שעלת

darya6

New member
הרהורי שעלת

היי מור, תודה על תשובתך.
ובכל זאת.... אנחנו נמצאים במסגרות חינוך אלנטרנטיביות, שם כמחצית הילדים לא מחוסנים.
מדי שנה יש ילדים שחולים בשעלת בבית הספר.
מהמדגם הקטן (ולא המייצג) שאני רואה, רק ילדים שלא חוסנו חלו במחלה.
זו מחלה ארוכה ולא נעימה. היא אומנם לא מסוכנת, אבל לא פשוטה להתמודדות.
אצלנו נדבקו שני הילדים (אז הם היו בן 3 ו ובת -בת 4 חודשים) ואמא שלי ,שדי סבלה, והרבה פחד שלי שהם ידביקו תינוקות אחרים....
משרד הבריאות אומרים שהמחלה מחסנת רק ל 3 שנים, איך אתה מסביר את הפער בין מה שהם אומרים למה שאתה אומר? אני מודה שאני לא רוצה שהם יחלו שוב. אני כמובן לא יכולה לשלוט בהכל, אבל תוהה האם מנת דחף יכולה להקטין את הסיכויים?

נתוני שעלת

הי דריה.

מה לעשות שאין יותר מכשיר רלוונטי לשעלת? ללא קשר לחומרת המחלה, לאי נעימותה ולסיבוכיה האפשריים - אם אין לנו חיסון רלוונטי, אז אין לנו דילמה. זה כמו וירוסים או חיידקים אחרים כנגדם אין לנו חיסון בכלל, אז אין לנו דילמה האם להתחסן או לא :)

בדף המידע המפורט על השעלת, אותו באמת כדאי לך לקרוא, תמצאי את מקורות המידע לכל מה שאנו כותבים. זה ההבדל בין הצהרות משרד הבריאות למידע שאנו מביאים: אצלנו יש תיעוד למקור, או לא מצהירים דברים על דעת עצמנו. הנה כאן, למשל, המחקר העדכני שמצא שהחסינות נגד שעלת לאחר מחלה טבעית היא ל 30 שנים לפחות. מסקנת החוקרים:
Our results support a period of natural immunity that is, on average, long-lasting (at least 30 years) but inherently variable

Wearing, HJ, Rohani P.2009. "Estimating the Duration of Pertussis Immunity Using Epidemiological Signatures." PLoS Pathog. Oct;5(10). PMID 19876392

בדף המידע הנ"ל, תוכלי לראות גם את המחקרים שמצביעים על תוקף חיסון של 3 שנים בלבד (חיסון - לא מחלה טבעית), אבל כאמור, גם זה כבר לא רלוונטי, לאחר הממצאים על שיחלוף הזנים.

למעלה