שעות עבודה

מצב
הנושא נעול.
שעות עבודה

שעות עבודה
אני עובדת אחד ממעונות היום בארץ.. בתחילת אוגוסט חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה השאלה שלי היא: אם בשנת הלימודים הקרובה דהיינו בספטמבר הקרוב ישנם מספר ילדים מועט יותר האם מותר לשנות לי את השעות עבודה לולא הייתי אחרי חופשת לידה, האם מותר לשנות לי את שעות העבודה ללא הסכמתי? אני חד הורית.... תודה

שכחתי להוסיף

שעות עבודה
אני עובדת אחד ממעונות היום בארץ.. בתחילת אוגוסט חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה השאלה שלי היא: אם בשנת הלימודים הקרובה דהיינו בספטמבר הקרוב ישנם מספר ילדים מועט יותר האם מותר לשנות לי את השעות עבודה לולא הייתי אחרי חופשת לידה, האם מותר לשנות לי את שעות העבודה ללא הסכמתי? אני חד הורית.... תודה
שכחתי להוסיף
אני עובדת במשרה מלאה.

שיר ורד

New member
מותר להקטין את היקף משרתך

שכחתי להוסיף
אני עובדת במשרה מלאה.
מותר להקטין את היקף משרתך
למרות שחזרת מחופשת לידה. אם יעשו זאת את יכולה להתפטר, בגלל הרעת תנאים, ולדרוש פצויי פיטורים. למרות שאת זכאית לפצויים גם אם תתפטרי כדי לטפל בתינוק (אם טרם עברו 9 חודשים מהלידה), עדיף לך להתפטר בגלל הרעת התנאים, כי אז לא תצטרכי להמתין 90 יום כדי לקבל דמי אבטלה.

תוספת

שעות עבודה
תוספת
האם בכל מקרה מותר לשנות את שעות העבודה אפילו אם אני לא אחרי חופשת לידה ....

שיר ורד

New member
כן

תוספת
האם בכל מקרה מותר לשנות את שעות העבודה אפילו אם אני לא אחרי חופשת לידה ....
כן
אבל לעובד ישנן 2 אפשרויות להתגונן כנגד זה. אחת, להתפטר בגין הרעת תנאים ולקבל פצויים. השניה, לתבוע את המעביד לקיים את חוזה העבודה ולשלם את מלוא השכר. כאשר נוקטים בשיטה השניה, לרוב המעסיק מגיב בפיטורי העובד. מאחר והמעביד שלך לא יכול לפטר אותך במהלך 45 הימים שלאחר תום חופשת הלידה אלא באישור המפקחת על עבודת נשים, האפשרות הזאת איננה מעשית באופן מידי, אבל הוא יוכל לעשות זאת מיד בתום התקופה הנ"ל. לכן, כאשר תידון תביעה כזו, הדרישה להעסיקך במשרה מלאה כבר לא תהיה רלבנטית, והדיון יתנההל בשאלה האם מגיע לך שכר, בגין שעות עבודתך בפועל, או בהתאם להגדרת המשרה בחוזה העבודה. בתי הדין כמעט שלא פוסקים שכר לעובד על זמנים בהם לא עבד, ולא חשוב מה הסיבה, לכל היותר יפסקו פיצוי כספי קטן בגין הפרת החוזה מצד המעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה