שעות שבת

מצב
הנושא נעול.

yanivbash

New member
שעות שבת

שעות שבת
שלום רב. במקום עבודתי, כמוקדן בחברת שמירה, נהוג לעבוד גם בסופי שבוע. המעביד משלם לנו כחוק 150% משכר המינימום. אולם שעות השבת שבגינם הוא משלם הם: יום שישי החל מ-17:00 עד יום שבת 17:00. האם זה מותר על פי חוק? ואם לא מהן השעות שביגנן מגיע תשלום של 150%. כמו כן האם בשבת מותר לו להסיק אותנו ביום עבודה של 8 שעות? ביום ובלילה ללא תשלום שעות נוספות. נ.ב. לגבי הפסקות, על פי חוק שקראתי מגיע לי חצי שעה הפסקה. האם הישארות במקום העבודה וטיפול בקריאות במהלך ההפסקה נחשבת להפסקה? והאם במקום עבודה שעובדים בו 8 שעות המעביד צריך לספק לי אוכל? או לפחות תשלום נוסף? תודה.

yanivbash

New member
עזרה בבקשה

שעות שבת
שלום רב. במקום עבודתי, כמוקדן בחברת שמירה, נהוג לעבוד גם בסופי שבוע. המעביד משלם לנו כחוק 150% משכר המינימום. אולם שעות השבת שבגינם הוא משלם הם: יום שישי החל מ-17:00 עד יום שבת 17:00. האם זה מותר על פי חוק? ואם לא מהן השעות שביגנן מגיע תשלום של 150%. כמו כן האם בשבת מותר לו להסיק אותנו ביום עבודה של 8 שעות? ביום ובלילה ללא תשלום שעות נוספות. נ.ב. לגבי הפסקות, על פי חוק שקראתי מגיע לי חצי שעה הפסקה. האם הישארות במקום העבודה וטיפול בקריאות במהלך ההפסקה נחשבת להפסקה? והאם במקום עבודה שעובדים בו 8 שעות המעביד צריך לספק לי אוכל? או לפחות תשלום נוסף? תודה.
עזרה בבקשה
מישהו יכול לעזור?

שיר ורד

New member
עבודה בשבת

שעות שבת
עבודה בשבת
על פי החוק , שבת לצורך אי העסקה ו/או תשלום תעריף של 150% היא תקופה רצופה של 36 שעות. בתקנות הוגדרו מספר ענפי עבודה שבהם מקוצרת התקופה הנ"ל ל 25 שעות . גם הפסקה בה אתה אמור לענות לקריאות נחשבת להפסקה, אך במקרה כזה ובאם אינך רשאי לצאת ממקום העבודה בזמן ההפסקה, תחשב ההפסקה כחלק מזמן עבודתך. אין חובה כללית על המעסיק לספק אוכל או לשלם עבורו. יתכן ובחוזה העבודה הקיבוצי בענף השמירה עליו הוחל צו הרחבה, ישנה מחויבות כזו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה