שפעת -שמתם
ששינו את ההמלצות לגיל החיסון?

Markup

New member
מה הבעיה? אנשים רציניים משיבים ברצינות.

והנה קורלציה שהיא גם נסיבתיות. יפה אה?

פולספגן

New member
לא, שהם יודעים מי הסחורה שמנגד

אתה לא שם
שרוב הגולשים הפסיקו להשיב לך ובצדק.

Markup

New member
כואב לך שמישהו עונה הא? שוב יש סתירה בין

בין מה שהחלטת לגבי מי אני, לבין מה שאחרים רואים. החיים קשים ללא ספק... "רוב הגולשים"? עשית ספירה לראות מי נמצא כאן? לא רציני.

פולספגן

New member
בוודאי, כי סתם מאכילים אותך

לפחות, אני מאלצת אותך להבליט את מי שאתה בכדי שגם מי שהגיע לכאן בפעם הראשונה יראה מי אתה.

Markup

New member
לא, פשוט מפריע לך שיש מי שחושב אחרת, ועוד מעז

להציג לאחרים אפשרויות שונות מהמציאות שאת כבר קבעת אותה. אולי במקום להילחם במציאות, תנסי לצאת מהמציאות האלטרנטיבית שיצרת סביבך ופשוט תתקשרי לברר מה היתה כוונת המשורר באתר משרד הבריאות. אבל לא, את לא מסוגלת לדבר כזה. ההשלכות במקרה וטעית הן מרחיקות לכת, כמו כל פנאט את מעדיפה לחיות בחושך, לא לראות שום דבר שסותר את מה קבעת.

Markup

New member
לפעמים זו אכן סיבה טפשית, לפעמים מישהו

פשוט שכח לעדכן, ואולי ככה זה צריך להיות ופשוט לא הבנו משהו. הבעיה היא שראינו מצב, ובמקום להתקשר לברר אנו מתחילים לפרש פרשנויות לפי תפיסות העולם שלנו ועל סמך דעות קדומות שיש לנו כלפי הממסד, והולכים ובונים עולם שלם על סמך... כלום בעצם. במקום פשוט להתקשר ולשאול.

rainbow i

New member
אתה צודק

באמת יש לנו לפעמים נטיה אנושית כזאת לרקום תסריטים, ולבנות עולמות בידיון שלמים סביב איזו נקודה קטנה שלא בדיוק מתישבת כמו שצריך בפאזל.
אני אגיד לך כך, באמת היו לי דעות קדומות כלפי הממסד. למען האמת לסוג הדעה הקדומה השגויה שלי אפשר לקרוא "אמון" עם מרכאות ובלי מרכאות.

אני בכלל לא הייתי מתקשרת במקומך.
אני הייתי שולחת פנייה דרך מערכת הדיווח האקטיבית - ופותרת שתי דילמות באותה הזדמנות
אחת - הייתי מגלה אזרחות טובה, ומבררת מי צריך ולמי לא רצוי להתחסן, וגם מתריעה על הטעות.
שתיים - הייתי מגלה אם יש או אין מערכת דיווח, ובאיזו מהירות ויעילות היא מגיבה.

את המידע, הייתי חולקת כמובן עם כולם כאן בפורום - כדי לא לצאת ווכחנית וקטנונית, ושתהיה לי הזדמנות להודות במקרה שאני טועה.
וגם כדי שלפחות כאן, עד שתתוקן הטעות - מי שנכנס וקורא יקבל מידע מדויק ועדכני בנוגע לחיסון עצמו.

גם אתה דואג לציבור המתחסנים, נכון?

Markup

New member
מעכרת הדיווח היא לתופעות לוואי, אין לי תופעות

לוואי. חוץ מזה, לשלוח דיווח דרך מערכת כדי לראות אם יש מערכת? לא נשמע לך מוזר משהו?

rainbow i

New member
נכון

זה יהיה כמעט שקול ללהוכיח את אלוהים, ואתה - מרק - לך תהיה שמורה הזכות הגדולה להוכיח את זה!
נראה לי כמו פוטנציאל להגיע להישג אדיר :)
וכיוון שהמערכת כל כך רגישה ואקטיבית, היא בטח מייד תתריע שהדיווח אפילו הרבה יותר משמעותי מסתם דיווח על איזו תופעת לוואי מקומית וזניחה.

Markup

New member
זה לא יהיה שקול, כי מערכת קיימת, מישהו

הקים אותה. אלוהים הוא אחת התיאוריות להסבר העולם ותופעותיו. מעבר לכך, בוודאי שלא אכניס למערכת דיווחים שקריים.
לבי ההשוואה להודעה הקודמת שלי, תבדילי בין תפיסת עולם דתית, לבין המקרה הפרטי. זה לא אותו דבר.

rainbow i

New member
או קיי מרק. ניצחת

אם מה שבאמת מעניין אותך זה ויכוח תיאולוגי, אולי ניפגש פעם בהזדמנות בפורום ויכוחים בין דת ומדע - וננהל שם שיח מעניין בנושא:)
חשבתי שזו תהיה הזדמנות טובה לנהל דיון שאינו ויכוח לשם ויכוח (כשיש לי פנאי, זה יכול להיות אפילו נחמד).

וכיוון שראיתי שעבר כבר יותר משבוע מפתיחת הדיון הזה - וטרם נפתרה התעלומה בנוגע לגיל הרצוי (או שלא רצוי) למי להתחסן, וכיוון שלא נבזבז עוד מזמנו של הפורום על ויכוחי סרק,
הרמתי את הכפפה - ופניתי בעצמי, דרך כמה ערוצים, על מנת לברר את העניין.
בתקווה שאקבל תשובה בהקדם, (אם האדמין לא יצא לחופשת סקי) אשמח לחזור וליידע אותך ואת כולם.

אגב, בניסיון לפנות דרך המוקד הטלפוני של משרד הבריאות - לכל פניה נדרש הפונה להזדהות בשמו ובמס' ת.ז.
כך שבאמת למי שרוצה לפנות בשאלה מסוג זה, שאינה קשורה באופן אישי לשואל, יש איזה סרבול ואי נוחות לממש את הפניה.

Markup

New member
מי שבאמת רוצה לשאול, לא יפריע לו שאלת שם ות.ז

מי שמחפש בכל מחיר להראות שכלום לא בסדר, כבר ימצא משהו. ולא היה ויכוח תאולוגי.

פולספגן

New member
"פורום ויכוחים בין דת ומדע"?

לידיתך, זו קומונה שהיו שם ויכוחים בין Markup לעצמו, עד שאפילו לו זה כבר נמאס ולא במפתיע, הקומונה כבר לא פעילה יותר מחצי שנה.

rainbow i

New member
אולי קראו לזה בשם אחר:)

אני לא מתכוונת לקומונות, אלא לפורום שהיה כאן בתפוז לפני יותר מעשור (ובאמת לא מצאתי אותו ברשימת הפורומים).
אני חושבת שמרק התאמן אז בוויכוחים מסוג אחר - אבל אולי אני טועה:)

פולספגן

New member
אני מדברת על הקומונה שהוא פתוח לפני כ-4 שנים

בשם בין מדע לרוח לאחר שנחסם מפורום הומיאופתיה קלאסית, אח"כ שינה את השם לבין מדע לניו אייג' ועכשיו קורא לה ספקנים ישראלים.
הוא ניסה להפוך אותה מס' פעמים לפורום, אך נכשל בשל היותו
ידוע,
לא אישר לו.

rainbow i

New member
לא נתקלתי באף אחת מהקומונות האלו:)

ולא ידעתי שיש פורום הומיאופטיה.
אני לא יודעת מה הגיל של מרק. יש משהו שסגנון הוויכוח שמזכיר לי את גיל ההתבגרות, שבו מנסים לנפץ מוסכמות ומיתוסים ו"דברי סמכות", עד לנקודה שבה מתגבשים ערכים או עקרונות אישים.
יש אנשים שנהנים מעצם הוויכוח וזה הופך להיות מעין אורח חיים.
אני מנחשת, או משערת - שברגע שמתחילים לפגוש בחיים במציאות איזה שוטר לא נחמד שמתעקש לתת לך דו"ח על עבירה שלא עשית, או אדמין שפוגע בזכויותיך, או באיזו "סמכות רפואית" שטועה על הגב שלך, אז התדר והכיוון של הוויכוח משתנה קצת.
אבל זה כבר שייך ל"תחושות בטן" - ולא קשור לפורום הזה בכלל:)

פולספגן

New member
פורום הומיאופטתיה קלאסית נסגר לפני כשנתיים -

הנה הודעת הסגירה של מנהלת הפורום כאשר הסיבה לסגירה היא בעיקר
כמו השלושה שמככבים כאן שהחריבו את הפורום והבריחו גולשים עד שירד למנהלת הפורום האסימון והיא חסמה אותם, אך זה כבר היה מאוחר והגולשים לא חזרו.

אגב, זה לא קומונות, אלא אותה קומונה ששינתה את שמה בנסיון להביא גולשים.

למעלה