכורת.ללא תוספת. תודה גם על כך

שיר ורד

New member
למעביד זכות לשנות את שעות העבודה

שעות עבודה
האם אחרי 5 שנות עבודה בשעות 8 וחצי עד 16 וחצי יש למנכ"ל אפשרות חוקית לחייב אותי לשנות את השעות משעה 9 ועד 17:00 . והאם יש לי אפשרות לסרב. מה קורה אז מבחינת פיטורין , פיצויים וכו'. תודה. שאלה נוספת אני עובדת 5 שנים 8 שעות עבודה במשכורת מסוימת האם יש לו זכות חוקית לדרוש ממני 9 שעות עבודה באותה המשכורת.ללא תוספת. תודה גם על כך
למעביד זכות לשנות את שעות העבודה
משיקולים עסקיים. אם השינוי מהווה הרעת תנאים מהותית, העובד יכול להתפטר בגין הרעת התנאים ולקבל פצויי פיטורים. במקרה הספציפי של דחיית זמני תחילת וסוף יום העבודה בחצי שעה, הקביעה אם זו הרעת תנאים מהותית היא סובייקטיבית. לגבי עובד שצריך לקחת את ילדיו ממעון שנסגר בשעה 17 , או עובד שלומד לימודי ערב המתחילים בשעה 17 , זו כנראה הרעה מהותית. אך לגבי עובד מן המנין זו הרעה שכנראה איננה מהותית. הוספת שעת עבודה יומית באופן קבוע, (אפילו עם הגדלת התשלום), יכולה להחשב כהרעה מהותית המזכה בהתפטרות וקבלת פצויים. במידה ולאחר ההוספה מספר שעות העבודה בשבוע עולה על 43 שעות, חלה חובה על המעסיק לשלם גם שכר עבור עבודה בשעות נוספות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה